Meteen naar de inhoud
kerstmarkt rondom de Dom van aken
Home » Kerstmarkt Aken

Kerstmarkt Aken

Natuurlijk heb ik de kerstmarkt van Maastricht, mijn eigen mooie stad, al meerdere keren bezocht. Maar een échte Duitse kerstmarkt bezoeken was er nog nooit van gekomen. Tot gisteren. Na twee keer uitstellen, stond dan eindelijk de kerstmarkt van Aken op de kalender. We vertrekken redelijk vroeg vanuit Maastricht, hopende zo de grote drukte voor te zijn. En binnen een half uurtje staan we in het mooie centrum van Aken.

Kerstmarkt Aken

Per jaar komen er maar liefst 1,5 miljoen bezoekers naar de kerstmarkt van Aken. De meeste bezoekers komen uit Duitsland, maar de kerstmarkt is ook populair onder Nederlanders, Belgen en Fransen.

Kerstmarkt van Aken

Ongeveer vier weken voor Kerstmis veranderen de pleinen en steegjes rondom de dom van Aken en het stadhuis in een kerstdorp. De Kerstmarkt van Aken vindt namelijk plaats rondom de Markt, Katschhof en de Münsterplatz rondom de Dom van Aken. De oude stad van Aken, rondom het stadhuis is prachtig versierd! In buurt van de van Karel de Grootte kerk zijn er veel marktkraampjes te vinden.

kerstmarkt rondom de Dom van aken
kerstmarkt Aken

Gevarieerd aanbod

Al wandelend over de kerstmarkt van Aken valt me meteen de het gevarieerde aanbod op. Van glühwein naar zeep en van suikerzoet zoals de Akense printen naar kruidige curryworst. Het is niet alleen een feestje voor je neus. De mooi versierde stalletjes zijn al even afwisselend. Naast de vele eetkraampjes ook diverse andere mooie stalletjes met sieraden, kerstballen en kerstdecoratie, essentiële oliën, mutsen & sjaals, houtwerk, lederwerk, zeepjes. Ook is er veel mooi handwerk in het aanbod te vinden.

kerstmarkt Aken - Eten
Draaimolen kerstmarkt Aken

Het regende, wat misschien het geluk was voor deze laatste zondag voor kerst, want het was minder druk dan verwacht. Maar toch was het bij sommige stalletjes goed druk en wachten op je beurt.

Al met al toch zo’n drie uurtjes rondgewandeld en vooral ook rondgekeken. Bij het ene stalletje wat langer blijven hangen dan het andere. Van de overvloed aan snoepgoed ben ik afgebleven. Wel heb ik een mooie nieuwe hanger gekocht en wat fijne essentiële oliën om mijn verzameling aan te vullen.

kerstmarkt Aken
kerstmarkt Aken
kerstmarkt Aken
Nougat

Kerstmarkt Aken, het bezoeken waard

Mijn conclusie, de kerstmarkt van Aken is een kerstmarkt die het bezoeken meer dan waard is. Volgend jaar ga ik hem zeker weer in mijn agenda opnemen.

Ben je van plan de leuke en gezellige kerstmarkt van Aken te bezoeken? Meer informatie, zoals data, openingstijden van de Kerstmarkt van Aken, mogelijkheden tot parkeren rondom Aken en Park & Ride opties vind je hier.

Oliën voor in de geurbrander

Meer Duitsland?

De Duitse steden Trier en Frankfurt am Main verlenen zich prima voor een korte stedentrip en zullen ook zeker heerlijke kerstmarkten hebben om te bezoeken. Amy bezocht de Kerstmarkt van Düsseldorf en laat je in haar blog graag alles zien.
Wat is jouw favoriete kerstmarkt?

21 reacties op “Kerstmarkt Aken”

  1. Een Duitse kerstmarkt bezoeken staat ook nog steeds op mijn lijstje en elk jaar denk ik weer, nu ga ik. Misschien dat ik het in 2020 toch maar eens moet proberen. Het ziet er op foto’s altijd zo leuk uit…

  2. Ik ben echt helemaal van de kerst, maar ga te weinig naar kerstmarkten, jammer want ik vind het super leuk en als ik dit zie en lees wil ik echt heen! Gewoon doen dus!

  3. Geweldig zo’n kerstmarkt zeg! Zo mooi en al die lichtjes en kleuren. Ik wil nog echt een keer als volwassene in een draaimolen zitten, vind ik zo gezellig. Je hebt trouwens een prachtige filter over je foto’s, love it!

  4. Oh hou op schei uit ?Ik heb echt een zwak voor kerstmarkten, al is het maar om het hele sfeertje. Afgelopen zomer zijn we naar Aken geweest (dierentuin), maar ik zou de kerstmarkt graag bezoeken daar!

  5. Ik moest even slikken. Dit is de kerstmarkt die mijn moeder als laatste heeft bezocht en waar ze uitvoerig over heeft verteld. Dat deed ze de laatste jaren vaak. Omdat mijn vader niet van reizen hield ging ze zelf op stap. Dan liet ze mijn vader of broertje van te voren de route uitzoeken en ging ze gewoon met de trein er naartoe. Eenmaal daar vroeg ze dan de weg (en dan verdwaalde ze zo nu en dan. Zo ook in Aken) en genoot ze op de kerstmarkt van alles wat er was. Kocht ze kerstballen of andere items. Kaarten van de plaats zelf. Mama vond Aken heel leuk. Ik weet nog goed dat ze dat aan mij vertelde…

  6. Wij bezoeken elk jaar wel een paar kerstmarkten in Duitsland, gewoon voor de gezelligheid. Soms koop ik iets, maar vaak ook niet en geniet ik gewoon van de mooi versierde kraampjes en de gezellige sfeer. Aken zijn we nog niet geweest, maar wie weet volgend jaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.