Kerstmarkt Aken

kerstmarkt rondom de Dom van aken
Categorie: Citytrip | Duitsland | Europa
Getagd: Kerst

Natuurlijk heb ik de kerstmarkt van Maastricht, mijn eigen mooie stad, al meerdere keren bezocht. Maar een échte Duitse kerstmarkt bezoeken was er nog nooit van gekomen. Tot gisteren. Na twee keer uitstellen, stond dan eindelijk de kerstmarkt van Aken op de kalender. We vertrekken redelijk vroeg vanuit Maastricht, hopende zo de grote drukte voor te zijn. En binnen een half uurtje staan we in het mooie centrum van Aken.

Kerstmarkt Aken

Per jaar komen er maar liefst 1,5 miljoen bezoekers naar de kerstmarkt van Aken. De meeste bezoekers komen uit Duitsland, maar de kerstmarkt is ook populair onder Nederlanders, Belgen en Fransen.

Kerstmarkt van Aken

Ongeveer vier weken voor Kerstmis veranderen de pleinen en steegjes rondom de dom van Aken en het stadhuis in een kerstdorp. De Kerstmarkt van Aken vindt namelijk plaats rondom de Markt, Katschhof en de Münsterplatz rondom de Dom van Aken. De oude stad van Aken, rondom het stadhuis is prachtig versierd! In buurt van de van Karel de Grootte kerk zijn er veel marktkraampjes te vinden.

kerstmarkt rondom de Dom van aken
kerstmarkt Aken

Gevarieerd aanbod

Al wandelend over de kerstmarkt van Aken valt me meteen de het gevarieerde aanbod op. Van glühwein naar zeep en van suikerzoet zoals de Akense printen naar kruidige curryworst. Het is niet alleen een feestje voor je neus. De mooi versierde stalletjes zijn al even afwisselend. Naast de vele eetkraampjes ook diverse andere mooie stalletjes met sieraden, kerstballen en kerstdecoratie, essentiële oliën, mutsen & sjaals, houtwerk, lederwerk, zeepjes. Ook is er veel mooi handwerk in het aanbod te vinden.

kerstmarkt Aken - Eten
Draaimolen kerstmarkt Aken

Het regende, wat misschien het geluk was voor deze laatste zondag voor kerst, want het was minder druk dan verwacht. Maar toch was het bij sommige stalletjes goed druk en wachten op je beurt.

Al met al toch zo’n drie uurtjes rondgewandeld en vooral ook rondgekeken. Bij het ene stalletje wat langer blijven hangen dan het andere. Van de overvloed aan snoepgoed ben ik afgebleven. Wel heb ik een mooie nieuwe hanger gekocht en wat fijne essentiële oliën om mijn verzameling aan te vullen.

kerstmarkt Aken
kerstmarkt Aken
kerstmarkt Aken
Nougat

Kerstmarkt Aken, het bezoeken waard

Mijn conclusie, de kerstmarkt van Aken is een kerstmarkt die het bezoeken meer dan waard is. Volgend jaar ga ik hem zeker weer in mijn agenda opnemen.

Ben je van plan de leuke en gezellige kerstmarkt van Aken te bezoeken? Meer informatie, zoals data, openingstijden van de Kerstmarkt van Aken, mogelijkheden tot parkeren rondom Aken en Park & Ride opties vind je hier.

Oliën voor in de geurbrander

Meer Duitsland?

De Duitse steden Trier en Frankfurt am Main verlenen zich prima voor een korte stedentrip en zullen ook zeker heerlijke kerstmarkten hebben om te bezoeken. Amy bezocht de Kerstmarkt van Düsseldorf en laat je in haar blog graag alles zien.
Wat is jouw favoriete kerstmarkt?

Geschreven door

Hi daar en welkom! Mijn naam is Saskia. Ik woon in het mooie Maastricht samen met mijn man en twee katten. Op dit blog neem ik je als reislustige veertiger graag mee op ontdekkingstocht naar alle mooie plekjes op de wereld. In het dagelijkste leven ondersteun ik ondernemers met hun online zichtbaarheid: VA-Saskia.
ReizenReizen

21 Reacties

 1. Sandy Jansen

  Een Duitse kerstmarkt bezoeken staat ook nog steeds op mijn lijstje en elk jaar denk ik weer, nu ga ik. Misschien dat ik het in 2020 toch maar eens moet proberen. Het ziet er op foto’s altijd zo leuk uit…

  Antwoord
  • Saskia

   Ik heb er ook absoluut geen spijt van. Blij dat ik gewoon geweest ben en genoten heb van alles.

 2. lodi

  Ik ben echt helemaal van de kerst, maar ga te weinig naar kerstmarkten, jammer want ik vind het super leuk en als ik dit zie en lees wil ik echt heen! Gewoon doen dus!

  Antwoord
  • Saskia

   jazeker, gewoon doen. Ik ben nu al een voor volgende kerst aan het uitzoeken 🙂

 3. rachel

  ziet er altijd zo gezellig uit die kerst markten !! ik ben er nog niet geweest dit jaar

  Antwoord
 4. Nicole Orriëns

  Dat ziet er goed uit. Wel jammer van het grijze en druilerige weer.

  Antwoord
 5. linda

  Dat ziet er echt super gezellig uit. Ik ben nog nooit echt naar zo’n grote kerstmarkt geweest. Misschien maar eens overwegen 🙂

  Antwoord
 6. Amina

  Geweldig zo’n kerstmarkt zeg! Zo mooi en al die lichtjes en kleuren. Ik wil nog echt een keer als volwassene in een draaimolen zitten, vind ik zo gezellig. Je hebt trouwens een prachtige filter over je foto’s, love it!

  Antwoord
  • Saskia

   ja, dnkjwel voor het compliment. Nog niet zo lang het gebruiken van filters ontdekt. Geeft je foto’s net even wat meer.

 7. Marsha

  Ziet er echt leuk uit! Volgend jaar wil ik ook echt naar een kerstmarkt toe, vind het altijd zo gezellig.

  Antwoord
 8. Sanne

  Ik ben er nog nooit geweest. Zou er heel graag naar toe gaan. Maar ik krijg helaas niemand mee.

  Antwoord
  • Saskia

   Mijn man hoef ik ook echt niet te vragen mee te gaan. Maar een vriendin wou graag mee, dus die afspraak was snel gemaakt 🙂

 9. Henk

  Ben paar jaar geleden in de zomer dagje naar Aken geweest, en toen dacht ik al van dat het ook best eens voor weekendje kerstmarkt geschikt zou zijn.

  Antwoord
 10. Heleen

  Oh hou op schei uit ?Ik heb echt een zwak voor kerstmarkten, al is het maar om het hele sfeertje. Afgelopen zomer zijn we naar Aken geweest (dierentuin), maar ik zou de kerstmarkt graag bezoeken daar!

  Antwoord
 11. Sherry

  Wauw wauw en nog eens wauw. Ik wilde hier altijd al heen. Ik hoop volgend jaar te kunnen.

  Antwoord
 12. rory

  Ik moest even slikken. Dit is de kerstmarkt die mijn moeder als laatste heeft bezocht en waar ze uitvoerig over heeft verteld. Dat deed ze de laatste jaren vaak. Omdat mijn vader niet van reizen hield ging ze zelf op stap. Dan liet ze mijn vader of broertje van te voren de route uitzoeken en ging ze gewoon met de trein er naartoe. Eenmaal daar vroeg ze dan de weg (en dan verdwaalde ze zo nu en dan. Zo ook in Aken) en genoot ze op de kerstmarkt van alles wat er was. Kocht ze kerstballen of andere items. Kaarten van de plaats zelf. Mama vond Aken heel leuk. Ik weet nog goed dat ze dat aan mij vertelde…

  Antwoord
  • Saskia

   Laten we hopen dat het ooit een mooie herinnering gaat worden. Nu ligt het uiteraard allemaal nog wat vers in het geheugen.

 13. Wanda

  Wij bezoeken elk jaar wel een paar kerstmarkten in Duitsland, gewoon voor de gezelligheid. Soms koop ik iets, maar vaak ook niet en geniet ik gewoon van de mooi versierde kraampjes en de gezellige sfeer. Aken zijn we nog niet geweest, maar wie weet volgend jaar.

  Antwoord
 14. Jouvence

  De Dom van Aken ziet er prachtig uit, mooie foto’s! Ben wel eens naar de kerstmarkt in Oberhausen, Essen en Keulen geweest.

  Antwoord
 15. Jenn

  Leuk, ziet er mooi uit! Ik ga deze onthouden voor volgend jaar 🙂

  Antwoord
 16. Bouchra

  Ik heb jaren geleden een kerstmarkt bezocht maar ik vind het niet zo maar het is er wel altijd erg gezellig!

  Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ook leuk om te lezen

gerelateerde artikelen

Rüdesheim am Rhein

Rüdesheim am Rhein

Betoverend Rüdesheim am Rhein: Ontdek de Drosselgasse, bewonder het Niederwalddenkmal en meer. Rüdesheim am Rhein in Duitsland. Dit charmante stadje, gelegen aan de oevers van de Rijn, staat bekend om zijn pittoreske straatjes, historische bezienswaardigheden en...

Uit eten in Maastricht

Uit eten in Maastricht

Wil je uit eten in Maastricht? Dan zit je in Maastricht goed. De stad telt maar liefst 529 cafés en restaurants. Keus te over dus en bijna overal is het heerlijk eten. Maar welke plekken zijn nu de hotspots? Waar gaat de Maastrichtenaar zelf eten? Ik heb een aantal...