Kerstmarkt Aken
Travel

Kerstmarkt Aken

Natuurlijk heb ik de kerstmarkt van Maastricht, mijn eigen mooie stadje, al meerdere keren bezocht. Maar een échte Duitse kerstmarkt bezoeken was er nog nooit van gekomen. Tot gisteren. Na twee keer uitstellen, stond dan eindelijk de kerstmarkt van Aken op de kalender. We vertrekken redelijk vroeg vanuit Limburg, hopende zo de grote drukte voor te zijn. En binnen een half uurtje staan we in het mooie centrum van Aken.

Kerstmarkt Aken

Per jaar komen er maar liefst 1,5 miljoen bezoekers naar de kerstmarkt van Aken. De meeste bezoekers komen uit Duitsland, maar de kerstmarkt is ook populair onder Nederlanders, Belgen en Fransen.

Ongeveer vier weken voor Kerstmis veranderen de pleinen en steegjes rondom de dom van Aken en het stadhuis in een kerstdorp. De Kerstmarkt van Aken vindt namelijk plaats rondom de Markt, Katschhof en de Münsterplatz rondom de Dom van Aken. De oude stad van Aken, rondom het stadhuis is prachtig versierd! In buurt van de van Karel de Grootte kerk zijn er veel marktkraampjes te vinden.

Gevarieerd aanbod

Al wandelend over de kerstmarkt van Aken valt me meteen de het gevarieerde aanbod op. Van glühwein naar zeep en van suikerzoet zoals de Akense printen naar kruidige curryworst. Het is niet alleen een feestje voor je neus. De mooi versierde stalletjes zijn al even afwisselend. Naast de vele eetkraampjes ook diverse andere mooie stalletjes met sieraden, kerstballen en kerstdecoratie, essentiële oliën, mutsen & sjaals, houtwerk, lederwerk, zeepjes. Ook is er veel mooi handwerk in het aanbod te vinden.

Het regende, wat misschien het geluk was voor deze laatste zondag voor kerst, want het was minder druk dan verwacht. Maar toch was het bij sommige stalletjes goed druk en wachten op je beurt.

Al met al toch zo’n drie uurtjes rondgewandeld en vooral ook rondgekeken. Bij het ene stalletje wat langer blijven hangen dan het andere. Van de overvloed aan snoepgoed ben ik afgebleven. Wel heb ik een mooie nieuwe hanger gekocht en wat fijne essentiële oliën om mijn verzameling aan te vullen.

Kerstmarkt Aken, het bezoeken waard

Mijn conclusie, de kerstmarkt van Aken is een kerstmarkt die het bezoeken meer dan waard is. Volgend jaar ga ik hem zeker weer in mijn agenda opnemen.

Kerstmarkt Aken

Ben je van plan de leuke en gezellige kerstmarkt van Aken te bezoeken? Meer informatie, zoals data, openingstijden en Park & Ride opties vind je hier.

Meer Duitsland?

De Duitse steden Trier en Frankfurt am Main verlenen zich prima voor een korte stedentrip en zullen ook zeker heerlijke kerstmarkten hebben om te bezoeken.
Wat is jou favoriete kerstmarkt?

Ik ben Saskia en woon in het mooie Maastricht met mijn man René en de twee katten Aeon en Lola. Op dit blog vind je een vrolijke mix over over alles waar ik als veertig plusser, blij en gelukkig van word.

21 Comments

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.