Home » Kerstmarkt Aken

Kerstmarkt Aken

Kerstmarkt Aken

Natuurlijk heb ik de kerstmarkt van Maastricht, mijn eigen mooie stadje, al meerdere keren bezocht. Maar een échte Duitse kerstmarkt bezoeken was er nog nooit van gekomen. Tot gisteren. Na twee keer uitstellen, stond dan eindelijk de kerstmarkt van Aken op de kalender. We vertrekken vroeg vanuit Limburg, hopende zo de grote drukte voor te zijn. En binnen een half uurtje staan we in het mooie centrum van Aken.

Kerstmarkt Aken

Per jaar komen er maar liefst 1,5 miljoen bezoekers naar de kerstmarkt van Aken. De meeste bezoekers komen uit Duitsland, maar de kerstmarkt is ook populair onder Nederlanders, Belgen en Fransen.

De Kerstmarkt van Aken vindt plaats rondom de Markt, Katschhof en de Münsterplatz rondom de Dom van Aken. De oude stad van Aken, rondom het stadhuis is prachtig! In buurt van de van Karel de Grootte kerk zijn er veel marktkraampjes te vinden.

Gevarieerd aanbod

Al wandelend over de kerstmarkt van Aken valt me meteen de het gevarieerde aanbod op. Van glühwein naar zeep en van suikerzoet naar kruidige curryworst, het is niet alleen een feestje voor je neus. De mooi versierde stalletjes zijn al even afwisselend. Naast de vele eet-kraampjes ook diverse andere mooie stalletjes met sieraden, kerstballen en -decoratie, essentiële oliën, mutsen & sjaals, houtwerk, lederwerk, zeepjes. Ook is erg veel mooi handwerk in het aanbod.

Het regende, wat misschien het geluk was voor deze laatste zondag voor kerst, want het was minder druk dan verwacht. Maar toch was het bij sommige stalletjes goed druk en wachten op je beurt.

Al met al toch zo’n drie uurtjes rondgewandeld en vooral ook rondgekeken. Bij het ene stalletje wat langer blijven hangen dan het andere. Van al het snoepgoed ben ik afgebleven. Wel heb ik een mooie nieuwe hanger gekocht en wat fijne essentiële oliën om mijn verzameling aan te vullen.

Kerstmarkt Aken, het bezoeken waard

Mijn conclusie, een kerstmarkt die het bezoeken meer dan waard is. Het volgende jaar ga ik hem zeker weer in mijn agenda opnemen.

Ben je van plan deze leuke en gezellige kerstmarkt te bezoeken? Meer informatie, zoals data, openingstijden en Park & Ride opties vind je hier.

Kerstmarkt van Aken. Per jaar komen 1,5 miljoen bezoekers naar deze Duitse kerstmarkt. Naast de vele eet-kraampjes ook stalletjes met leuk en divers aanbod.

21 Comments

 1. 24 december 2019 / 8:42

  Een Duitse kerstmarkt bezoeken staat ook nog steeds op mijn lijstje en elk jaar denk ik weer, nu ga ik. Misschien dat ik het in 2020 toch maar eens moet proberen. Het ziet er op foto’s altijd zo leuk uit…

  • 30 december 2019 / 15:19

   Ik heb er ook absoluut geen spijt van. Blij dat ik gewoon geweest ben en genoten heb van alles.

 2. 24 december 2019 / 10:00

  Ik ben echt helemaal van de kerst, maar ga te weinig naar kerstmarkten, jammer want ik vind het super leuk en als ik dit zie en lees wil ik echt heen! Gewoon doen dus!

  • 30 december 2019 / 15:20

   jazeker, gewoon doen. Ik ben nu al een voor volgende kerst aan het uitzoeken 🙂

 3. 24 december 2019 / 10:57

  ziet er altijd zo gezellig uit die kerst markten !! ik ben er nog niet geweest dit jaar

 4. 24 december 2019 / 11:40

  Dat ziet er echt super gezellig uit. Ik ben nog nooit echt naar zo’n grote kerstmarkt geweest. Misschien maar eens overwegen 🙂

 5. 24 december 2019 / 14:38

  Geweldig zo’n kerstmarkt zeg! Zo mooi en al die lichtjes en kleuren. Ik wil nog echt een keer als volwassene in een draaimolen zitten, vind ik zo gezellig. Je hebt trouwens een prachtige filter over je foto’s, love it!

  • 30 december 2019 / 15:21

   ja, dnkjwel voor het compliment. Nog niet zo lang het gebruiken van filters ontdekt. Geeft je foto’s net even wat meer.

 6. 24 december 2019 / 16:51

  Ziet er echt leuk uit! Volgend jaar wil ik ook echt naar een kerstmarkt toe, vind het altijd zo gezellig.

 7. 24 december 2019 / 21:01

  Ik ben er nog nooit geweest. Zou er heel graag naar toe gaan. Maar ik krijg helaas niemand mee.

  • 30 december 2019 / 15:22

   Mijn man hoef ik ook echt niet te vragen mee te gaan. Maar een vriendin wou graag mee, dus die afspraak was snel gemaakt 🙂

 8. 24 december 2019 / 21:18

  Ben paar jaar geleden in de zomer dagje naar Aken geweest, en toen dacht ik al van dat het ook best eens voor weekendje kerstmarkt geschikt zou zijn.

 9. 25 december 2019 / 15:48

  Oh hou op schei uit ?Ik heb echt een zwak voor kerstmarkten, al is het maar om het hele sfeertje. Afgelopen zomer zijn we naar Aken geweest (dierentuin), maar ik zou de kerstmarkt graag bezoeken daar!

 10. 25 december 2019 / 18:30

  Wauw wauw en nog eens wauw. Ik wilde hier altijd al heen. Ik hoop volgend jaar te kunnen.

 11. 26 december 2019 / 12:53

  Ik moest even slikken. Dit is de kerstmarkt die mijn moeder als laatste heeft bezocht en waar ze uitvoerig over heeft verteld. Dat deed ze de laatste jaren vaak. Omdat mijn vader niet van reizen hield ging ze zelf op stap. Dan liet ze mijn vader of broertje van te voren de route uitzoeken en ging ze gewoon met de trein er naartoe. Eenmaal daar vroeg ze dan de weg (en dan verdwaalde ze zo nu en dan. Zo ook in Aken) en genoot ze op de kerstmarkt van alles wat er was. Kocht ze kerstballen of andere items. Kaarten van de plaats zelf. Mama vond Aken heel leuk. Ik weet nog goed dat ze dat aan mij vertelde…

  • 30 december 2019 / 15:24

   Laten we hopen dat het ooit een mooie herinnering gaat worden. Nu ligt het uiteraard allemaal nog wat vers in het geheugen.

 12. 27 december 2019 / 10:59

  Wij bezoeken elk jaar wel een paar kerstmarkten in Duitsland, gewoon voor de gezelligheid. Soms koop ik iets, maar vaak ook niet en geniet ik gewoon van de mooi versierde kraampjes en de gezellige sfeer. Aken zijn we nog niet geweest, maar wie weet volgend jaar.

 13. Jouvence
  28 december 2019 / 15:33

  De Dom van Aken ziet er prachtig uit, mooie foto’s! Ben wel eens naar de kerstmarkt in Oberhausen, Essen en Keulen geweest.

 14. 6 januari 2020 / 11:14

  Leuk, ziet er mooi uit! Ik ga deze onthouden voor volgend jaar 🙂

 15. Bouchra
  6 januari 2020 / 12:27

  Ik heb jaren geleden een kerstmarkt bezocht maar ik vind het niet zo maar het is er wel altijd erg gezellig!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.