Het is al een tijdje wat stiller op mijn blog. Wat niet wil zeggen dat ik stil zit! Integendeel. Ik ben hard aan de weg aan het timmeren. Mooie doelen aan het stellen (waar ik dat eerder niet deed) en deze ook aan het najagen.

Ondernemerskriebels

Toen begin vorig jaar een vriendin vroeg of ik een website voor haar wilde knutselen begon het toch weer te kriebelen. De zelfstandig ondernemer kriebels. De reden waarom ik ooit gestopt was zit ingewikkeld in elkaar, daar ga ik je niet mee lastig vallen, dat wordt gewoon een te lang verhaal.

Opnieuw starten op een manier die beter bij mij past, waarom ook niet. Dus weer een domein naam gekocht en een website voor mezelf gemaakt met de diensten die ik wil gaan aanbieden. Ook enkele dingen bij de kamer van koophandel aangepast en gaan met die banaan. VA-Saskia.nl was geboren. Gewoon naast mijn 32 uur loondienst. Als extraatje, een beetje hobbyen en gelijk wat bijverdienen. Want zo voelt het voor mij wel, dat geknutsel met WordPress.

En gaande het jaar 2021 druppelden er meer mooie opdrachten binnen. Ik bouwde in totaal twee websites, waarvan er al een weer uit de lucht is vanwege verandering van loopbaan. Ik kreeg een klant waarvoor ik regelmatig de website update en bijwerk. Op dit moment ben ik bezig met een super leuke WordPress opdracht voor een mede-VA. En ik ben bezig met de intake voor het bouwen van een website.

Doelen stellen

Het gaat dus lekker! Zo lekker dat ik mezelf een doel heb gesteld. Ik wil meer van dit. Meer ZZP, minder loondienst. Ik wil loon vanuit mijn ondernemerschap creëren. Waar ik eerder gewoon keek wat er op mijn zakelijke rekening stond en daar wat leuke dingen mee deed of kocht, wil ik nu via de Profit first methode gaan werken. Werken met spreekwoordelijke potjes en dus ook een loon potje. Een loonpotje inclusief een buffer voor als het sommige maanden wat minder gaat, want ja, ook dat is ondernemen.

Ik hak de knoop nog niet gelijk door, maar zo rond de helft van het jaar wil ik hier een beslissing in nemen. Ik wil natuurlijk wel de rekeningen kunnen blijven betalen. Een dood enge stap, dat wel, want ik kan niet zomaar weer terug als ik eenmaal gekozen heb minder uren te gaan werken in loondienst. Maar een stap die ik wel dolgraag zou willen nemen.

Ik besef heel goed dat een eigen onderneming dus gewoon keihard werken is. Maar ik heb het ervoor over!

Heb jij al eens voor zo’n doodenge keuze gestaan?

Wil je mij zakelijk volgen? Dat kan via facebook, instagram en/of LinkedIn. En mocht je interesse hebben in een prettige samenwerking: Op mijn website vind je mijn diensten en contact formulier.