Life Lately #14 – Even bijkletsen

life lately

Het is al een tijdje wat stiller op mijn blog. Wat niet wil zeggen dat ik stil zit! Integendeel. Ik ben hard aan de weg aan het timmeren. Mooie doelen aan het stellen (waar ik dat eerder niet deed) en deze ook aan het najagen.

Ondernemerskriebels

Toen begin vorig jaar een vriendin vroeg of ik een website voor haar wilde knutselen begon het toch weer te kriebelen. De zelfstandig ondernemer kriebels. De reden waarom ik ooit gestopt was zit ingewikkeld in elkaar, daar ga ik je niet mee lastig vallen, dat wordt gewoon een te lang verhaal.

Opnieuw starten op een manier die beter bij mij past, waarom ook niet. Dus weer een domein naam gekocht en een website voor mezelf gemaakt met de diensten die ik wil gaan aanbieden. Ook enkele dingen bij de kamer van koophandel aangepast en gaan met die banaan. VA-Saskia.nl was geboren. Gewoon naast mijn 32 uur loondienst. Als extraatje, een beetje hobbyen en gelijk wat bijverdienen. Want zo voelt het voor mij wel, dat geknutsel met WordPress.

En gaande het jaar 2021 druppelden er meer mooie opdrachten binnen. Ik bouwde in totaal twee websites, waarvan er al een weer uit de lucht is vanwege verandering van loopbaan. Ik kreeg een klant waarvoor ik regelmatig de website update en bijwerk. Op dit moment ben ik bezig met een super leuke WordPress opdracht voor een mede-VA. En ik ben bezig met de intake voor het bouwen van een website.

Doelen stellen

Het gaat dus lekker! Zo lekker dat ik mezelf een doel heb gesteld. Ik wil meer van dit. Meer ZZP, minder loondienst. Ik wil loon vanuit mijn ondernemerschap creëren. Waar ik eerder gewoon keek wat er op mijn zakelijke rekening stond en daar wat leuke dingen mee deed of kocht, wil ik nu via de Profit first methode gaan werken. Werken met spreekwoordelijke potjes en dus ook een loon potje. Een loonpotje inclusief een buffer voor als het sommige maanden wat minder gaat, want ja, ook dat is ondernemen.

Ik hak de knoop nog niet gelijk door, maar zo rond de helft van het jaar wil ik hier een beslissing in nemen. Ik wil natuurlijk wel de rekeningen kunnen blijven betalen. Een dood enge stap, dat wel, want ik kan niet zomaar weer terug als ik eenmaal gekozen heb minder uren te gaan werken in loondienst. Maar een stap die ik wel dolgraag zou willen nemen.

Ik besef heel goed dat een eigen onderneming dus gewoon keihard werken is. Maar ik heb het ervoor over!

Heb jij al eens voor zo’n doodenge keuze gestaan?

Wil je mij zakelijk volgen? Dat kan via facebook, instagram en/of LinkedIn. En mocht je interesse hebben in een prettige samenwerking: Op mijn website vind je mijn diensten en contact formulier.

Geschreven door

Mijn naam is Saskia. Ik woon in het mooie Maastricht samen met mijn man en twee katten. In het dagelijkste leven ondersteun ik ondernemers met hun online zichtbaarheid: VA-Saskia. Op dit blog neem ik je als reislustige veertiger graag mee in alles wat mij bezighoudt!

6 Comments

 1. Linda schrijft 't op

  Ik heb webshops gehad in de kinderbranche, super leuk maar loeihard werken. Maar waarom zou je de lat meteen hoog leggen en over een half jaar willen beslissen wat je gaat doen?

  Reply
 2. Wanda

  Ik heb een paar jaar geschreven voor Racingnews365 en daarvoor ben ik toen ook minder gaan werken bij mijn vaste werkgever, dat vond ik best een dingetje omdat het zeker in de begintijd van Max Verstappen allemaal vrij onzeker was hoe het ging lopen met zo’n site.

  Reply
 3. Tessa

  Spannend hoor. Heel veel succes er mee! Ik heb ook voor zo’n keuze gestaan, maar dat was op het gebied van opleiding volgen op latere leeftijd

  Reply
 4. Mandy

  Spannend! Veel succes. Ik heb qua blog gebied nog nooit enge dingen gedaan, wil eerst graag ook nog groeien. Merk dat ik dat al lastig genoeg vind.

  Reply
 5. Elena

  Wat een mooi doel! De stap om als zzper te werken vond ik ook eng, maar wat was het een goede stap uiteindelijk! Ik verdiende ook veel beter en was verbaast hoe snel dat eigenlijk kan gaan als je je hart erin zet en er voor de volle 100% voor gaat. Veel succes!

  Reply
 6. Jenn

  Spannend! Je kan natuurlijk ook langzaam maar zeker je uren in loondienst afbouwen, het hoeft niet in 1x.

  Reply

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.

Ook leuk om te lezen

gerelateerde artikelen

2020 – De saaie cijfertjes op een rij

2020 – De saaie cijfertjes op een rij

Ik vind het altijd heerlijk om terug te kijken hoe mijn blog het heeft gedaan over het afgelopen jaar. Eind 2019 maakte ik een blog over hoe mijn blog en socials gegroeid waren. En zoals in die blog van 2019 ook al aangegeven, ik blog niet om de cijfertjes, maar het...

Dankbaarheidslijstje

Dankbaarheidslijstje

We leven in een hele rare tijd. Het sociale leven staat volledig op zijn kop en we mogen nog maar weinig dankzij die intelligente lockdown. Bij Jenn vond ik deze ochtend een mooi dankbaarheidslijstje. Volgens haar is het in tijden als deze beter om je te focussen op...

Waarom ik geen plannen en doelen heb voor 2020

Waarom ik geen plannen en doelen heb voor 2020

Vorig jaar maakte ik mooie plannen en doelen voor 2019. Ik had grootste plannen; mijn opleiding afronden, mijn bedrijf opbouwen en mijn blog laten groeien. Maar het pakte anders uit dan ik had gehoopt. 2019 bracht me een belangrijke les! Een les dat niet altijd alles...