Meteen naar de inhoud
life lately
Home » Life Lately #4 – Weight Watchers Update

Life Lately #4 – Weight Watchers Update

Ik heb me dus aangemeld als Weigth Watcher. De 6 maanden online + app versie, mocht je het het willen weten. Vandaag precies twee weken geleden officieel begonnen. Onofficieel eindelijk al op de zaterdag ervoor, 20 oktober. Gewoon om te proberen en uit te zoeken hoe dat allemaal werkt met die Weight Watchers app, dat punten tellen, dagtotalen en de week-extra’s. Vandaag zijn we dus twee weken verder, tijd dus voor de beloofde Weight Watchers Update.

Weight Watchers Update

Hoe het gaat? Uitstekend! Ik zie een dalende lijn! 🙂 En ook niet geheel onbelangrijk, ik heb nauwelijks honger gevoel. En ik kan zo af en toe eens wat extra’s nemen (week-extra’s).
Het is even zoeken naar de juiste producten en voedingsmiddelen. Maar je wordt je al heel snel bewust van welke producten zowat je halve dagtotaal wegsnoepen. Een halve bak Danio framboos Cheesecake bijvoorbeeld, is 18 punten van de in totaal 30 dagpunten, daar schrok wel even van. Ik at dat regelmatig als lunch of als tussendoor.
Maar voor de rest kan ik eigenlijk gewoon normaal eten. Ik heb zelfs het idee dat ik meer eet dan ik eerst deed. Meer maar anders.

Zo heb ik de afgelopen twee weken drie keer frietjes gehad. Twee keer 2 glazen wijn gedronken. Een keer gaan uiteten. En zelfs een flinke punt Limbursge vlaai gehad mét slagroom vanwege de opening van het nieuwe pand van mijn werkgever. Het allemaal een kwestie van de juiste balans vinden in alles wat je naar binnen schuift.

Het leuke van dit programma, behalve de kilo’s, is het uitproberen van nieuwe recepten. Zo schreef ik al een blog met allerlei lekkere koolhydraat arme spaghetti vervangers. En ik maakte al wee keer een boterham met een avocado spread.

Weight Watchers Update - Volkoren boterham met Avocado-spread en spiegelei

De harde cijfertjes

Niemand zet graag zijn/haar gewicht open en bloot neer. Ik doe het toch! Alleen maar een om goede stok achter de deur te hebben en daardoor goede resultaten te boeken.

Ik begon op 20-10-2017 met een gewicht van 81,4 kilo.
Op maandag is mijn vaste weegdag. Vanmorgen gaf de weegschaal 77,6 aan.
In twee weken tijd dus 3,8 kg minder mij.
Over twee weken weer een update.

10 reacties op “Life Lately #4 – Weight Watchers Update”

 1. Wauw, wat goed van je! Ik heb geen ervaring in de wereld der diëten maar ben wel bezig met het aanpassen van mijn eetgedrag. Dat ik er slank uitzie wil niet zeggen dat dat van binnen ook zo is, haha. Snoep nu gelukkig alweer een tijdje veel minder maar at vanochtend wel appeltaart als ontbijt 😉 de balans is inderdaad het belangrijkste.

  1. Het voelt ook absoluut niet als een dieet. Merk nu na twee weken al dat Weight Watchers vooral in gaat op het aanpassen van je eetgedrag. Ja, eerst moet er wat vanaf, maar als je je streefgewicht hebt bereikt, ga je weer zodanig eten zodat je op je streef gewicht blijft. ook daar helpt het programma bij.

 2. Heel netjes! Ik ben een kleine maand eerder begonnen, eind september. Nu in 5,5 week ook 5,5 kilo kwijt. Ik begon met 43 dagpunten, en nu heb ik er 41, nog best veel dus, maar geen moeite om ze op te maken hoor!

  1. Ik zit op 30 dagpunten. Maar zal met de leeftijd te maken hebben. Wel heel netjes hoor, kilootje per week bij jou. Volhouden! Voor je er erg in hebt zit je een kledingmaat kleiner.

 3. Wauw! Wat ben je goed bezig. Ben benieuwd naar de volgende update en of de dalende lijn blijft. Enne, die avocado met ei op de boterham is echt onwijs lekker. Een van mijn favorieten!

 4. Netjes Saskia NETJES!

  Auw..Danio! Mijn man eet het regelmatig (iets met eiwitten of zo) maar hij mag er dus nog een keer kritisch naar kijken.

  Ik wil morgen een volkoren boterham met avocado-spread en spiegelei, oh dat plaatje geeft kwijl hier.

 5. Jeetje, wat een goed eerste resultaat! En fijn dat je leert om betere keuzes te maken. Dat zou mij ook heel goed helpen. Nu probeer ik dat wel, maar ik heb geen echte stok achter de deur. Ik ga je tweede update lezen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.