Life Lately #4 – Weight Watchers Update

life lately

Ik heb me dus aangemeld als Weigth Watcher. De 6 maanden online + app versie, mocht je het het willen weten. Vandaag precies twee weken geleden officieel begonnen. Onofficieel eindelijk al op de zaterdag ervoor, 20 oktober. Gewoon om te proberen en uit te zoeken hoe dat allemaal werkt met die Weight Watchers app, dat punten tellen, dagtotalen en de week-extra’s. Vandaag zijn we dus twee weken verder, tijd dus voor de beloofde Weight Watchers Update.

Weight Watchers Update

Hoe het gaat? Uitstekend! Ik zie een dalende lijn! πŸ™‚ En ook niet geheel onbelangrijk, ik heb nauwelijks honger gevoel. En ik kan zo af en toe eens wat extra’s nemen (week-extra’s).
Het is even zoeken naar de juiste producten en voedingsmiddelen. Maar je wordt je al heel snel bewust van welke producten zowat je halve dagtotaal wegsnoepen. Een halve bak Danio framboos Cheesecake bijvoorbeeld, is 18 punten van de in totaal 30 dagpunten, daar schrok wel even van. Ik at dat regelmatig als lunch of als tussendoor.
Maar voor de rest kan ik eigenlijk gewoon normaal eten. Ik heb zelfs het idee dat ik meer eet dan ik eerst deed. Meer maar anders.

Zo heb ik de afgelopen twee weken drie keer frietjes gehad. Twee keer 2 glazen wijn gedronken. Een keer gaan uiteten. En zelfs een flinke punt Limbursge vlaai gehad mΓ©t slagroom vanwege de opening van het nieuwe pand van mijn werkgever. Het allemaal een kwestie van de juiste balans vinden in alles wat je naar binnen schuift.

Het leuke van dit programma, behalve de kilo’s, is het uitproberen van nieuwe recepten. Zo schreef ik al een blog met allerlei lekkere koolhydraat arme spaghetti vervangers. En ik maakte al wee keer een boterham met een avocado spread.

Weight Watchers Update - Volkoren boterham met Avocado-spread en spiegelei

De harde cijfertjes

Niemand zet graag zijn/haar gewicht open en bloot neer. Ik doe het toch! Alleen maar een om goede stok achter de deur te hebben en daardoor goede resultaten te boeken.

Ik begon op 20-10-2017 met een gewicht van 81,4 kilo.
Op maandag is mijn vaste weegdag. Vanmorgen gaf de weegschaal 77,6 aan.
In twee weken tijd dus 3,8 kg minder mij.
Over twee weken weer een update.



Geschreven door

Mijn naam is Saskia. Ik woon in het mooie Maastricht samen met mijn man en twee katten. In het dagelijkste leven ondersteun ik ondernemers met hun online zichtbaarheid: VA-Saskia. Op dit blog neem ik je als reislustige veertiger graag mee in alles wat mij bezighoudt!

10 Comments

 1. Jeanine

  Wauw, wat goed van je! Ik heb geen ervaring in de wereld der diΓ«ten maar ben wel bezig met het aanpassen van mijn eetgedrag. Dat ik er slank uitzie wil niet zeggen dat dat van binnen ook zo is, haha. Snoep nu gelukkig alweer een tijdje veel minder maar at vanochtend wel appeltaart als ontbijt πŸ˜‰ de balans is inderdaad het belangrijkste.

  Reply
  • Saskia

   Het voelt ook absoluut niet als een dieet. Merk nu na twee weken al dat Weight Watchers vooral in gaat op het aanpassen van je eetgedrag. Ja, eerst moet er wat vanaf, maar als je je streefgewicht hebt bereikt, ga je weer zodanig eten zodat je op je streef gewicht blijft. ook daar helpt het programma bij.

 2. Jenn

  Heel netjes! Ik ben een kleine maand eerder begonnen, eind september. Nu in 5,5 week ook 5,5 kilo kwijt. Ik begon met 43 dagpunten, en nu heb ik er 41, nog best veel dus, maar geen moeite om ze op te maken hoor!

  Reply
  • Saskia

   Ik zit op 30 dagpunten. Maar zal met de leeftijd te maken hebben. Wel heel netjes hoor, kilootje per week bij jou. Volhouden! Voor je er erg in hebt zit je een kledingmaat kleiner.

 3. Celine

  Wauw! Wat ben je goed bezig. Ben benieuwd naar de volgende update en of de dalende lijn blijft. Enne, die avocado met ei op de boterham is echt onwijs lekker. Een van mijn favorieten!

  Reply
 4. Sanne

  Dat is mooi en lijkt mij niet gemakkelijk om er op te letten. Je kan het. πŸ˜‰

  Reply
 5. Nesrin

  Netjes Saskia NETJES!

  Auw..Danio! Mijn man eet het regelmatig (iets met eiwitten of zo) maar hij mag er dus nog een keer kritisch naar kijken.

  Ik wil morgen een volkoren boterham met avocado-spread en spiegelei, oh dat plaatje geeft kwijl hier.

  Reply
  • Saskia

   Ik kies tegenwoordig dus voor optimel of gewone yoghurt of kwark. Scheelt een behoorlijk aantal punten ?

 6. Marcella

  Jeetje, wat een goed eerste resultaat! En fijn dat je leert om betere keuzes te maken. Dat zou mij ook heel goed helpen. Nu probeer ik dat wel, maar ik heb geen echte stok achter de deur. Ik ga je tweede update lezen!

  Reply

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.

Ook leuk om te lezen

gerelateerde artikelen

Life Lately #14 – Even bijkletsen

Life Lately #14 – Even bijkletsen

Het is al een tijdje wat stiller op mijn blog. Wat niet wil zeggen dat ik stil zit! Integendeel. Ik ben hard aan de weg aan het timmeren. Mooie doelen aan het stellen (waar ik dat eerder niet deed) en deze ook aan het najagen. Ondernemerskriebels Toen begin vorig jaar...

2020 – De saaie cijfertjes op een rij

2020 – De saaie cijfertjes op een rij

Ik vind het altijd heerlijk om terug te kijken hoe mijn blog het heeft gedaan over het afgelopen jaar. Eind 2019 maakte ik een blog over hoe mijn blog en socials gegroeid waren. En zoals in die blog van 2019 ook al aangegeven, ik blog niet om de cijfertjes, maar het...

Dankbaarheidslijstje

Dankbaarheidslijstje

We leven in een hele rare tijd. Het sociale leven staat volledig op zijn kop en we mogen nog maar weinig dankzij die intelligente lockdown. Bij Jenn vond ik deze ochtend een mooi dankbaarheidslijstje. Volgens haar is het in tijden als deze beter om je te focussen op...