Life Lately #6 – Weight Watchers Update #3

life lately

Na een weekend met veel downtime hoop ik dat mijn blog nu weer stabiel draait en normaal bereikbaar is. Het bleek een storing te zijn bij mijn host, mijn domein. De beloofde Weight Watchers Update #3 is dan ook een dagje later geplaatst dan normaal de bedoeling geweest zou zijn.

Weight Watchers Update #3

Vandaag, in WW update nummer 3, week vijf en week zes. Afgelopen twee weken zijn gewoon lekker verlopen. Geen gedoe en ik heb me elke dag goed aan mijn punten budget kunnen houden. Ik word steeds beter in het samenstellen van mijn dagmenu’s en weet steeds beter hoeveel punten bepaalde producten zijn. Ik heb soms het idee dat ik ook veel meer eet dan ik voorheen gewend was. Meer, maar wel anders.

En ik heb ook weer veel geleerd de afgelopen twee weken. Dingen die je eerst als “mager” beschouwd, blijken ineens toch best wel veel punten van je dagtotaal af te snoepen. Bijvoorbeeld mager rundergehakt (150 gram = 8 punten), of een potje Activia (4 punt per potje). Of zoals ik al in een eerdere update aangaf één portie Danio (150 gram = 9 punten). Je leert al vrij snel betere keuzes te maken of porties beter of anders te verdelen. Ook word ik steeds beter in het verzinnen van lekkere tussendoortjes met weinig punten. Zo heb ik bijvoorbeeld de snack-a-jacks herontdekt, 2 punten per wafel.

Kortom, het hele Weight Watchers traject zorgt ervoor dat ik heel anders over eten ben gaan denken en me vooral veel bewuster ben geworden van de dingen die ik at en eet.

De Resultaten

Goed, op naar de resultaten, want daar draait het natuurlijk allemaal om.
Mijn startgewicht op 20 oktober was 81,4 kg.
Mijn gewicht na 6 weken Weight watchers is gedaald naar 74,9 kg. Ik ben in totaal gewoon even 6,5 kg kwijt.
Mijn eerste streven is gehaald, namelijk onder de 75 kilo!!
Ik had van het weekend zelfs een broek aan waar ik al geruime tijd niet meer in paste.

Weight Watchers Update #3

Weight Watchers Update #3

Ik had even het idee om voor de Kerst voor de -10 te gaan, maar met een gemiddeld gewichtsverlies van 1,1 kilo per week gaat dat gewoon niet lukken. Iets met realistisch blijven en zo. Maar ik ga wel gewoon lekker door met het programma. Ik heb wel het voornemen om met Kerst gewoon lekker te Genieten met een hoofdletter G maar niet te overdrijven.

Tot over twee weken!

Als je vragen hebt, hoor ik dat uiteraard graag. Dat mag in de comments of als je het liever hebt via een PB.

Geschreven door

Mijn naam is Saskia. Ik woon in het mooie Maastricht samen met mijn man en twee katten. In het dagelijkste leven ondersteun ik ondernemers met hun online zichtbaarheid: VA-Saskia. Op dit blog neem ik je als reislustige veertiger graag mee in alles wat mij bezighoudt!

7 Comments

 1. Jenn

  Super, gaat goed zo te zien!

  Reply
  • Saskia

   Ja gaat lekker! Ik probeer al een paar dagen jouw update te lezen, maar helaas is je site telkens niet te bereiken 🙁

  • Jenn

   He, dat is raar… wat voor melding krijg je? Ik heb daar niemand over gehoord, zie het trouwens ook niet in mijn statistieken terug ?

 2. Nesrin

  Wauw wat goed! Keep up the good work. Wat moet dat een heerlijk gevoel zijn geweest toen die broek gewoon weer goed zat.

  Reply
 3. Morgaine

  Je gaat helemaal goed, en dat meer eten terwijl je juist anders eet, ja herkenbaar, en dat is nu ook net de surprise, meer en vaker eten, maar minder caloriën, meloen zit ook weinig in, en komkommer ook nihil… bijv. 😉 Dat at ik dus heel veel destijds.

  Wat water erbij en je zit vol, hahahaha

  X

  Reply
 4. Marcella

  Wauwww, goed bezig lady! Lijkt me best goed om zo met je eten bezig te zijn. Misschien is het ook wel wat voor mij. Ik ga er eens over nadenken.

  Reply
  • Saskia

   Mocht je vragen hebben, je weet me te vinden 😉

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.

Ook leuk om te lezen

gerelateerde artikelen

Life Lately #14 – Even bijkletsen

Life Lately #14 – Even bijkletsen

Het is al een tijdje wat stiller op mijn blog. Wat niet wil zeggen dat ik stil zit! Integendeel. Ik ben hard aan de weg aan het timmeren. Mooie doelen aan het stellen (waar ik dat eerder niet deed) en deze ook aan het najagen. Ondernemerskriebels Toen begin vorig jaar...

2020 – De saaie cijfertjes op een rij

2020 – De saaie cijfertjes op een rij

Ik vind het altijd heerlijk om terug te kijken hoe mijn blog het heeft gedaan over het afgelopen jaar. Eind 2019 maakte ik een blog over hoe mijn blog en socials gegroeid waren. En zoals in die blog van 2019 ook al aangegeven, ik blog niet om de cijfertjes, maar het...

Dankbaarheidslijstje

Dankbaarheidslijstje

We leven in een hele rare tijd. Het sociale leven staat volledig op zijn kop en we mogen nog maar weinig dankzij die intelligente lockdown. Bij Jenn vond ik deze ochtend een mooi dankbaarheidslijstje. Volgens haar is het in tijden als deze beter om je te focussen op...