Meteen naar de inhoud
life lately
Home » Life Lately #6 – Weight Watchers Update #3

Life Lately #6 – Weight Watchers Update #3

Na een weekend met veel downtime hoop ik dat mijn blog nu weer stabiel draait en normaal bereikbaar is. Het bleek een storing te zijn bij mijn host, mijn domein. De beloofde Weight Watchers Update #3 is dan ook een dagje later geplaatst dan normaal de bedoeling geweest zou zijn.

Weight Watchers Update #3

Vandaag, in WW update nummer 3, week vijf en week zes. Afgelopen twee weken zijn gewoon lekker verlopen. Geen gedoe en ik heb me elke dag goed aan mijn punten budget kunnen houden. Ik word steeds beter in het samenstellen van mijn dagmenu’s en weet steeds beter hoeveel punten bepaalde producten zijn. Ik heb soms het idee dat ik ook veel meer eet dan ik voorheen gewend was. Meer, maar wel anders.

En ik heb ook weer veel geleerd de afgelopen twee weken. Dingen die je eerst als “mager” beschouwd, blijken ineens toch best wel veel punten van je dagtotaal af te snoepen. Bijvoorbeeld mager rundergehakt (150 gram = 8 punten), of een potje Activia (4 punt per potje). Of zoals ik al in een eerdere update aangaf één portie Danio (150 gram = 9 punten). Je leert al vrij snel betere keuzes te maken of porties beter of anders te verdelen. Ook word ik steeds beter in het verzinnen van lekkere tussendoortjes met weinig punten. Zo heb ik bijvoorbeeld de snack-a-jacks herontdekt, 2 punten per wafel.

Kortom, het hele Weight Watchers traject zorgt ervoor dat ik heel anders over eten ben gaan denken en me vooral veel bewuster ben geworden van de dingen die ik at en eet.

De Resultaten

Goed, op naar de resultaten, want daar draait het natuurlijk allemaal om.
Mijn startgewicht op 20 oktober was 81,4 kg.
Mijn gewicht na 6 weken Weight watchers is gedaald naar 74,9 kg. Ik ben in totaal gewoon even 6,5 kg kwijt.
Mijn eerste streven is gehaald, namelijk onder de 75 kilo!!
Ik had van het weekend zelfs een broek aan waar ik al geruime tijd niet meer in paste.

Weight Watchers Update #3

Weight Watchers Update #3

Ik had even het idee om voor de Kerst voor de -10 te gaan, maar met een gemiddeld gewichtsverlies van 1,1 kilo per week gaat dat gewoon niet lukken. Iets met realistisch blijven en zo. Maar ik ga wel gewoon lekker door met het programma. Ik heb wel het voornemen om met Kerst gewoon lekker te Genieten met een hoofdletter G maar niet te overdrijven.

Tot over twee weken!

Als je vragen hebt, hoor ik dat uiteraard graag. Dat mag in de comments of als je het liever hebt via een PB.

7 reacties op “Life Lately #6 – Weight Watchers Update #3”

    1. He, dat is raar… wat voor melding krijg je? Ik heb daar niemand over gehoord, zie het trouwens ook niet in mijn statistieken terug ?

  1. Je gaat helemaal goed, en dat meer eten terwijl je juist anders eet, ja herkenbaar, en dat is nu ook net de surprise, meer en vaker eten, maar minder caloriën, meloen zit ook weinig in, en komkommer ook nihil… bijv. 😉 Dat at ik dus heel veel destijds.

    Wat water erbij en je zit vol, hahahaha

    X

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.