Life Lately #8 – Weight Watchers Update Week 9 t/m 12

life lately

Het is alweer vier weken geleden dat ik een update plaatste over mijn poging tot afvallen via het Weight Watchers programma. De laatste update was 18 december, vlak voor de feestdagen. De teller stond toen op 7,6 kg minder mij. Hoe gaat het nu? ik vertel het je graag in deze Weight Watchers Update.

Weight Watchers Update Week 9 en 10

Over week 9 en 10 kan ik kort zijn. Die twee weken stonden ik het teken van Kerst en Nieuwjaar. Veel lekkere dingen en veel gezelligheid. Lekker eten, snoepen en genieten van een drankje. Én voor twee weken twee middelvingers richting het hele Weight Watchers programma. Ik had voor mezelf besloten even een kleine pauze te nemen van het tellen en porties wegen en even te genieten van al het lekkers dat deze maand te bieden heeft. Ik heb me dan ook bewust niet gewogen in de week tussen Kerstmis en nieuwjaar.

Week 11

1 januari viel mooi op een maandag. Hoog tijd om de schade op te maken van de gezellige feestdagen. Het resultaat van twee weken niet opletten is +2.4 kg.
Kilo’s die er hopelijk ook snel weer af zijn. Op 1 januari zet ik dan ook weer meteen netjes de rem erop. Week 11 loopt erg lekker punten tellen en porties afmeten. Het  eindresultaat is -2,3 kg. De kilo’s van de feestdagen zijn er week netjes binnen een week af. Yes!
Weight Watchers Update

Week 12

Vorige week, week 12 is op een of andere manier een week dat het mij niet lukt in mijn afvalpoging. We eten één keer heerlijk buiten de deur. Verder blijf ik ook nog twee keer bij mijn ouders eten, waar er zelf een keer chinees word gehaald. Lekker!! Ik probeer wel, maar ik heb de hele week snaaitrek en de nodige ‘snacccidentjes’ vinden dan ook plaats. Punten tellen is een ramp, mede doordat ik mijn porties niet kan wegen. En er komen gewoonweg te veel lekkere dingen op mijn pad. Een week om snel te vergeten dus. De weegschaal geeft dan ook aan ’t einde van week 11 +0.6 kg aan.
Snaccident

Maar, ik ben weer met frisse moed aan week dertien begonnen. Opgeven is nog geen optie! 😉
Niet dat ik nu in een dipje zit hoor. Ik ga gewoon nog door waar ik gebleven ben. Ik ben tenslotte ook niet binnen een maand de kilo’s aangekomen en wist van te voren dat het met ups en down zou gaan. Momenteel zit ik heerlijk in mijn velletje. Ik kan kleding aan die ik al heel lang ongedragen in de kast had hangen. En mijn hardloop rondjes gaan met de week beter. Ik bedoel,  ik ren harder en verder dan ik ooit had durven hopen en dromen!

Weight Watchers Update

Geschreven door

Mijn naam is Saskia. Ik woon in het mooie Maastricht samen met mijn man en twee katten. In het dagelijkste leven ondersteun ik ondernemers met hun online zichtbaarheid: VA-Saskia. Op dit blog neem ik je als reislustige veertiger graag mee in alles wat mij bezighoudt!

15 Comments

 1. Nicole Orriëns

  Fijn dat de kilo’s van de feestdagen er zo snel weer af waren! Een week is echt vlot vind ik.

  Reply
  • Saskia

   Ik vermoed dan ook dat het vooral veel vocht is geweest. Hetzelfde als je pas begint met lijnen, de eerste week gaat vaak als een speer.

 2. Tania

  Knap dat je die kilo’s na een week weer kwijt was

  Reply
 3. Lynn

  De kilo´s na de feestdagen zullen vooral vocht zijn geweest, ben je heel snel kwijt als je terug clean eet. Gewoon gezonde keuzes blijven maken en balans zoeken. Je bent goed bezig.

  Reply
  • Saskia

   dat het vocht is geweest, vermoed ik ook. Maar lekker voelt het wel 🙂

 4. susanzielhuis

  Wat goed! Lekker bezig en goed dat je al wat kwijt bent zeg!

  Reply
 5. Morgaine

  het is net het dagelijks leven, met ups en downs, hoge pieken, diepe dalen, juist als je denkt, het lukt niet meer, moet je vooral doorgaan, het punt dat je stil gaat staan, dat is altijd mijn punt geweest om ergens op te geven, en juist dan moet je doorzetten, mwoah… het gaat nu vanzelf heel langzaam 😉

  Way to go, keep on going!
  X

  Reply
  • Saskia

   jow, opgeven is nu even geen optie, ondanks de stilstand / kleine terugval ben ik te ver op weg naar mijn streefgewicht.

 6. Heleen Schrijvershof

  Lekker bezig! Ik denk dat het heel logisch is dat je af en toe meer eet dan anders en dan is het alleen maar fijn dat je het zo snel weer kunt oppakken.

  Reply
 7. Rosie - Lifebyrosie.nl

  Je bent hartstikke goed bezig, knap hoor! En iedereen heeft wel eens (in meer of mindere mate ;p!) last van snaccidentjes haha. Gauw vergeten en op naar deze week. Zet ‘m op!!

  Reply
 8. Amelie

  Ik zou het niet kunnen, Weight watchers!

  Reply
 9. Rachel Kromdijk

  Wat goed zeg, momenteel ben ik zelf ook 10 kilo kwijt met Bodieboost, ga zo door 🙂

  Reply
 10. Marcella

  Wat onwijs goed dat je de feestkilo’s al zo snel weer kwijt was! Je bent intussen vast weer helemaal in de juiste flow. Ik kijk uit naar een update, benieuwd hoe het gaat!

  Reply

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.

Ook leuk om te lezen

gerelateerde artikelen

Life Lately #14 – Even bijkletsen

Life Lately #14 – Even bijkletsen

Het is al een tijdje wat stiller op mijn blog. Wat niet wil zeggen dat ik stil zit! Integendeel. Ik ben hard aan de weg aan het timmeren. Mooie doelen aan het stellen (waar ik dat eerder niet deed) en deze ook aan het najagen. Ondernemerskriebels Toen begin vorig jaar...

2020 – De saaie cijfertjes op een rij

2020 – De saaie cijfertjes op een rij

Ik vind het altijd heerlijk om terug te kijken hoe mijn blog het heeft gedaan over het afgelopen jaar. Eind 2019 maakte ik een blog over hoe mijn blog en socials gegroeid waren. En zoals in die blog van 2019 ook al aangegeven, ik blog niet om de cijfertjes, maar het...

Dankbaarheidslijstje

Dankbaarheidslijstje

We leven in een hele rare tijd. Het sociale leven staat volledig op zijn kop en we mogen nog maar weinig dankzij die intelligente lockdown. Bij Jenn vond ik deze ochtend een mooi dankbaarheidslijstje. Volgens haar is het in tijden als deze beter om je te focussen op...