Lifestyle Blog en Ploggen

your story will inspire

Vergeef me dat ik het af en toe niet meer helemaal volg. Ik ga tenslotte ook al richting de 40 🙂 Getuige mijn archief ga ik toch al behoorlijk wat jaartjes mee in het bloggers wereldje (al is het met tussenpozen). En qua bloggen zijn er best wat termen voorbij gekomen de laatste jaren. Weblog, blog, log. Personal (b)log, link(b)log. Dat was nog enigszins makkelijk uit elkaar te houden.

Ik heb dus een persoonlijk blog. Ik blog over dé dingen die mij bezighouden. Soms is dat enorm saai en soms heb ik een geweldig leven. Ik hou van motorrijden en reizen en dagjes weg, van lekker eten, ik ben gek op muziek, en films en series, ben dol op mijn katten. Ben daarnaast braaf getrouwd met René en heb netjes een baan. En daarover blog ik. Een persoonlijk blog dus. Over hoe ik mijn leven indeel.

your story will inspire
Ik merkte dat in de loop der jaren de beauty blogs over mooie nagels en dito lakjes, make-upjes en smeerseltjes erg populair werden. Ik volg er een paar half/half, maar niet echt fanatiek. Reis blogs en eet blogs zijn er ook nog. Genoeg blogs om te lezen allemaal met evenveel liefde geschreven. Helaas zag ik de term persoonlijke blog steeds minder en minder. Veel mensen stopten ermee. Mijn aantal te volgen blogs nam af, helaas.

Maar…
Laatst kwam ik de term LIFESTYLE BLOG  tegen. Huh, wat is dat nu weer? Na wat zoekwerk via google kwam ik er al snel achter:

The lifestyle blog

Lifestyle bloggers are those who write about life. They may run around several different topics, but all in all- it is a blog about a person – their perspective, passions, hobbies, job, pictures, etc. Personal blogs are so.much.fun

(bron)

Een lifestyleblog is de nieuwe naam voor een personal blog.

Wauw, ik heb een lifestyle blog. Wat klinkt dat chique zeg. :)) Ik had toch al op de planning staan om op de sidebar en de verschillende social media de omschrijving van mijn blog aan te pakken. Dan wordt dit dus een mooie nieuwe omschrijving.
Het maakt ook de hoek waar ik in moet zoeken een stuk makkelijker –  ik heb de laatste tijd weer heel wat blogs nieuwe blogs aan mijn volg lijstje toegevoegd.

En dan nog wat. Wat ik hier deed en ook hier en hier heeft tegenwoordig de vreselijke term Ploggen. Ploggen, leuk is het wel. De gewone dagelijkse dingen, dat kijkje in iemands leven via een Photo-LOG. Ik ga het echt weer vaker doen. Dat beloof ik, maar of ik het onder de tag ploggen ga plaatsen, daar bedenk ik me nog wel eens over.

Ook leuk:

7 reacties

  1. Ploggen is gewoo Picture-a-Day ofzo waarom daaraan nou weer zo’n stom woord aan gegeven moet worden. Maar ik vind het wel leuk om te zien. En vanaf nu heb ik ook een lifestyle blog HA!

  2. Dus ik heb een lifestyle blog! En ja, al die beautyblogs die zo populair zijn… prima maar het is niet mijn ding als het alleen maar over beautyproducten gaat. Ik lees veel liever persoonlijke dingen, al dan niet aangevuld met andere kronkels…

  3. 🙂 leuk geschreven! Ja, ik ben laatst ook overgestapt naar de term ‘persoonlijk lifestyleblog’, omdat dit in de huidige tijdsgeest blijkbaar beter aangeeft waar je over schrijft. voor de duidelijkheid heb ik ook mijn hoofdcategorieën wat duidelijker zichtbaar gemaakt. Hopelijk kan iedereen z’n weg nu weer vinden 😉

    De ‘niche’ blogs zijn inderdaad groeiende. Alleen over beauty, alleen over boeken, alleen over reizen, alleen over ‘food’. Ik zou graag een goedlopend niche-blog hebben hoor, maar ben zelf gewoon te veelzijdig om het vol te houden over één onderwerp te schrijven 😉

  4. Haha, ik weet nog steeds niet waar ik mijn blog nu precies onder moet scharen. Ook die plog-term vind ik een verschrikking, hopelijk waait het snel over, al vind ik die blogjes an sich wel leuk om te lezen 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.