Meteen naar de inhoud
Linkinbio, die maak je gewoon lekker zelf!
Home » Linkinbio, die maak je gewoon lekker zelf!

Linkinbio, die maak je gewoon lekker zelf!

Heb jij ook een account bij een externe service om je linkinbio te beheren? Helemaal niet nodig! Ik leg je uit hoe je zelf een eigen linkinbio pagina maakt zodat je geen externe services meer nodig hebt. En het is echt super makkelijk.

Wat is linkinbio?

Linkinbio wordt bijvoorbeeld bij Instagram-berichten als hashtag (#linkinbio) gebruikt om mensen te stimuleren naar je profielpagina, ook wel biografie, te gaan en vandaar uit door te klikken naar een link.

En bij Instagram moet je spaarzaam en bedacht omgaan met die link, want je hebt maar één optie om een link te plaatsen, je biografie.

En je wilt uiteraard dat die ene link je wel zoveel mogelijk bezoekers oplevert naar bijvoorbeeld je laatst geschreven blog in plaats van de hoofdpagina van je blog. Of dat men sneller kan doorklikken naar de inschrijving van je nieuwsbrief.

Bij voorkeur wil je die linkinbio pagina ook nog eens zoveel mogelijk je eigen huisstijl kleuren meegeven.

Tot voor kort had ik, net als vele bloggers, een account bij een externe service. En bij een aantal van deze services liep ik dus vast met een aantal van mijn eisen, tenzij ik ervoor ging betalen. En dat wil ik dus niet.

Daarbij, gebruik maken van externe services voor eigen je website of blog vind ik niet handig. Het liefst beheer ik alles zelf, in één online-omgeving. In mijn geval dus een eigen domein met daarop WordPress geïnstalleerd.

Je linkinbio zelf maken

Na wat onderzoek vond ik deze toffe plugin: Social Link Pages.

Met deze plugin bouw je binnen je eigen WordPress omgeving heel eenvoudig een landingspagina die je kunt gebruiken als je eigen linkinbio, mét de links die jij wil én in de kleuren van je huisstijl.

Een WordPress plugin Installeren

Het installeren van een WordPress plugin is vrij gemakkelijk. Binnen de admin-omgeving volg de de volgende stappen:

  • Ga naar Plugins Nieuwe plugin.
  • Voer bij Zoeken (rechtsboven) de naam van de plugin in of een zoekterm. In dit geval Social Link Pages.
  • Als je de gewenste plugin hebt gevonden, klik je op Nu Installeren. Er zal een ronddraaiende voortgang te zien zijn. Bij meer details kun je eventueel meer informatie vinden over de betreffende WordPress plugin.
  • Zodra je installatie succesvol is verlopen, klik je op Activeren om de plugin te activeren.

Klik vervolgens aan de linkerkant van je admin menu op de nieuwe optie Link Pages om je landingspagina aan te maken met je gewenste knoppen en in je eigen huisstijl kleuren.

Ik heb ervoor gekozen om mijn pagina bio te noemen, maar uiteraard ben je geheel vrij om zelf een naam te kiezen.

Hieronder twee voorbeelden van mijn linkinbio pagina tijdens het stoeien met links, knoppen, lettertypes en kleuren. Je kunt er echt heel veel kanten mee op.

Binnen een goed uur heb ik een mooie linkinbio pagina gemaakt, in die kleuren die ik wil. Met de links die ik wil. En ik ben niet meer afhankelijk van externe services die weer een extra account toevoegen aan het toch al gigantische oerwoud aan accounts die er tegenwoordig zijn.

Ik leg je uit hoe je een linkinbio pagina zelf kunt maken zodat je geen externe services meer nodig hebt. Het is echt super makkelijk!  #linkinbio
Bewaren voor later? Pin het dan!

Meer

Naast deze tip over het maken van een eigen linkinbio pagina, schreef ik meer artikelen die het blogleven een stuk makkelijker maken:

Gebruik jij de linkinbio optie binnen instagram?

15 reacties op “Linkinbio, die maak je gewoon lekker zelf!”

  1. Ik gebruik deze plugin ook al een aantal maanden nu. Handig om snel even een link toe te voegen of juist te verwijderen. En het lijstje mag zo lang zijn als je zelf wil. Heel tevreden over!

  2. Owh cool, dat ziet er super uit! Mijn linkinbio gaat ook rechtstreeks naar mijn website, maar het ziet er minder uit dan dit. Bedankt voor de tip, ik ga hier zeker naar kijken!

  3. Serieus? Ik heb hier echt nog niet eerder van gehoord. Natuurlijk gebruik ik de hashtag wel. Maar ik ga er dan vanuit dat men via de link in mijn bio van IG wel rechtstreeks naar de site gaat. Heel naïef gedacht geloof ik als ik dit zo lees? Een dag niet geleerd is een dag niet geleefd ofzo? Dank voor de info!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.