Linkinbio, die maak je gewoon lekker zelf!

Linkinbio, die maak je gewoon lekker zelf!

Heb jij ook een account bij een externe service om je linkinbio te beheren? Helemaal niet nodig! Ik leg je uit hoe je zelf een eigen linkinbio pagina maakt zodat je geen externe services meer nodig hebt. En het is echt super makkelijk.

Wat is linkinbio?

Linkinbio wordt bijvoorbeeld bij Instagram-berichten als hashtag (#linkinbio) gebruikt om mensen te stimuleren naar je profielpagina, ook wel biografie, te gaan en vandaar uit door te klikken naar een link.

En bij Instagram moet je spaarzaam en bedacht omgaan met die link, want je hebt maar één optie om een link te plaatsen, je biografie.

En je wilt uiteraard dat die ene link je wel zoveel mogelijk bezoekers oplevert naar bijvoorbeeld je laatst geschreven blog in plaats van de hoofdpagina van je blog. Of dat men sneller kan doorklikken naar de inschrijving van je nieuwsbrief.

Bij voorkeur wil je die linkinbio pagina ook nog eens zoveel mogelijk je eigen huisstijl kleuren meegeven.

Tot voor kort had ik, net als vele bloggers, een account bij een externe service. En bij een aantal van deze services liep ik dus vast met een aantal van mijn eisen, tenzij ik ervoor ging betalen. En dat wil ik dus niet.

Daarbij, gebruik maken van externe services voor eigen je website of blog vind ik niet handig. Het liefst beheer ik alles zelf, in één online-omgeving. In mijn geval dus een eigen domein met daarop WordPress geïnstalleerd.

Je linkinbio zelf maken

Na wat onderzoek vond ik deze toffe plugin: Social Link Pages.

Met deze plugin bouw je binnen je eigen WordPress omgeving heel eenvoudig een landingspagina die je kunt gebruiken als je eigen linkinbio, mét de links die jij wil én in de kleuren van je huisstijl.

Een WordPress plugin Installeren

Het installeren van een WordPress plugin is vrij gemakkelijk. Binnen de admin-omgeving volg de de volgende stappen:

 • Ga naar Plugins Nieuwe plugin.
 • Voer bij Zoeken (rechtsboven) de naam van de plugin in of een zoekterm. In dit geval Social Link Pages.
 • Als je de gewenste plugin hebt gevonden, klik je op Nu Installeren. Er zal een ronddraaiende voortgang te zien zijn. Bij meer details kun je eventueel meer informatie vinden over de betreffende WordPress plugin.
 • Zodra je installatie succesvol is verlopen, klik je op Activeren om de plugin te activeren.

Klik vervolgens aan de linkerkant van je admin menu op de nieuwe optie Link Pages om je landingspagina aan te maken met je gewenste knoppen en in je eigen huisstijl kleuren.

Ik heb ervoor gekozen om mijn pagina bio te noemen, maar uiteraard ben je geheel vrij om zelf een naam te kiezen.

Hieronder twee voorbeelden van mijn linkinbio pagina tijdens het stoeien met links, knoppen, lettertypes en kleuren. Je kunt er echt heel veel kanten mee op.

Binnen een goed uur heb ik een mooie linkinbio pagina gemaakt, in die kleuren die ik wil. Met de links die ik wil. En ik ben niet meer afhankelijk van externe services die weer een extra account toevoegen aan het toch al gigantische oerwoud aan accounts die er tegenwoordig zijn.

Ik leg je uit hoe je een linkinbio pagina zelf kunt maken zodat je geen externe services meer nodig hebt. Het is echt super makkelijk! #linkinbio
Bewaren voor later? Pin het dan!

Meer

Naast deze tip over het maken van een eigen linkinbio pagina, schreef ik meer artikelen die het blogleven een stuk makkelijker maken:

Gebruik jij de linkinbio optie binnen instagram?

Geschreven door

Mijn naam is Saskia. Ik woon in het mooie Maastricht samen met mijn man en twee katten. In het dagelijkste leven ondersteun ik ondernemers met hun online zichtbaarheid: VA-Saskia. Op dit blog neem ik je als reislustige veertiger graag mee in alles wat mij bezighoudt!

15 Comments

 1. Serena

  Ik gebruik deze plugin ook al een aantal maanden nu. Handig om snel even een link toe te voegen of juist te verwijderen. En het lijstje mag zo lang zijn als je zelf wil. Heel tevreden over!

  Reply
 2. HippeShops

  Ja er zijn inderdaad goede alternatieven voor linktree.

  Reply
 3. charlotte

  Ah goede tip dit!!

  Reply
 4. Manon

  Dit moet ik echt een keer gaan doen! Bedankt voor de tip.

  Reply
 5. Linda

  Ik ga deze plug-in eens proberen, goede tip! Ik ben namelijk niet zo’n fan van LinkTree omdat je dan je verkeer buiten je blogt houdt.

  Reply
 6. Nadia

  Owh cool, dat ziet er super uit! Mijn linkinbio gaat ook rechtstreeks naar mijn website, maar het ziet er minder uit dan dit. Bedankt voor de tip, ik ga hier zeker naar kijken!

  Reply
 7. Sabri

  Oh heyy; wat leuk zeg!!

  Reply
 8. Kiki Hasselton

  wat een goede tip! ik ga gelijk het instaleren. dank je wel

  Reply
 9. Frieda

  Super handig dit!

  Liefs,
  Frieda

  Reply
 10. rachel

  wat een handige!! ik ga er straks even naar kijken 😀

  Reply
 11. Simone

  Wat een handige tip! Ik moet nog steeds een mooie link bio maken, maar ben er te lui voor, haha.

  Reply
 12. Rory

  Serieus? Ik heb hier echt nog niet eerder van gehoord. Natuurlijk gebruik ik de hashtag wel. Maar ik ga er dan vanuit dat men via de link in mijn bio van IG wel rechtstreeks naar de site gaat. Heel naïef gedacht geloof ik als ik dit zo lees? Een dag niet geleerd is een dag niet geleefd ofzo? Dank voor de info!

  Reply
 13. Juliette - Strongbody.nl

  Oh wat handig om te weten! Momenteen gaat mijn Instagram bio link naar een eigen pagina van mijn website, maar misschien is dit ook erg handig.

  Reply

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.

Ook leuk om te lezen

gerelateerde artikelen

Google Analytics begrijpen in 10 minuten

Google Analytics begrijpen in 10 minuten

Google Analytics, ik heb het gekoppeld maar ik werd er eerlijk gezegd een beetje kriebelig van. Er zijn zoveel soorten statistieken te bekijken dat ik door de bomen het bos niet meer zag. Wáár moet je in godsnaam kijken! Waar vind ik mijn unieke bezoekers. En waar zie...

40+ blogpost ideeën

40+ blogpost ideeën

Een writersblock of blogdip, daar loopt elke blogger vroeg of laat wel tegenaan. Geen nood, ik heb meer dan 40 blogpost ideeën voor je! Opgedeeld in fijne categorieën. Handig voor als je even geen inspiratie hebt voor nieuwe blogs. Persoonlijk & Lifestyle 10...