Meteen naar de inhoud
Maastricht - Wandeling door het Centrum en stadspark
Home » Maastricht – Wandeling door het Centrum en stadspark

Maastricht – Wandeling door het Centrum en stadspark

Ik wil graag mijn skills op het gebied van film- en video-editing verbeteren. Wachten op het moment dat het pas nodig is en daarmee het risico lopen dat je video-opname mislukt vind ik zonde. Ik heb dus voorgenomen wat vaker te gaan oefenen met video’s maken en video’s editen. Zo gezegd, zo gedaan. Gisterenmiddag heb ik, gewapend met mijn actioncam op een selfie stick en mijn iPhone, een heerlijke wandeling gemaakt door het centrum en stadspark van mijn woonplaats Maastricht.

Buiten dat het een heerlijke wandeling door het mooie centrum van Maastricht was is mijn hoofd weer lekker leeg. Onderstaande video op mijn Youtube kanaal is het resultaat.

De plekken waar ik langs wandel zijn: Markt, Mosae Forum (een winkel- en kantorencomplex in het centrum), Kesselskade en aw brögk oftewel Sint Servaasbrug, Oude stadscentrum, Onze Lieve Vrouweplein, De maas vanaf de Hoeg Brögk (hoge brug) en het Stadspark.

Maastricht - De maas vanaf de Hoeg Brögk (hoge brug)

Vanaf het mooie stadspark van Maastricht loop ik naar het alom bekende Vrijthof, winkelstraat Grote Staat en de Entredeux. Ik sluit af bij de Dominicanenkerk en neem een kijkje binnen in de mooiste boekhandel ter wereld: boekhandel Dominicanen.

In en rondom Maastricht centrum is er voldoende te beleven. Zo zou je een bezoek kunnen brengen aan Maison Blanche Dael, de bekende Koffiebranderij en Theewinkel in Maastricht. Ben je dan toch in het centrum, dan is Dille en Kamille ook een idee.
Ben je meer van het fietsen? Dan raad ik je deze Fietsroute Rondom Geul en Maas aan!

Heb jij Maastricht wel eens bezocht?

18 reacties op “Maastricht – Wandeling door het Centrum en stadspark”

  1. Maastricht is best een mooie stad, al heb ik zelf dan weer niet zo’n voorkeur voor Limburg. Ik ben gek op het weidse van Zeeland, maar ik hou wel erg van mooie oude steden.

  2. Op sommige plekken vond ik de overgang wat snel achter elkaar. Verder een leuke video. Vooral de stukken dat je langzaam de straat in beweegt. Maakt het spannend wat er komt hihi. Wat voor bewerkingsprogramma gebruik je? Imovie?

    1. Dankjewel voor de feedback. Vind het nog moeilijk om te bepalen hoe lang een stukje kan zijn zonder dat het te langdradig of juiste te kort is.
      Ik gebruik inderdaad iMovie. Leuk om mee te stoeien

  3. Ik vind Maastricht echt een hele leuke stad en ga er graag heen, hopelijk kan dit snel weer eens. Leuk om te gaan filmen, je ziet dan net even vanuit een ander oogpunt

  4. het is een mooie video met heel mooie beelden, maar als kijker blijf ik een beetje achter met de vraag, wat wil je me nu vertellen over Maastricht ? Het was trouwens wel heel leuk de stad weer eens te zien, 35 jaar geleden heb ik er gewoond. Op de Glacisweg. Dat was echt mooi wonen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.