Maastricht – Wandeling door het Centrum en stadspark

Maastricht - Wandeling door het Centrum en stadspark

Ik wil graag mijn skills op het gebied van film- en video-editing verbeteren. Wachten op het moment dat het pas nodig is en daarmee het risico lopen dat je video-opname mislukt vind ik zonde. Ik heb dus voorgenomen wat vaker te gaan oefenen met video’s maken en video’s editen. Zo gezegd, zo gedaan. Gisterenmiddag heb ik, gewapend met mijn actioncam op een selfie stick en mijn iPhone, een heerlijke wandeling gemaakt door het centrum en stadspark van mijn woonplaats Maastricht.

Buiten dat het een heerlijke wandeling door het mooie centrum van Maastricht was is mijn hoofd weer lekker leeg. Onderstaande video op mijn Youtube kanaal is het resultaat.

De plekken waar ik langs wandel zijn: Markt, Mosae Forum (een winkel- en kantorencomplex in het centrum), Kesselskade en aw brögk oftewel Sint Servaasbrug, Oude stadscentrum, Onze Lieve Vrouweplein, De maas vanaf de Hoeg Brögk (hoge brug) en het Stadspark.

Maastricht - De maas vanaf de Hoeg Brögk (hoge brug)

Vanaf het mooie stadspark van Maastricht loop ik naar het alom bekende Vrijthof, winkelstraat Grote Staat en de Entredeux. Ik sluit af bij de Dominicanenkerk en neem een kijkje binnen in de mooiste boekhandel ter wereld: boekhandel Dominicanen.

In en rondom Maastricht centrum is er voldoende te beleven. Zo zou je een bezoek kunnen brengen aan Maison Blanche Dael, de bekende Koffiebranderij en Theewinkel in Maastricht. Ben je dan toch in het centrum, dan is Dille en Kamille ook een idee.
Ben je meer van het fietsen? Dan raad ik je deze Fietsroute Rondom Geul en Maas aan!

Heb jij Maastricht wel eens bezocht?

Geschreven door

Mijn naam is Saskia. Ik woon in het mooie Maastricht samen met mijn man en twee katten. In het dagelijkste leven ondersteun ik ondernemers met hun online zichtbaarheid: VA-Saskia. Op dit blog neem ik je als reislustige veertiger graag mee in alles wat mij bezighoudt!

18 Comments

 1. Ester

  Maastricht is best een mooie stad, al heb ik zelf dan weer niet zo’n voorkeur voor Limburg. Ik ben gek op het weidse van Zeeland, maar ik hou wel erg van mooie oude steden.

  Reply
 2. Maaike

  Leuk om zo een indruk te krijgen van Maastricht. Ik ben er zelf nog nooit geweest, maar je hebt het mooi vastgelegd!

  Reply
 3. henk

  De Maastrichtse VVV zal wel blij zijn met je, goede video!

  Reply
 4. mario

  Op sommige plekken vond ik de overgang wat snel achter elkaar. Verder een leuke video. Vooral de stukken dat je langzaam de straat in beweegt. Maakt het spannend wat er komt hihi. Wat voor bewerkingsprogramma gebruik je? Imovie?

  Reply
  • Saskia

   Dankjewel voor de feedback. Vind het nog moeilijk om te bepalen hoe lang een stukje kan zijn zonder dat het te langdradig of juiste te kort is.
   Ik gebruik inderdaad iMovie. Leuk om mee te stoeien

 5. Prya

  Mooie video! Ga er snel een keer naar toe!

  Reply
 6. Nicole Orriëns

  Ik ben al heel lang niet meer in Maastricht geweest, maar nu krijg ik er helemaal zin in!

  Reply
 7. Maaike | Travelbliss

  Leuke video! En wat leuk om weer bekende plekjes terug te zien. Heb ooit een jaar in Maastricht op kamers gezeten maar kom er nu nog maar zelden

  Reply
 8. Tania

  Bij mij is het al heel lang geleden dat ik nog in maastricht. Je heb er een leuk filmpje over gemaakt

  Reply
 9. Daphne - verdraaidmooi

  Wij gaan al een paar decembers achter elkaar een paar dagen naar Maastricht. Ik vind het een leuke stad!

  Reply
 10. Lindaschrijfthetop

  Ik ben er een keer geweest., maar meer om te winkelen. Toevallig ben ik nu ook een blog aan het schrijven over mijn stad.

  Reply
 11. Lodi

  Ik vind Maastricht echt een hele leuke stad en ga er graag heen, hopelijk kan dit snel weer eens. Leuk om te gaan filmen, je ziet dan net even vanuit een ander oogpunt

  Reply
 12. Felice Veenman

  het is een mooie video met heel mooie beelden, maar als kijker blijf ik een beetje achter met de vraag, wat wil je me nu vertellen over Maastricht ? Het was trouwens wel heel leuk de stad weer eens te zien, 35 jaar geleden heb ik er gewoond. Op de Glacisweg. Dat was echt mooi wonen

  Reply
 13. ingrid

  ik kom zelf uit Limburg maar woon er niet meer. Maastricht is echt een porachtige stad

  Reply
 14. LindaSchrijft

  Maastricht is mooi! Ben en vroeger al eens geweest en een paar jaar geleden met mijn man. Toen hebben we ook een mooie wandeling gemaakt door de stad.

  Reply
 15. Corrina

  Leuke stad Maastricht
  Ben er weleens geweest met een trein uitje
  Genoten

  Reply
 16. Nicole Orriëns

  Ik vind dit extra leuk omdat het gewoon in Nederland is en lekker buiten!

  Reply

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.

Ook leuk om te lezen

gerelateerde artikelen

Mauritius, Tropisch genieten

Mauritius, Tropisch genieten

Dan zit je op een zonnige maar koude februari dag op een terrasje in Maastricht en besluit je dat je volgende trip naar een tropisch eiland met wuivende palmen en witte standen zal zijn. Een keer wat anders dan het favoriete Oostenrijk. En na een aantal google-sessies...

Uit eten in Maastricht

Uit eten in Maastricht

Wil je uit eten in Maastricht? Dan zit je in Maastricht goed. De stad telt maar liefst 529 cafés en restaurants. Keus te over dus en bijna overal is het heerlijk eten. Maar welke plekken zijn nu de hotspots? Waar gaat de Maastrichtenaar zelf eten? Ik heb een aantal...

Mijn ervaring bij het Bed, Bites & Business hotel Rotterdam

Mijn ervaring bij het Bed, Bites & Business hotel Rotterdam

Begin februari, na behoorlijk wat geschuif met data vanwege vervelende lock downs vertrekken we eindelijk richting Rotterdam voor een overnachting bij Boutique Hotel Rotterdam ofwel Bed, Bites & Business hotel Rotterdam. Rotterdam is voor ons best een eindje...