Maastricht – Wandeling door het Centrum en stadspark

Maastricht - Wandeling door het Centrum en stadspark
Getagd:

Ik wil graag mijn skills op het gebied van film- en video-editing verbeteren. Wachten op het moment dat het pas nodig is en daarmee het risico lopen dat je video-opname mislukt vind ik zonde. Ik heb dus voorgenomen wat vaker te gaan oefenen met video’s maken en video’s editen. Zo gezegd, zo gedaan. Gisterenmiddag heb ik, gewapend met mijn actioncam op een selfie stick en mijn iPhone, een heerlijke wandeling gemaakt door het centrum en stadspark van mijn woonplaats Maastricht.

Buiten dat het een heerlijke wandeling door het mooie centrum van Maastricht was is mijn hoofd weer lekker leeg. Onderstaande video op mijn Youtube kanaal is het resultaat.

De plekken waar ik langs wandel zijn: Markt, Mosae Forum (een winkel- en kantorencomplex in het centrum), Kesselskade en aw brögk oftewel Sint Servaasbrug, Oude stadscentrum, Onze Lieve Vrouweplein, De maas vanaf de Hoeg Brögk (hoge brug) en het Stadspark.

Vanaf het mooie stadspark van Maastricht loop ik naar het alom bekende Vrijthof, winkelstraat Grote Staat en de Entredeux. Ik sluit af bij de Dominicanenkerk en neem een kijkje binnen in de mooiste boekhandel ter wereld: boekhandel Dominicanen.

In en rondom Maastricht centrum is er voldoende te beleven. Zo zou je een bezoek kunnen brengen aan Maison Blanche Dael, de bekende Koffiebranderij en Theewinkel in Maastricht. Ben je dan toch in het centrum, dan is Dille en Kamille ook een idee.
Ben je meer van het fietsen? Dan raad ik je deze Fietsroute Rondom Geul en Maas aan!

Heb jij Maastricht wel eens bezocht?

Geschreven door

Hi daar en welkom! Mijn naam is Saskia. Ik woon in het mooie Maastricht samen met mijn man en twee katten. Op dit blog neem ik je als reislustige veertiger graag mee op ontdekkingstocht naar alle mooie plekjes op de wereld. In het dagelijkste leven ondersteun ik ondernemers met hun online zichtbaarheid: VA-Saskia.
ReizenReizen

18 Reacties

 1. Ester

  Maastricht is best een mooie stad, al heb ik zelf dan weer niet zo’n voorkeur voor Limburg. Ik ben gek op het weidse van Zeeland, maar ik hou wel erg van mooie oude steden.

  Antwoord
 2. Maaike

  Leuk om zo een indruk te krijgen van Maastricht. Ik ben er zelf nog nooit geweest, maar je hebt het mooi vastgelegd!

  Antwoord
 3. henk

  De Maastrichtse VVV zal wel blij zijn met je, goede video!

  Antwoord
 4. mario

  Op sommige plekken vond ik de overgang wat snel achter elkaar. Verder een leuke video. Vooral de stukken dat je langzaam de straat in beweegt. Maakt het spannend wat er komt hihi. Wat voor bewerkingsprogramma gebruik je? Imovie?

  Antwoord
  • Saskia

   Dankjewel voor de feedback. Vind het nog moeilijk om te bepalen hoe lang een stukje kan zijn zonder dat het te langdradig of juiste te kort is.
   Ik gebruik inderdaad iMovie. Leuk om mee te stoeien

 5. Prya

  Mooie video! Ga er snel een keer naar toe!

  Antwoord
 6. Nicole Orriëns

  Ik ben al heel lang niet meer in Maastricht geweest, maar nu krijg ik er helemaal zin in!

  Antwoord
 7. Maaike | Travelbliss

  Leuke video! En wat leuk om weer bekende plekjes terug te zien. Heb ooit een jaar in Maastricht op kamers gezeten maar kom er nu nog maar zelden

  Antwoord
 8. Tania

  Bij mij is het al heel lang geleden dat ik nog in maastricht. Je heb er een leuk filmpje over gemaakt

  Antwoord
 9. Daphne - verdraaidmooi

  Wij gaan al een paar decembers achter elkaar een paar dagen naar Maastricht. Ik vind het een leuke stad!

  Antwoord
 10. Lindaschrijfthetop

  Ik ben er een keer geweest., maar meer om te winkelen. Toevallig ben ik nu ook een blog aan het schrijven over mijn stad.

  Antwoord
 11. Lodi

  Ik vind Maastricht echt een hele leuke stad en ga er graag heen, hopelijk kan dit snel weer eens. Leuk om te gaan filmen, je ziet dan net even vanuit een ander oogpunt

  Antwoord
 12. Felice Veenman

  het is een mooie video met heel mooie beelden, maar als kijker blijf ik een beetje achter met de vraag, wat wil je me nu vertellen over Maastricht ? Het was trouwens wel heel leuk de stad weer eens te zien, 35 jaar geleden heb ik er gewoond. Op de Glacisweg. Dat was echt mooi wonen

  Antwoord
 13. ingrid

  ik kom zelf uit Limburg maar woon er niet meer. Maastricht is echt een porachtige stad

  Antwoord
 14. LindaSchrijft

  Maastricht is mooi! Ben en vroeger al eens geweest en een paar jaar geleden met mijn man. Toen hebben we ook een mooie wandeling gemaakt door de stad.

  Antwoord
 15. Corrina

  Leuke stad Maastricht
  Ben er weleens geweest met een trein uitje
  Genoten

  Antwoord
 16. Nicole Orriëns

  Ik vind dit extra leuk omdat het gewoon in Nederland is en lekker buiten!

  Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ook leuk om te lezen

gerelateerde artikelen

Rüdesheim am Rhein

Rüdesheim am Rhein

Betoverend Rüdesheim am Rhein: Ontdek de Drosselgasse, bewonder het Niederwalddenkmal en meer. Rüdesheim am Rhein in Duitsland. Dit charmante stadje, gelegen aan de oevers van de Rijn, staat bekend om zijn pittoreske straatjes, historische bezienswaardigheden en...

Handige en leuke reisapps voor op je telefoon

Handige en leuke reisapps voor op je telefoon

Er zijn ontzettend veel reisapps voor op je telefoon te vinden. Allemaal apps die jouw reis net even wat makkelijker maken. Maar ook gewoon leuke apps. Reisapps zijn handig omdat ze toegang geven tot nuttige informatie en hulpmiddelen die helpen je reis te plannen...

reisapotheek checklist

reisapotheek checklist

wat is een reisapotheek? Een reisapotheek is een kleine en compacte voorraad van je eigen medicijnen, zelfzorg medicijnen en eenvoudige EHBO-middelen. Altijd handig om dit bij je te hebben tijdens een vakantie zodat je niet direct bent aangewezen bent op een lokale...