Maastricht - Wandeling door het Centrum en stadspark
Travel

Maastricht – Wandeling door het Centrum en stadspark

Ik wil graag mijn skills op het gebied van film- en video-editing verbeteren. Wachten op het moment dat het pas nodig is en daarmee het risico lopen dat je video-opname mislukt vind ik zonde. Ik heb dus voorgenomen wat vaker te gaan oefenen met video’s maken en video’s editen. Zo gezegd, zo gedaan. Gisterenmiddag heb ik, gewapend met mijn actioncam op een selfie stick en mijn iPhone, een heerlijke wandeling gemaakt door het centrum en stadspark van mijn woonplaats Maastricht.

Buiten dat het een heerlijke wandeling door het mooie centrum van Maastricht was is mijn hoofd weer lekker leeg. Onderstaande video op mijn Youtube kanaal is het resultaat.

De plekken waar ik langs wandel zijn: Markt, Mosae Forum (een winkel- en kantorencomplex in het centrum), Kesselskade en aw brögk oftewel Sint Servaasbrug, Oude stadscentrum, Onze Lieve Vrouweplein, De maas vanaf de Hoeg Brögk (hoge brug) en het Stadspark.

Maastricht - De maas vanaf de Hoeg Brögk (hoge brug)

Vanaf het mooie stadspark van Maastricht loop ik naar het alom bekende Vrijthof, winkelstraat Grote Staat en de Entredeux. Ik sluit af bij de Dominicanenkerk en neem een kijkje binnen in de mooiste boekhandel ter wereld: boekhandel Dominicanen.

In en rondom Maastricht centrum is er voldoende te beleven. Zo zou je een bezoek kunnen brengen aan Maison Blanche Dael, de bekende Koffiebranderij en Theewinkel in Maastricht. Ben je dan toch in het centrum, dan is Dille en Kamille ook een idee.
Ben je meer van het fietsen? Dan raad ik je deze Fietsroute Rondom Geul en Maas aan!

Heb jij Maastricht wel eens bezocht?

Ik ben Saskia en woon in het mooie Maastricht met mijn man René en de twee katten Aeon en Lola. Op dit blog vind je een vrolijke mix over over alles waar ik als veertig plusser, blij en gelukkig van word.

18 Comments

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.