Als rasechte Maastrichtse lijkt het me leuk jullie mee te nemen naar een hele toffe hotspot in centrum Maastricht. Namelijk Maison Blanche Dael – Koffiebranderij en Theewinkel in Maastricht. Mocht je een dagje naar Maastricht in de planning hebben sla deze winkel dan absoluut niet over.

Koffiebranderij en Theewinkel in Maastricht

Als fervent liefhebber van koffie, thee, of beide, is een bezoek aan Maastricht niet compleet zonder een tussenstop te maken bij Maison Blanche Dael – Koffiebranderij en Theewinkel, gelegen in de schilderachtige Wolfstraat. Hier komen de aroma’s van vers gebrande koffiebonen en een uitgebreide selectie theeën samen, waardoor een onweerstaanbare geur ontstaat die je meteen uitnodigt om de winkel binnen te stappen.

Maison Blanche Dael, met zijn rijke geschiedenis en passie voor hoogwaardige koffie en thee, biedt bezoekers een unieke ervaring in hartje Maastricht. Ontdek het uitgebreide assortiment fijne theeblends, van delicate groene theeën tot krachtige zwarte variëteiten, en laat je betoveren door de ambachtelijk gebrande koffiebonen die zorgvuldig zijn geselecteerd voor hun buitengewone smaakprofielen. Of je nu een doorgewinterde kenner bent of gewoon op zoek bent naar een gezellige plek om te genieten van een warme kop, Maison Blanche Dael verwelkomt je graag in een wereld van verfijnde smaken en authentieke gastvrijheid.

Dael’s Droum Thee

Mijn favoriete thee komt er vandaan; Dael’s droum thee. Dé Blanche Dael huisthee op basis van een fijne zwarte thee met vruchten en bloemen. Een theespecialiteit die door zijn subtiele fruitige smaak nooit verveelt. Deze thee wordt ook wel de Droum vaan Mestreech (droom van Maastricht) genoemd

Maison Blanche Dael - Koffiebranderij en Theewinkel in Maastricht
Maison Blanche Dael – Koffiebranderij en Theewinkel in Maastricht

Avondgenoegen

Onlangs nam ik ook een zakje thee mee met de smaak Avondgenoegen. Avondgenoegen; gearomatiseerde zwarte Ceylon thee met appel, kaneel en amandel, een fruitig en aardse theesoort met een uitgesproken geur en smaak. Ook deze thee steeg al heel snel tot een van mijn favoriete thee smaken. Zo heerlijk geurig en prettig van smaak. En ook deze thee wordt niet bitter van smaak als hij wat langer staat.

Binnenkijken bij Maison Blanche Dael – Theewinkel in Maastricht

Ik kan nog wel wat even doorbabbelen over dit té leuke koffie- en theewinkeltje in Maastricht, maar plaatjes zeggen zoveel meer dan 1000 woorden. Gelukkig hoef je niet alleen op mijn woorden te vertrouwen, want ik kreeg de toestemming van de eigenaar om een aantal foto’s te maken

Maison Blanche Dael - Koffiebranderij en Theewinkel in Maastricht
Maison Blanche Dael – Koffiebranderij en Theewinkel in Maastricht
Maison Blanche Dael - Koffiebranderij en Theewinkel in Maastricht
Maison Blanche Dael – Koffiebranderij en Theewinkel in Maastricht

Meer Maastricht

Wat je nog meer kan doen in Maastricht?
In mijn blog Wat te doen in Maastricht – 10 tips van een local vertel ik je er alles over.
Zoek je na je bezoek aan deze Koffiebranderij en Theewinkel in Maastricht nog een lekker restaurantje om te eten?
In mijn blog uit eten in Maastricht zet ik je een paar typische Maastrichtse restaurantjes op een rij.