Dan zit je op een zonnige maar koude februari dag op een terrasje in Maastricht en besluit je dat je volgende trip naar een tropisch eiland met wuivende palmen en witte standen zal zijn. Een keer wat anders dan het favoriete Oostenrijk. En na een aantal google-sessies op internet komen we uit op het mooie Mauritius. Daarna is het verfijnen, wat we precies willen. We willen deze vakantie vooral rust en ontspanning en als het kan wat extra luxe. Dit vinden we uiteindelijk bij All-inclusive, adult Only hotel Tropical Attitude én een bezoek aan het tropische eiland Ile Aux Cerfs.

Mauritius - uitzicht bij All-inclusive, adult Only hotel Tropical Attitude
Uitzicht bij All-inclusive, adult Only hotel Tropical Attitude

Waar ligt Mauritius?

Mauritius is een klein vulkanisch eiland dat deel uitmaakt van de Maskarenen Archipel. Het eiland ligt in de Indische Oceaan, 800 kilometer ten oosten van Madagaskar – en dus nog verder verwijderd van het Afrikaanse continent. Het klimaat van Mauritius is tropisch.

All-inclusive, adult Only hotel Tropical Attitude

Vliegtijd Mauritius

Wat is de vliegtijd naar Mauritius? Een rechtstreekse vlucht van Amsterdam naar Mauritius duurt ongeveer  11 uur en 45 minuten. Heb je gekozen voor een indirecte vlucht van Amsterdam naar Mauritius, dan neemt je reistijd tussen de 15 en 20 uur in beslag.

Wij vlogen vanaf Schiphol, via een tussenstop in Dubai, naar Sir Seewoosagur Ramgoolam International Airport. Deze internationale luchthaven ligt in het zuidoosten van het eiland Mauritius.
Wij hadden een vliegtijd van in totaal 12 uur (2 keer zes uur) naar Mauritius, best een lange zit. Daarna is het nog een klein uurtje met de taxi naar het geboekte hotel: Tropical attitude . Het hotel ligt in het dorp Trou-d’Eau Douce. Met de lange wachtrijen op Schiphol en de overstap zijn we in totaal bijna 24 uur onderweg geweest om op de plaats van bestemming te komen. In het hotel worden we echter zeer gastvrij ontvangen en is de lange reis al snel vergeten.

Het eiland Ile Aux Cerfs, Mauritius

Wat te doen op Mauritius

Er zijn verschillende mogelijkheden om Mauritius te verder te verkennen. Ik heb excursies voorbij zien komen als

  • Zwemmen met dolfijnen, duiken, snorkelen en wandelingen over de bodem van de zee.
  • Verschillende soorten eiland tours inclusief een bezoek aan de hoofdstad Port Louis.
  • Catamaran tochten.
  • diverse wandelingen en bezoeken aan natuurparken.
  • Auto met privé chauffeur voor een dag en plan je eigen route en bezoek de plaatsen op het eiland die je het meest interesseren.

Boek deze excursies vooraf via je reisbureau of kijk ter plekke, bij het hotel wat je leuk lijkt. Er is écht genoeg te doen op Mauritius. Wij kozen voor een dagje relaxen op het eiland Ile Aux Cerfs en een catamaran cruise.

Ile Aux Cerfs

Ile Aux Cerfs is dé definitie van een tropisch paradijs. De stranden zijn er hagelwit en het turquoise water is er zo helder dat je zeker anderhalve meter diep kunt kijken. Het eiland staan vol met wuivende palmbomen zodat je altijd wel een plekje in de schaduw kunt vinden.

Het eiland is voor het publiek geopend van 9.00u ‘s ochtends tot 18.00u ‘s avonds. Vanuit het dorp Trou-d’Eau Douce vertrekt er vanaf 9.30u ‘s ochtends elk half uur vanaf de pier bij Pointe Maurice een shuttle naar de Ile aux Cerfs Masala-pier van het eiland.

Wuivende palmen en hagelwitte stranden Mauritius, Ile Aux Cerfs

Wij hadden het voordeel dat er dagelijks een (gratis) bootje vertrekt vanaf het hotel waar we verblijven. En na een half uurtje varen zet je voet aan wal op Ile Aux Cerfs. Gelijk vallen de hagelwitte stranden op en het rustige en heldere turquoise water.

Strandbedjes zijn niet gratis. Maar voor 250 Mauritiaanse roepies heb je één bedje voor een hele dag. Dat is omgerekend € 7,50 per bedje voor een hele dag. Voor dat geld ga je niet in het zand liggen 🙂

Wuivende palmen en hagelwitte stranden Mauritius, Ile Aux Cerfs

Wij besluiten na een kort verkennings rondje twee strand-bedjes te nemen en te genieten van de rust en schoonheid om ons heen. Er zijn enkele restaurants en barretjes op het eiland. Maar wij hebben een meer dan prima verzorgde lunch meegekregen van het hotel.

De hele dag is het heerlijk rustig en relaxt op het tropisch eiland Ile Aux Cerfs. Genieten!
Tegen het einde van de middag arriveren meerdere catamaran cruises, soms met erg luide muziek. Het is afgelopen met de rust en het wordt wat rumoeriger op het eiland. Voor ons het teken om langzaam terug te gaan naar de boot die ons naar ons hotel brengt.

Wuivende palmen en hagelwitte stranden Mauritius, Ile Aux Cerfs
Wuivende palmen en hagelwitte stranden Mauritius, Ile Aux Cerfs
Wuivende palmen en hagelwitte stranden Mauritius, Ile Aux Cerfs
Wuivende palmen en hagelwitte stranden Mauritius, Ile Aux Cerfs

Catamaran Cruise

Onze tweede excursie op Mauritius is een catamaran cruise. Deze cruise hebben we net als onze trip naar Ile Aux Cerfs geboekt via het hotel.

Rond negen uur stappen we aan boord van de catamaran. Onderweg pikken we verschillende gasten op van andere hotels. Via een leuke route over de best kalme zee brengt de catamaran ons naar de Grand River South East Waterfalls. We stappen vlak bij de kust over in kleinere bootjes om zo richting de watervallen te varen. Tijdens ons ritje in het kleine bootje zien we wilde aapjes! Zo tof.

Wat te doen op Mauritius? Een catamaran cruise
Mauritius - Grand River South East Waterfalls
Grand River South East Waterfalls

Nadat we weer terug op de catamaran zijn varen we verder richting de stopplek voor het snorkel moment. Onderweg spotten we dolfijnen! Ook weer zo gaaf! Een mooi bucketlist item wat ik kan wegstrepen.

Na de snorkel stop wordt de vaart hervat en wordt er een heerlijke barbecue-lunch voor ons bereid.

Als afsluiting een korte stop op Ile Aux Cerfs. Aangezien wij het daar al grotendeels gezien hebben, relaxen we even heerlijk op een strandbedje. Na een uur is het bezoek voorbij en stappen we weer aan boord van de catamaran. Vandaar uit worden de gasten weer een voor een naar het eigen hotel gebracht. Wij komen als laatste terug bij het hotel. Heerlijke dag en een prima manier om de omgeving in en om Mauritius te verkennen. Achteraf gezien had ik nog minimaal één leuke excursie willen doen. Echter liet de tijd het niet toe.

op weg naar de Grand River South East Waterfalls

Het weer op Mauritius

Het klimaat op Mauritius is heerlijk. Wij zijn er eind september en dan is het gemiddeld rond de 25 °C. In de volle zon is het voor mij persoonlijk te heet. Al zie ik genoeg mensen die het wel doen; uren bakken in de volle zon. Gelukkig staat er de hele dag een lekker briesje vanaf zee. Hou er rekening mee dat het te pas en te onpas kan regenen.

Mauritius kent een tropisch zeeklimaat met twee seizoenen. Begin januari tot en met eind april is de warmste periode van het jaar met temperaturen tussen de 25 en 35 graden Celsius. In deze periode kunnen ook cyclonen voorkomen. Cyclonen gaan voornamelijk langs Rodrigues en komen incidenteel langs Mauritius. Alle hotels zijn bijzonder goed voorbereid op dit soort stormen. In de periode tussen juli en september is het gemiddeld zo’n 24 graden. Dit is tevens de droogste periode van het jaar.

Hotel Tropical Attitude

Adult only en All-inclusive hotel Tropical Attitude boekten we via TUI. En dit hotel is echt een aanrader.

Ben je op zoek naar een mooie, relaxte vakantie. En manier om even helemaal tot rust te komen voorzien van de nodige luxe? En heb je de vliegtijd naar Mauritius ervoor over? Dan kan ik je een reis naar Mauritius zeer zeker aanraden?

Ben jij al eens op Mauritius geweest. Of misschien heb je wel een ander tropisch bestemming bezocht die ik zeker eens moet bezoeken. Drop het gerust in de reacties.