Home » Mijlpaal! 3 Maanden gestopt met roken

Mijlpaal! 3 Maanden gestopt met roken

Even mezelf een schouder klopje geven. Een compliment. Een enorme pluim. Een dikke Thumbsup! Want ik vind dat dat mag. Ik ben trots. Beretrots.

Vandaag precies drie maanden geleden, dinsdag 3 september rond het middaguur, stak ik mijn laatste sigaret op. Toen nog niet wetende dat dàt mijn laatste sigaret zou zijn. Tijdens onze vakantie hadden we (René en ik) het er al een beetje over gehad: toch maar eens proberen om te stoppen. En tijdens de wekelijkse boodschappen ronde hebben we de knoop heel plots en heel definitief doorgehakt. We hebben e-smokers aangeschaft en hebben beiden sindsdien geen peuk meer aangeraakt. En op het moment van schrijven blijft ook die e-smoker steeds vaker en langer ergens diep in mijn tas verstopt. Hooguit nog twee ‘pufjes’ per dag met 0 mg nicotine.

En ondanks de extra 5 kilo die ik cadeau kreeg afgelopen drie maanden, voel ik me super.

9 Comments

 1. 4 december 2013 / 8:54

  Netjes! En vooral knap!
  Heb er ook al aan zitten denken om eens met die e-smoker aan de slag te gaan.
  Ik hoor namelijk steeds vaker dat zo’n e-smoker helpt met het stoppen.

  • 5 december 2013 / 9:24

   Dit is de eerste keer dat ik stop (hoop ook de laatste) en moet zeggen dat het zonder al te veel moeite is gegaan. Op de lastige momentjes ff ‘vapen’. Die momentjes worden steeds minder en daarnaast ook geleidelijk aantal mg nicotine afbouwen. Niet alleen bij bij heeft het succes, ook bij man en schoonvader.

 2. 4 december 2013 / 15:15

  Super zeg! Keep up the good work 🙂

 3. Serena
  8 december 2013 / 7:19

  Compliment… Volhouden!!!

 4. Petra
  12 december 2013 / 16:44

  Goed zo!!! Verdiende complimenten 🙂

 5. 13 december 2013 / 13:07

  Een late reactie, maar ik wil je nog even een compliment geven. Goed bezig, knap dat je gestopt bent! Respect, het lijkt me best lastig soms.

 6. Nico
  28 februari 2014 / 18:58

  Stoppen met roken is iets wat niet onderschat mag worden. Het is voor de ene mens moeilijker dan voor de andere mens om te kunnen stoppen. Onthoud altijd dat je alle mogelijke manieren moet aanwenden om te kunnen stoppen en geef zeker niet op als het in begin niet lukt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.