Meteen naar de inhoud
Mijn DroomBadkamer
Home » Mijn Droombadkamer

Mijn Droombadkamer

Ongeveer een jaar geleden schreef ik een blog over mijn droomkeuken. Erg leuk om te doen en gezien het aantal reacties vonden mijn lezers het ook leuk. Vandaag zoom ik in op mijn droombadkamer. Want niets is fijner dan een badkamer die helemaal bij je past en waar je optimaal in kunt ontspannen. Onze badkamer zal ergens dit jaar verbouwd gaan worden. En bij die verbouwing probeer ik natuurlijk zo dicht mogelijk bij mijn droombadkamer uit te komen.

Droombadkamer met inloopdouche

Mijn droombadkamer heeft een ruime inloopdouche. De ruimte ervoor hebben we en inloopdouches zijn tegenwoordig in zo ontzettend veel stijlen te krijgen. Mijn voorkeur gaat uit naar donkerder-getint glas. En dan met zo’n handig gootje en zonder opstapje. Geen tenen-stoten meer op de vroege ochtend.

Mocht het om een of andere manier niet mogelijk zijn om te gaan voor zo’n toffe inloopdouche. Zullen we toch terug moeten vallen op een douchebak. Gelukkig zijn de douchebakken tegenwoordig ook in een mooi laag model te krijgen, en ook groter dan het smalle bakje wat we nu hebben staan. En dan ook weer afgewerkt met een mooie glazen wand.

En hoewel ze tegenwoordig best tof zijn, het liefst geen douchegordijn. Op een of andere manier heb ik altijd ruzie met een douchegordijn. Dat ding bekruipt me! 🙂

droombadkamer
Mooie en eenvoudige witte basis badkamer – Photo by Greg Watts

Luxe douchen

En dan ín de douche, een fijne regendouche waar een heleboel water uit komt. Dit in combinatie met een handdouche, want ik hoef niet elke ochtend mijn haren te wassen. En om het helemaal af te maken van die zijdouches. Ik heb de luxe van zijdouches mogen ervaren tijdens ons verblijf in Miami, zo lekker! Verder heb ik gemerkt dat ik iets van een zitje / plateautje erg fijn vind. Om mijn benen te scheren bijvoorbeeld. Dus dat gaat zeker ook mee in het ontwerp voor mijn droombadkamer.

Badmeubel

Het badmeubel bepaald voor een groot deel van de sfeer van een badkamer. De ene keer roep ik dubbele wasbak, want dat staat zo ontzettend sjiek. Maar aan de andere kant, hoe vaak sta je eigenlijk samen op de badkamer? Het badmeubel van mijn droombadkamer heeft in elk geval genoeg opberg ruimte en een mooie grote spiegel met de juiste verlichting om je te kunnen opmaken. En het liefst ook inclusief spiegel-verwarming zodat ‘ie niet beslagen is na een relaxte douche.

Stijl kiezen

Qua kleur en stijl ben ik er nog niet helemaal uit. Ik heb ik altijd geroepen, doe mij maar een mooie zwarte vloer en (matte) witte wandtegels. Maar rondstruinend op pinterest naar badkamer inspiratie zie ik zoveel meer moois. De Scandinavische stijl bijvoorbeeld; met lichte kleuren en hout accenten. Of een stoere betonlook badkamer. Welke stijl het ook uiteindelijk zal worden, misschien wel een combinatie van de bovenste twee, het moet in elk geval rustig blijven.

Een vrolijke noot en meer kleur kan ik aanbrengen middels toffe badkamer accessoires. Ben ik dan op de kleur uitgekeken kan ik op een redelijke goedkope manier de uitstraling van de hele badkamer aanpassen.

Hoe zou jouw droombadkamer er uit zien?

10 reacties op “Mijn Droombadkamer”

  1. Mooie foto’s! En precies mijn smaak. De badkamer die ik nu heb vind ik echt supermooi, ben ik heel blij mee. Mijn droombadkamer zou zijn: ruim, strak, modern, inloopdouche. De eerste badkamer vind ik bijvoorbeeld heel mooi, maar in mijn droomwereld moet de badkamer groot zijn. De rest van de foto’s ook prachtig, maar moet dan ook groot zijn.

  2. Mooi! Wij hebben afgelopen zomer verbouwd, dus we hebben onze droombadkamer 🙂 Er staan wel foto”s van op mijn blog. Een inloopdouche, zonder douchebak, met luxe wellnessdouche, nog geen seconde spijt van gehad.

  3. Oh wauw! Nog nooit over nagedacht maar de 1e foto vind ik echt mooi! En zo’n spiegel is echt handig. Stoepjes zijn echt irritant, ik woon al 20 jaar in hetzelfde huis, met al 20 jaar hetzelfde kut stoepje in de douche en t gaat soms nog steeds mis haha

  4. Mijn droombadkamer heeft een douche en een bad. In deze woning hebben een douche, in de woning hiervoor hadden we een bad, maar het lijkt mij het fijnst om allebei te hebben.

  5. Leuke droombadkamer. In mijn droombadkamer zit een bad. Ik moet lekker rusten en kunnen lezen daar. Deze ziet er ook gaaf uit.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.