Meteen naar de inhoud
Home » Mijn Droomkeuken

Mijn Droomkeuken

Ik kan soms uren rondstruinen op Pinterest. Op zoek naar inspiratie voor diverse ruimtes in huis. Zoals toffe industriële spullen om de woonkamer extra gezellig te maken. Of handige opberg ideeën voor op de werkkamer bijvoorbeeld. Maar ook inspiratie voor een eventuele droomkeuken. Onze keuken is behoorlijk verouderd en is eigenlijk aan vernieuwing toe. Tijdens zo’n dwaaltoch op Pinterest kan ik dan ook helemaal wegzwijmelen bij een mooie hoogglans witte keuken met zo’n gaaf granieten aanrechtblad.

Mijn Droomkeuken is Hoogglans Wit

Hoogglans wit. Dat sowieso. Ik hou van hoogglans witte keukens. Misschien met hier en daar een hout-accent zodat het niet té klinisch wordt. Ik twijfel of ik bovenkastjes wil. Dat ik kies voor alléén onderkasten met van die diepe lades die zo zacht sluiten. Een keuken zonder bovenkasten toont ruimtelijk en rustig. Maar ik vraag me dan wel af of ik zonder bovenkasten al mijn kookspulletjes wel opgeborgen krijg.

Droomkeuken - Keuken inspiratie
Een voorbeeld van een droomkeuken (link) met veel wit, hout en roestvrijstaal.

Met Roestvrij Staal

Roestvrij staal. Dat daar hou ik ook van. Roestvrij staal voor de afzuiging bijvoorbeeld. En daarnaast bepaalde accenten en accessoires in roestvrijstalen uitvoering.

Ook erg mooi is een roestvrijstalen achterwand. Maar als ik uiteindelijk iets anders zou willen kiezen, is er genoeg inspiratie voor een keuken achterwand.

Droomkeuken - Keuken inspiratie
Droomkeuken: Wit met Roestvrijstalen en houten accessoires en accenten (link)

Apparatuur

Ik droom nog even verder over mijn ultieme droomkeuken, dat mag wel he? 🙂 Natuurlijk moet mijn droomkeuken ook voorzien zijn van de nieuwste, beste en handigste apparatuur. Een vaatwasser, dat zeker. Een ijskast met voldoende ruimte. Liefst een koel vries combi. Ik twijfel alleen nog of ik een gave vrijstaande Amerikaanse ijskast wil, of een inbouw. En een oven natuurlijk, ik wil mijn ovenschotels en cakes blijven bakken. Maar een stoomoven lijkt me ook erg tof.

De kookplaat. Met het vooruitzicht dat aardgas uiteindelijk gaat verdwijnen zou ik kiezen voor een mooie inductie kookplaat. Uiteindelijk is een inductie een stuk veiliger dan een gasfornuis. Hoewel ze het niet mogen, zie ik mijn katten toch regelmatig over het fornuis lopen. Ik moet er niet aan denken als de pitten nog niet niet zijn gekoeld. Alleen daarom zou ik al kiezen voor een inductie.

Droomkeuken - Keuken inspiratie
Droomkeuken – Keuken inspiratie (bron onbekend / source unknown)

Grappige van alles is, het soort keuken waar ik van droom, past gewoon niet in ons huis. Onze keuken is klein met behoorlijk wat onhandige hoekjes. Maar goed, dromen mag 😉

Wat voor een soort keuken heeft jouw voorkeur? Fantaseer jij wel een over hoe jou droom keuken eruit zou zien?

Dit artikel is ontstaan uit een samenwerking. Dankjewel voor het lezen, hierdoor kan mijn blog blijven bestaan.

11 reacties op “Mijn Droomkeuken”

  1. Mooie keukens! Wij hebben een paar jaar geleden de keuken verbouwd, we hebben ook een kleine ruimte. Onze smaak ligt aardig op 1 lijn geloof ik, wij hebben ook wit, zonder bovenkastjes, en met een plankje zoals op jouw tweede foto. Om het iets warmer te maken hebben we een donker aanrechtblad.

  2. Jaaaa al jaren droom ik van onze nieuwe keuken, maar ook hier heggen weer beperkte ruimte. Ik merk dat ik ook praktisch hierheen kijk. Is het goed schoon te maken? Geen kastjes is hier geen optie, vanwege de hoeveelheid spullen die toch ergens opgeslagen moeten worden. Kastjes tot aan het plafond? Dan heb ik altijd een trap nodig om deze te poetsen (alsof ik dat wekelijks doe?).
    Alleen planken vind ik absoluut gaaf, maar dan heb je weet veel meer last van stof…… voorlopig nog ff dromen en praktisch nadenken hahaha

  3. Mijn droomkeuken zou zo ongeveer precies het tegenovergestelde zijn van deze haha. Veel kleur, folklore, vintage en kitsch. Rommelig, chaotisch en lekker gezellig 🙂 Ik moest dus wel lachen want de keuken die jij beschrijft is precies de droomkeuken van mijn ex-man. We hadden vroeger altijd ruzie over de inrichting van onze keuken haha

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.