Ik kan soms uren rondstruinen op Pinterest. Op zoek naar inspiratie voor diverse ruimtes in huis. Zoals toffe industriële spullen om de woonkamer extra gezellig te maken. Of handige opberg ideeën voor op de werkkamer bijvoorbeeld. Maar ook inspiratie voor een mijn droomkeuken.
Onze keuken is behoorlijk verouderd en is eigenlijk aan vernieuwing toe. Tijdens zo’n dwaaltoch op Pinterest kan ik dan ook helemaal weg zwijmelen bij een mooie hoogglans witte keuken met zo’n gaaf granieten aanrechtblad.

Mijn Droomkeuken is Hoogglans Wit

Hoogglans wit. Dat sowieso. Ik hou van hoogglans witte keukens. Misschien met hier en daar een hout-accent zodat het niet té klinisch wordt. Ik twijfel of ik bovenkastjes wil. Dat ik kies voor alléén onderkasten met van die diepe lades die zo zacht sluiten. Een keuken zonder bovenkasten toont ruimtelijk en rustig. Maar ik vraag me dan wel af of ik zonder bovenkasten al mijn kookspulletjes wel opgeborgen krijg.

Met Roestvrij Staal

Roestvrij staal. Dat daar hou ik ook van. Roestvrij staal voor de afzuiging bijvoorbeeld. En daarnaast bepaalde accenten en accessoires in roestvrijstalen uitvoering.

Ook erg mooi is een roestvrijstalen achterwand. Maar als ik uiteindelijk iets anders zou willen kiezen, is er genoeg inspiratie voor een keuken achterwand.

Apparatuur

Ik droom nog even verder over mijn ultieme droomkeuken, dat mag wel he? 🙂 Natuurlijk moet mijn droomkeuken ook voorzien zijn van de nieuwste, beste en handigste apparatuur. Een vaatwasser, dat zeker. Een ijskast met voldoende ruimte. Liefst een koel vries combi. Ik twijfel alleen nog of ik een gave vrijstaande Amerikaanse ijskast wil, of een inbouw. En een oven natuurlijk, ik wil mijn ovenschotels en cakes blijven bakken. Maar een stoomoven lijkt me ook erg tof.

De kookplaat. Met het vooruitzicht dat aardgas uiteindelijk gaat verdwijnen zou ik kiezen voor een mooie inductie kookplaat. Uiteindelijk is een inductie een stuk veiliger dan een gasfornuis. Hoewel ze het niet mogen, zie ik mijn katten toch regelmatig over het fornuis lopen. Ik moet er niet aan denken als de pitten nog niet niet zijn gekoeld. Alleen daarom zou ik al kiezen voor een inductie.

Grappige van alles is, het soort keuken waar ik van droom, past gewoon niet in ons huis. Onze keuken is klein met behoorlijk wat onhandige hoekjes. Maar goed, dromen mag 😉

Wat voor een soort keuken heeft jouw voorkeur? Fantaseer jij wel een over hoe jou droom keuken eruit zou zien?

Dit artikel is ontstaan uit een samenwerking. Dankjewel voor het lezen, hierdoor kan mijn blog blijven bestaan.