avoriete websites voor gratis stockfoto's
Bloggen en Social Media

Mijn favoriete websites voor gratis stockfoto’s

Voor mijn blogposts of binnen Canva, wat ik gebruik voor het maken van mijn blog-headers en pins, probeer ik zoveel mogelijk gebruik te maken van mijn eigen foto’s. Helaas lukt dat niet altijd. En omdat een blogpost mét foto’s er altijd net even wat beter uitziet maak ik, op het moment dat ik zelf geen geschikt fotomateriaal heb, graag gebruik van stockfoto’s. Rechtenvrije en gratis stockfoto’s om precies te zijn.

Daarnaast is het gebruik van afbeeldingen binnen je blogpost, mits er een goede alt-attribuut is gebruikt, alleen maar goed voor je vindbaarheid binnen Google.

TIP: Vergeet jij je alt-attributen regelmatig? Ik maakte een handige blog-checklist, dan vergeet je die ook niet meer.

Wat je absoluut niet moet doen!

Wat veel mensen doen, iets waar ik me vroeger uit pure onwetendheid ook schuldig aangemaakt heb, is foto’s en afbeeldingen gebruiken die je kunt vinden met behulp van de Google zoekmachine voor afbeeldingen. Doe dit niet!! De foto’s die je vindt met de zoekmachine kunnen auteursrecht hebben. Je loopt hierdoor grote kans om een boete te ontvangen.

Mijn 6 favoriete websites voor gratis stockfoto's
gratis stockfoto’s – Kaboompics

Wat is een Stockfoto?

Een stockfoto is letterlijk een “foto op voorraad”. Een stockfoto is een foto of afbeelding die je mag gebruiken tegen een bepaalde vergoeding. Dit is wel zo eerlijk omdat zo ook de fotograaf of vormgever een beloning krijgt voor het werk. Een stockfoto wordt vaak verkocht via een beeldbank. De bekendste beeldbanken zijn Shutterstock, Getty Images en Adobe Stock.

Mijn 6 favoriete websites met gratis en rechtenvrije stockfoto's. Stock Photo's om te gebruiken voor bijvoorbeeld je blog of binnen Canva.

Gratis en rechtenvrije stockfoto’s

Gelukkig bestaan er ook beeldbanken met rechtenvrije en gratis stockfoto’s om te kunnen gebruiken. Ik heb de volgende in mijn favorieten staan. En ik deel ze graag met je.

Uiteraard bestaan nog er ontzettend veel andere websites waar je gratis en rechtenvrije stockfoto’s vandaan kunt halen. Maar met met bovenstaand lijstje heb ik persoonlijk voldoende materiaal voorhanden om mijn blogs te vullen.

Één klein nadeel van het gebruikt van die gratis en rechtenvrije stockfoto’s is dat je dezelfde foto op meerdere sites tegen kunt komen. 🙂

Maak jij wel eens gebruik van stockfoto’s?

Ik ben Saskia en woon in het mooie Maastricht met mijn man René en de twee katten Aeon en Lola. Op dit blog vind je een vrolijke mix over over alles waar ik als veertig plusser, blij en gelukkig van word.

16 Comments

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.