Mijn Maand
Getting Personal

Mijn Januari 2016

Het was afgelopen maanden wat rustiger qua bloggen. Maar een van mijn voornemens is om toch wat vaker van mij te laten horen. Om te starten pakken we de maandoverzichten weer langzaam op. Niet alleen leuk om te maken, ze worden veel gelezen en ik vind het altijd leuk om ze af en toe zelf terug te lezen.

Het begon op 1 januari, na de “gelukkig nieuwjaar” bezoekjes aan familie, zo tegen de avond dat ik me niet zo ontzettend lekker voelde. De gehaalde frieten van bij de frietboer smaakten voor geen meter en ik lig erg vroeg onder de wol. Het blijkt uiteindelijk een fikse griep te zijn waar ik tot ongeveer halverwege de maand zoet mee ben. Als ik me eindelijk na dagen hoge koorts weer wat beter voel een eerste teken van leven met volgende foto op de sociale media.

9 januari – weer een beetje mens na een fikse griep

Aeon is tijdens mijn ziek-dagen niet van mijn zijde weg te slaan. Zo lief hoe hij soms bij me ligt te slapen.

Aeon
Aeon

17 januari, nog steeds wat zwakjes maar wel goed uitgeziekt, probeer ik weer langzaam in het ritme van werken en sporten te komen. ’s Middags wel compleet gesloopt van mijn work-out in de sportschool. Maar een lekkere poes bij je op schoot + dekentje op de bank maken veel goed.

Paar dagen later een eerste hardloop rondje buiten. Valt vies tegen, mijn lijf is nog steeds niet helemaal hersteld merk ik. Tja, ik ben nu eenmaal geen achttien meer 🙂

20 januari - eerste buiten rondje
20 januari – eerste buiten rondje

22 januari: Nog altijd erg blij mijn macbook Pro. En eindelijk ook een leuk wallpapertje gevonden.

Gedurende deze maand probeer ik weer een gezond ritme op te pakken wat eten betreft, dus weer vaker een smoothie op het menu. En ivm met mijn griepje nog wat met extra vitaminen (kan nooit kwaad).

Maandag 25 januari een heerlijke vrije dag. Het beloofd ook nog eens heerlijk lente weer te worden. Eerst een bezoekje aan de Action. Toen lekker lunchen, in het heerlijke zonnetje, op het terras van Mc Donalds. Nog de stad in geweest om wat inkoopjes te doen (onder andere een nieuw voorraadje thee van bij Blanche Dael. En heerlijk in het zonnetje op een terras op het mooie vrijthof gezeten. Bij thuiskomst meteen ook even de accu uit de motoren gehaald om deze aan de lader te hangen (voorjaarskriebels?).

26 januari. De reden voor het bezoeken van de Action was onder andere een grotere MicroSD kaart (minimaal 3G) voor in de Garmin. Want ja, lentekriebels betekend dus ook installeren van Basecamp op de Macbook. Wat trouwens een stuk sneller en makkelijker gaat dan op een windows PC. Alleen bij onderstaande situatie moest ik me toch heel even achter de oren krabben:) Ja, Wat-wil-je-nu!!!

En zijn we alweer aangekomen bij de laatste week van Januari. Een week waarin ik nog even een heftige allergische reactie op iets onbekends kreeg. Armen, benen en rug als een malle jeuken en vol met rode vlekjes. Bij de huisarts kreeg ik een stevige dosis medicijnen mee. Gelukkig was alles weer snel onder controle. Vraag me alleen nog steeds af wat de oorzaak is geweest.

Dosis medicijnen
Dosis medicijnen

En dan nu op naar februari. Die ik in elk geval met een betere gezondheid wil beleven! In februari behalve een bezoek aan de Motorbeurs in Utrecht en wat afspraken met vrienden niets bijzonders in de agenda. Maar ik ga er een mooie van maken.

Ik ben Saskia en woon in het mooie Maastricht met mijn man René en de twee katten Aeon en Lola. Op dit blog vind je een vrolijke mix over over alles waar ik als veertig plusser, blij en gelukkig van word.

6 Comments

 • Anita

  Wat balen dat je zo ziek was begin van het jaar! Smoothies zijn altijd een goed idee. Hoop dat achterhaald waar je de reactie op kreeg, maar fijn dat het in ieder geval snel onder controle was!

 • Wanda

  Niet bepaald een lekker begin van de maand, gelukkig nu weer hersteld! En ja, wat kan zo’n kat dan extra aanhankelijk zijn he? Doet Clooney ook altijd, normaal ligt ze vaker bij vriendlief op schoot maar als ik niet lekker ben, dan komt ze wel lekker bij me liggen…

 • Mieke

  Wat kun je toch beroerd zijn van de griep hè. Ik heb er vorig voorjaar één gehad en ben er inderdaad wel een paar weken zoet mee geweest. En dan had je ook die allergische reactie nog, wat een pech.
  Op naar een betere februarimaand!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.