Mijn Maand
Getting Personal

Mijn Maart 2020

Happy Moments – Life update

Maart 2020 begon voor ons met een werkelijk heerlijke citytrip naar het prachtige Krakau en een indrukwekkend bezoek aan Auschwitz-Birkenau. Over beide bezoeken staan nog blogs in de planning, maar zoals bij velen is de maand totaal anders verlopen dan verwacht.

Ook ik moest wennen aan de hele Corona crisis en de situatie waar we nu in zitten. Ik vind het vreselijk dat ik geen bezoekjes kan doen aan familie en vrienden. Ik werkte al veel vanuit huis, maar nu het moet voelt het toch anders. En dan de zorgen over de mensen kort bij je, die toch wél naar hun werk moeten omdat het niet anders kan. Die stortvloed aan slecht nieuws, je wilt alles zoveel mogelijk volgen, maar aan de andere kant zijn het soms ook weer te veel prikkels.

Daarnaast is ook nog eens het camping seizoen begonnen, maar ja, we komen geen grensovergang over op het moment. Dus even afschakelen en de hele situatie ontvluchten zit er ook niet in. Maar ik begin heel langzaam mijn draai in deze nare tijd te vinden en we maken van deze situatie ‘gebruik’ om wat klusjes in en om huis aan te pakken.

Maar maart 2020 had ondanks zijn nare situatie toch wat mooie momentjes om even bij stil te staan: Onze trip naar Krakau bijvoorbeeld! Wat een prachtige stad.

Of wandelen tijdens mijn lunchpauze. Nu ik vanuit huis werk is het soms extra hard nodig om even een frisse neus te halen (met uiteraard voldoende afstand van anderen) en te genieten van de lente die zijn intrede doet.

Aeon en Lola

Ik maakte ook weer de nodige foto’s van mijn twee heerlijke poekies Aeon en Lola. Zij genieten er volop van dat ik de hele dag thuis ben.

Sporten

Tja, sporten was al niet veel de afgelopen weken en dan gaan ook nog eens de sportscholen dicht. Heel begrijpelijk uiteraard. Maar de hele dag vanuit huis werken vergt toch best wel wat van mijn lijf. Ik heb een hele fijne werkplek die op vele fronten redelijk ideaal is, maar niet perfect. Ik moet dus zorgen dat ik in beweging blijf zodat RSI niet wéér om de hoek komt kijken. Ik heb daarom als overbrugging een abonnement afgesloten bij Fitchannel. De afgelopen paar dagen sta ik dus, meteen na werktijd, te hopsen op zolder. Een dat bevalt prima! Mocht je zelf ook interesse hebben, Fitchannel is nu de eerste maand gratis!

Most Liked Instagram

Onderstaande foto had op Instagram niet alleen de meeste likes in Maart, maar blijkt ook mijn meest gewaardeerde foto ooit te zijn. Het was dan ook een hele indrukwekkende dag.

Auschwitz-Birkenau
Auschwitz-Birkenau

Blogs Maart 2020

In maart verschenen er ondanks alles toch een aantal blogs:

Wasbare wattenschijfjes
Wasbare wattenschijfjes

Voorlopig zitten we nog een aantal weekjes veel binnenhuis. In elk geval tot 28 april zoals gisteren vernomen. Wij hebben nog wat leuke kleine klusje op het programma staan en ik heb ook nog voldoende materiaal om blogs te schrijven. Ik krijg die komende weken echt wel om, alleen anders dan gepland.

Hoe heb jij de afgelopen weken beleeft? Kun jij vanuit huis werken? Of laat je werk dat niet toe?

Stay Safe and keep your distance.

Ik ben Saskia en woon in het mooie Maastricht met mijn man René en de twee katten Aeon en Lola. Op dit blog vind je een vrolijke mix over over alles waar ik als veertig plusser, blij en gelukkig van word.

11 Comments

 • Jenn

  Ik kan mijn kantoorbaan gelukkig vanuit huis doen, maar mijn salon en schminkwerk zijn voorlopig gestopt 🙁 Ik vind het thuiswerken wel fijn eigenlijk. Auswitz staat hier ook hoog op het lijstje om een keer naar toe te gaan, lijkt me heel indrukwekkend.

 • Bryan Blaes

  Ja bij ons is de planning ook volledig veranderd. Normaal waren we de komende 3 maand maar 1 week thuis en nu moeten we al blij zijn dat we de komende 3 maand 1 week weg kunnen. Ik vrees dat we dit allemaal even door moeten.

 • Sherry

  Leuk artikel. Ik zit voorlopig ook even binnen. Zo af en toe ga ik in de ochtend naar buiten waar bijna geen mens te zien is. Dus zo bewaar je toch wel afstand en is de kans op een besmetting erg klein. Ik ga meestal alleen voor medische afspraken naar buiten. Ben ook veel aan het bloggen. Gelukkig kan dat altijd vanuit huis. Alleen de events zijn helaas afgeschaft.

 • Rory

  Ik werkte altijd al vanuit huis. Maar nu voelt het toch echt heel anders. Ik had het juist altijd nodig om eruit te gaan. Was het niet voor (blog)events, dan wel voor een meeting met beste vriendin en business partner. Of met man en kind in het weekend naar het cafe, een restaurantje of anders. En dat kan even niet.
  Aan de andere kant mogen we ook onze zegeningen tellen. We hebben een huis, voedsel en drinken, Netflix en andere communicatiemiddelen, social media, een tuin of balkon (velen van ons) en vergeleken met andere moeilijke situaties in oorlogslanden of oorlogstijden is het enige wat wij moeten: binnenblijven en voor het hoognodige mogen we eruit. Of het voor weken of maanden is. Wat is het nu op een mensenleven?
  Zo probeer ik het althans te bekijken…

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.