Mijn Maand
Getting Personal

Mijn Mei 2015 – Rust en shopping.

Een rustig maandje qua blogs, maar ook op persoonlijk vlak en op hardloop gebied. Op een of andere manier durf ik er nu eindelijk aan toe te geven als mijn lijf en hoofd roepen dat het soms ook wat minder mag zijn. Natuurlijk blijf ik wel nog altijd graag veel foto’s maken en plaatsen op instagram (volgen mag hoor! ). Kijk je mee naar mijn mei.

1 mei / 2 mei. Eind april begonnen met shaken, er mogen namelijk best wat kilo’s af. #MissieMotorboek noem ik het 😉
Na een weekje shaken heb ik best een mooi resultaat: 3,4 kilo in een week.

Mooie momenten, ik leg ze als het even kan vast op foto.
3 mei kreeg ik een lief pootje van mijn vriendje. En op 5 mei kreeg ik een mooi cadeau van mijn man René.

6 Mei, weer zo’n mooi moment, een dubbele regenboog! De pot met goud heb ik helaas niet gevonden.

Regenboog!
Regenboog!

In de maand mei loop ik me helaas in een blessure op een hele vreemde plaats net onder mijn enkel binnenkant. 3 Keer gelopen waarvan een keer een interval training. Daarna heb ik de boel moeten staken. Jeetje, wat is dat even een domper! Ik wordt er bijna sjago van. Even laten rusten en genezen en wachten op mijn nieuwe steunzolen (waarvan er een extra paar speciaal is gemaakt voor mijn loopschoenen).

Maar goed. We hebben genoeg om handen om de tijd anders om te krijgen. Einde van de maand staat er een weekendje weg op de kalender. Even de ontspanning opzoeken langs de moezel in Duitsland. Ik neem altijd graag de taak op me om routes te maken. De garmin zal echter eerst een flinke update moeten ondergaan na bijna driekwart jaar werkloos in de kast te hebben gelegen.

11 Mei: updaten en routes maken
11 Mei: updaten en routes maken

16 Mei. Een dagje vol met inkopen. ’s Morgens krijg mijn bestelling binnen van Body&Fit waar ik mijn shakes en repen bestel.
’s Middags lekker “Real Life” shopping in het centrum van Maastricht.

Nog niet uit- geshopt. Bij een motor(kleding)zaak in Aken scoorden we op 21 Mei behalve een mooie nieuwe motorjas voor René ook nog dit toffe shirtje voor mij.

21 Mei: Tof Triumph Shirtje gescoord
21 Mei: Tof Triumph Shirtje gescoord

Dan is het eindelijk tijd voor het weekendje weg waar we al tijden zo aan toe zijn. Een (extra lang) pinksterweekend staat in het teken van motorrijden rondom de moezel in Duitsland. Ik heb wat foto’s op mijn mobiel staan, enkele op mijn compact camera en ik heb het plan deze nog om te gieten naar een soort van plog. Maar hier alvast een klein voorproefje:

We komen beiden even heerlijk tot rust. Rijden mooie kilometers. Genieten van het gezelschap van vrienden. En eten en drinken net even te veel 😉 Maar ach, daar is het tenslotte (kleine) vakantie voor.
Helaas bij thuiskomt speelt mijn maag/buik mij behoorlijk parten. Ik lig dagen voor dood in bed en op de bank. Virusje? Infectie? Wie zal het zeggen.

Beter is het om te melden dat op het moment van schrijven (zondagavond) ik mij weer helemaal de oude voel. En zin heb ik een mooie zomer vol mooie motor kilometers. Vanmiddag hebben de laarzen hun spa-pre-summer-treatment al gehad.

31 Mei: Klaar maken voor een mooie zomer vol mooie motorkilometers
31 Mei: Klaar maken voor een mooie zomer vol mooie motorkilometers

Ik ben Saskia en woon in het mooie Maastricht met mijn man René en de twee katten Aeon en Lola. Op dit blog vind je een vrolijke mix over over alles waar ik als veertig plusser, blij en gelukkig van word.

12 Comments

 • Marion

  Ergens ben ik jouw blog kwijt geraakt en dat is toch al best een poosje! Het drong nu in ene tot me door! Hoe dan ook, je staat weer op mijn lijstje, want ik volgde je altijd graag. Die regenboog is echt fantastisch!

  • Saskia

   Geen probleem hoor. zelf ook nogal vaak blogs kwijtgeraakt. Er zijn ook zoveel blogs dat het soms niet meer te voglen is allemaal.

 • Morgaine

  het klinkt me allemaal bekend in de oren, ik blijf het stoer vinden dat jij zelf ook motor rijdt, ik ben meer een achterop zitster dan 😉 hahahaha

  Ik kan niet wachten op de plog van de rit en het weekend!

  X

 • Northflix

  Via Anita weer eens bij jou terechtgekomen.
  Leuk om weer eens te zien/te lezen hoe het met je gaat.
  Heel veel plezier aankomend weekend!

 • Wanda

  Tijd voor jezelf nemen en dus ook gewoon even rust pakken, is zo belangrijk! Ook heel lastig maar soms moet het gewoon! Mooi dat het je deze maand in ieder geval is gelukt. Ook lekker zo’n weekendje motorrijden in de Moezel, ook echt een ideale streek voor zoiets!

 • jackie

  dat niet helemaal willen toegeven aan jezelf herken ik op dit moment heel sterk…
  Wat fijn die kilo’s er af, mag bij mij ook best… Hoeveel shakes neem je ??

  Het mooie motorweer gaat er nu echt aan komen

  • Saskia

   Ik neem ’s morgens en ’s middags een shake. Vaak nog een reep tussendoor of een bakje activia.
   En dan ’s avonds een gezonde lichte maaltijd. Maar mijn frietjes op vrijdag sla ik ook niet over…

 • Mieke

  Fijn dat je je weer de oude voelt. Zo’n buikgriep is echt niet fijn!
  Hopelijk gaat het met de blessure ook snel de goede kant op. Inderdaad behoorlijk frustrerend als je niet kunt lopen.

 • Serena

  Die foto van die regenboog is echt prachtig. En ook al lekker routes uitgezet voor de zomervakantie? Ik neem aan dat jullie weer een verre rit gaan maken tenminste…

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.