Meteen naar de inhoud
Plannen en Doelen voor 2019
Home » Mijn Plannen en Doelen voor 2019.

Mijn Plannen en Doelen voor 2019.

De maand december en daarmee ook 2018 loopt langzaam ten einde en 2019 staat voor de deur. En behalve een terugblik op mijn blog en Instagram is het zeker ook tijd om vooruit te kijken. Wat zijn mijn plannen en doelen voor 2019? Waar wil ik naar toe op persoonlijk vlak? En wat voor een plannen heb ik voor mijn blog? Ik vertel het je graag.

Plannen en Doelen voor 2019: Persoonlijk

Wie regelmatig mijn blogt leest, weet dat dat ik onlangs de knoop heb doorgehakt om naast mijn vaste baan ook een eigen onderneming te starten als Virtual Assistant. Om dit allemaal in nog betere banen te leiden start ik op 1 januari met een opleiding die hier helemaal op aansluit. Ik kan niet wachten om te beginnen maar vind het gelijk ook allemaal ontzettend spannend!

In het eerste kwartaal van 2019 zal mijn focus dan ook vooral liggen op het succesvol afronden van de zelfstudie cursus.

Op het gebied van sporten en gezondheid wil ik ook dingen gaan aanpakken. In elk geval weer werken aan een gezonder gewicht en daarnaast weer regelmatig gaan sporten. Twee dingen die er de laatste tijd een beetje bij in schieten. Ik stel als doel om in juni 2019 weer Maastricht Mooiste te lopen, liefst mét een nog betere tijd. Om dit te bereiken ga ik sport-uurtjes en hardloop rondjes blokken in mijn agenda en als een afspraak met mezelf zien. 🙂 No more excuses!

Verder wil ik dat het op persoonlijk vlak gewoon zo lekker blijft gaan zoals nu gaat. Dat wil zeggen, genieten van het leven en vooral veel leuke dingen blijven doen. Op tijd ontspannen en een mooie balans hebben tussen werk en privé.

Plannen en Doelen voor 2019: Blog

Ook wat betreft mijn blog heb ik wat plannen.

 • Ik wil minder stockfoto’s gaan gebruiken en weer meer zelf gaan fotograferen. Ik ga dan ook mijn spiegelreflex weer eens onder het stof vandaan halen. En misschien ook een kleine investering doen in wat fotografie props.
 • Ik wil proberen om vóór 1 januari mijn nieuwe lay-out online te hebben. Dan kan ik 2019 beginnen met een opgeschoond blog en een frisse nieuwe lay-out. Enige puntje, ik ben nog aan het zoeken naar MIJN kleur. Ik ben namelijk een beetje uitgekeken op de lichtblauwe kleur die ik nu gebruik.
 • De maandoverzichten zullen terugkeren. Verder ben ik nog aan het bepalen welke categorieën wat meer aandacht (lees: nieuwe blogs) kunnen gebruiken.
 • En ik wil meer structuur creëren. Dus meer vooruit gaan werken in het schrijven van blogs. En daarnaast ook vaker gebruik gaan maken van een Social Media planner.

Zoals je ziet zijn het geen overdreven grote, nauwelijks haalbare doelen of grootse plannen. Gewoon lekker doorgaan waar ik gebleven ben, en langzaam verder groeien met mijn onderneming en blog. Dit is trouwens de eerste keer dat ik plannen en doelen voor mezelf maak en ook openbaar deel. Ik ben dus benieuwd wat er uiteindelijk van terecht gaat komen.

Wat zijn jouw plannen en doelen voor 2019? Heb je goede voornemens of ga je nog spannende dingen doen?

17 reacties op “Mijn Plannen en Doelen voor 2019.”

 1. Fotografie props zijn heel leuk om te gebruiken en hoeven vaak weinig of zelfs niets te kosten! Plannen vind ik het leven onnodig voorspelbaar maken en daar word ik juist niet hebben van. 🙂 ik doe het dus zo min mogelijk, ondanks dat iedereen tegenwoordig wel aan plannen lijkt te doen. 🙂

 2. Wat een leuke plannen! Ik was ook uitgekeken op mijn kleur groen op de blog en ben voor een soort goud tint gegaan. Een nieuwe lay-out erbij en ik ga fris het nieuwe jaar in met de blog!

 3. Spannend hoor, een nieuwe opleiding! Mooie uitdaging voor 2019 lijkt me zo. Blijft moeilijk om die balans tussen werk en prive te vinden, maar dat gaat je vast lukken!

 4. Dat zijn mooie plannen en doelen, zelf heb ik ze nog niet echt gemaakt, doe ik eigenlijk nooit, het komt zoals het komt, met vaste lijnen waarvan ik weet dat ze op elk moment kunnen veranderen. mijn doel en plan is met name, genieten van het leven met werk, mijn cliënten, collega’s, mijn lief en Picasso een familie, kleinzoon… waar het maar kan, en dat kan naar mijn idee elke dag.

  Vaker weer dankbaar zijn, dat is misschien een doel en een plan, maar dat neem ik mij al enige tijd voor dat ik dit weer op wil pakken, en vandaag is een mooie dag om daarmee te starten overigens 😉 Mijn nieuwe agenda is binnen, hahaha

  X

 5. Mooie doelen heb je gesteld! Ik ben altijd heeeeel erg voor eigen beeldmateriaal, je kunt daar zo lekker je eigen stijl mee creeëren! Dus leuk dat je daarmee aan de slag gaat 😀

 6. Mooie plannen en doelen! Ben je minder gaan werken om als VA aan de slag te gaan? Ik moet mijn concrete doelen nog formuleren. Wel wil ik zakelijk gezien er een mooi jaar van maken!

  1. Ik ben niet minder gaan werken. Maar het streven is er wel. Eerst even zien hoe alles loopt, een ‘zekerheid’ van inkomen opzeggen vind ik erg risicovol.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.