Mijn Plannen en Doelen voor 2019.

Plannen en Doelen voor 2019

De maand december en daarmee ook 2018 loopt langzaam ten einde en 2019 staat voor de deur. En behalve een terugblik op mijn blog en Instagram is het zeker ook tijd om vooruit te kijken. Wat zijn mijn plannen en doelen voor 2019? Waar wil ik naar toe op persoonlijk vlak? En wat voor een plannen heb ik voor mijn blog? Ik vertel het je graag.

Plannen en Doelen voor 2019: Persoonlijk

Wie regelmatig mijn blogt leest, weet dat dat ik onlangs de knoop heb doorgehakt om naast mijn vaste baan ook een eigen onderneming te starten als Virtual Assistant. Om dit allemaal in nog betere banen te leiden start ik op 1 januari met een opleiding die hier helemaal op aansluit. Ik kan niet wachten om te beginnen maar vind het gelijk ook allemaal ontzettend spannend!

In het eerste kwartaal van 2019 zal mijn focus dan ook vooral liggen op het succesvol afronden van de zelfstudie cursus.

Op het gebied van sporten en gezondheid wil ik ook dingen gaan aanpakken. In elk geval weer werken aan een gezonder gewicht en daarnaast weer regelmatig gaan sporten. Twee dingen die er de laatste tijd een beetje bij in schieten. Ik stel als doel om in juni 2019 weer Maastricht Mooiste te lopen, liefst mét een nog betere tijd. Om dit te bereiken ga ik sport-uurtjes en hardloop rondjes blokken in mijn agenda en als een afspraak met mezelf zien. 🙂 No more excuses!

Verder wil ik dat het op persoonlijk vlak gewoon zo lekker blijft gaan zoals nu gaat. Dat wil zeggen, genieten van het leven en vooral veel leuke dingen blijven doen. Op tijd ontspannen en een mooie balans hebben tussen werk en privé.

Plannen en Doelen voor 2019: Blog

Ook wat betreft mijn blog heb ik wat plannen.

 • Ik wil minder stockfoto’s gaan gebruiken en weer meer zelf gaan fotograferen. Ik ga dan ook mijn spiegelreflex weer eens onder het stof vandaan halen. En misschien ook een kleine investering doen in wat fotografie props.
 • Ik wil proberen om vóór 1 januari mijn nieuwe lay-out online te hebben. Dan kan ik 2019 beginnen met een opgeschoond blog en een frisse nieuwe lay-out. Enige puntje, ik ben nog aan het zoeken naar MIJN kleur. Ik ben namelijk een beetje uitgekeken op de lichtblauwe kleur die ik nu gebruik.
 • De maandoverzichten zullen terugkeren. Verder ben ik nog aan het bepalen welke categorieën wat meer aandacht (lees: nieuwe blogs) kunnen gebruiken.
 • En ik wil meer structuur creëren. Dus meer vooruit gaan werken in het schrijven van blogs. En daarnaast ook vaker gebruik gaan maken van een Social Media planner.

Zoals je ziet zijn het geen overdreven grote, nauwelijks haalbare doelen of grootse plannen. Gewoon lekker doorgaan waar ik gebleven ben, en langzaam verder groeien met mijn onderneming en blog. Dit is trouwens de eerste keer dat ik plannen en doelen voor mezelf maak en ook openbaar deel. Ik ben dus benieuwd wat er uiteindelijk van terecht gaat komen.

Wat zijn jouw plannen en doelen voor 2019? Heb je goede voornemens of ga je nog spannende dingen doen?

Geschreven door

Mijn naam is Saskia. Ik woon in het mooie Maastricht samen met mijn man en twee katten. In het dagelijkste leven ondersteun ik ondernemers met hun online zichtbaarheid: VA-Saskia. Op dit blog neem ik je als reislustige veertiger graag mee in alles wat mij bezighoudt!

17 Comments

 1. Ester

  Fotografie props zijn heel leuk om te gebruiken en hoeven vaak weinig of zelfs niets te kosten! Plannen vind ik het leven onnodig voorspelbaar maken en daar word ik juist niet hebben van. 🙂 ik doe het dus zo min mogelijk, ondanks dat iedereen tegenwoordig wel aan plannen lijkt te doen. 🙂

  Reply
 2. Lizzie

  Supertof om je spiegelreflexcamera weer eens tevoorschijn te gaan halen en lekker te gaan fotograferen. Ik hou er van!

  Reply
 3. Balou

  Goed om jezelf doelen te stellen, ik hoop dat je ze allemaal mag gaan halen! Succes!

  Reply
 4. Linda

  Goed over nagedacht. 😀 Het gaat je vast allemaal lukken 😀 Veel plezier met het behalen van je doelen!

  Reply
 5. Nadia

  Wat een leuke plannen! Ik was ook uitgekeken op mijn kleur groen op de blog en ben voor een soort goud tint gegaan. Een nieuwe lay-out erbij en ik ga fris het nieuwe jaar in met de blog!

  Reply
 6. Karin

  Spannend hoor, een nieuwe opleiding! Mooie uitdaging voor 2019 lijkt me zo. Blijft moeilijk om die balans tussen werk en prive te vinden, maar dat gaat je vast lukken!

  Reply
 7. Melissa

  Mijn plan ik vooruit werken en minder chaotisch zijn

  Reply
 8. Yousra Yasmine

  Wauw wat een mooie doelen voor 2019! Ik ga ook proberen om door te gaan met zelfgemaakte foto’s delen op mijn blog!

  Reply
 9. Morgaine

  Dat zijn mooie plannen en doelen, zelf heb ik ze nog niet echt gemaakt, doe ik eigenlijk nooit, het komt zoals het komt, met vaste lijnen waarvan ik weet dat ze op elk moment kunnen veranderen. mijn doel en plan is met name, genieten van het leven met werk, mijn cliënten, collega’s, mijn lief en Picasso een familie, kleinzoon… waar het maar kan, en dat kan naar mijn idee elke dag.

  Vaker weer dankbaar zijn, dat is misschien een doel en een plan, maar dat neem ik mij al enige tijd voor dat ik dit weer op wil pakken, en vandaag is een mooie dag om daarmee te starten overigens 😉 Mijn nieuwe agenda is binnen, hahaha

  X

  Reply
 10. Manon

  Mooie plannen zijn het. Succes met je opleiding 1 januari. Niet te bont maken op de 31e dus, haha. Fijne dagen gewenst!

  Reply
 11. Manon

  Mooie doelen heb je gesteld! Ik ben altijd heeeeel erg voor eigen beeldmateriaal, je kunt daar zo lekker je eigen stijl mee creeëren! Dus leuk dat je daarmee aan de slag gaat 😀

  Reply
 12. tamara

  Leuk dat je zelf meer gaat fotograferen ik maak ook al mijn fotos zelf

  Reply
 13. Deborah

  De nieuwe lay out van je blog kun je in ieder geval al afvinken 🙂
  Succes met je doelen voor het nieuwe jaar. Gaat vast goed komen.

  Reply
 14. Missynicolekatje

  Leuke weblog heb je ik wens je een goed 2019 en kom hier zeker vaker kijken

  Reply
 15. Marcella

  Mooie plannen en doelen! Ben je minder gaan werken om als VA aan de slag te gaan? Ik moet mijn concrete doelen nog formuleren. Wel wil ik zakelijk gezien er een mooi jaar van maken!

  Reply
  • Saskia

   Ik ben niet minder gaan werken. Maar het streven is er wel. Eerst even zien hoe alles loopt, een ‘zekerheid’ van inkomen opzeggen vind ik erg risicovol.

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.

Ook leuk om te lezen

gerelateerde artikelen

Life Lately #14 – Even bijkletsen

Life Lately #14 – Even bijkletsen

Het is al een tijdje wat stiller op mijn blog. Wat niet wil zeggen dat ik stil zit! Integendeel. Ik ben hard aan de weg aan het timmeren. Mooie doelen aan het stellen (waar ik dat eerder niet deed) en deze ook aan het najagen. Ondernemerskriebels Toen begin vorig jaar...

2020 – De saaie cijfertjes op een rij

2020 – De saaie cijfertjes op een rij

Ik vind het altijd heerlijk om terug te kijken hoe mijn blog het heeft gedaan over het afgelopen jaar. Eind 2019 maakte ik een blog over hoe mijn blog en socials gegroeid waren. En zoals in die blog van 2019 ook al aangegeven, ik blog niet om de cijfertjes, maar het...

Dankbaarheidslijstje

Dankbaarheidslijstje

We leven in een hele rare tijd. Het sociale leven staat volledig op zijn kop en we mogen nog maar weinig dankzij die intelligente lockdown. Bij Jenn vond ik deze ochtend een mooi dankbaarheidslijstje. Volgens haar is het in tijden als deze beter om je te focussen op...