Een nieuwe motorhelm kopen, waar let je dan op? En hoe kom je tot jouw helmkeuze met de voor jou perfecte pasvorm?

Motorhelm kopen, heel persoonlijk

De winter is dé ideale tijd om als motorrijder eens rond te neuzen op de diverse webshops en mooie koopjes te scoren. Bij ons wordt het misschien wel tijd voor nieuwe motorhelmen. De huidige helmen zijn toch alweer enige jaren oud. Een nieuwe motorhelm kopen, waar let je dan op? En hoe kom je tot jouw helmkeuze met de voor jou perfecte pasvorm? Daarnaast is een motorhelm een heel persoonlijke keuze. Net als het soort motor dat je rijdt.

motorhelm kopen. waar let je op

Soorten motorhelmen

Als eerste maak je een keuze uit het soort motorhelm. Ga je voor een integraalhelm (helemaal dicht), een systeemhelm (opklapbaar) of bijvoorbeeld een Jethelm (open helm zonder kinbedekking). Dit is geheel afhankelijk van je voorkeur, smaak en het soort motor dat je rijdt. 

Opties, extra’s en kleuren

Ga vervolgens na wat voor opties en extra’s je graag zou willen. Wil je een pinlock vizier, wat condensvorming tegengaat. Eventueel ook een ingebouwd zonnevizier.

Kies je voor communicatie welke geheel geïntegreerd is of toch voor een los kastje op de helm. Of misschien vind je de mogelijkheid tot communicatie en koppelen met bijvoorbeeld een navigatie systeem helemaal niet belangrijk. Misschien vind je design en kleur belangrijk, zodat je helm bij je motorpak past. Op de website Voordeelhelmen kun je deze gegevens aanvinken om zo tot een geschikte helm te komen. Je zult dan uiteindelijk met een paar keuzes overblijven.

Motorhelm kopen? Ga Passen!

En dan de meest belangrijke tip die ik kan geven voor het kiezen van jouw perfecte motorhelm: ga vooral passen.
Je koopt Rev’it motorkleding namelijk ook niet zonder eerst te passen. Elke motorhelm heeft zo zijn eigen pasvorm. En ze zullen niet allemaal even geschikt zijn voor jouw hoofd. Zo heb ik zelf ooit een hele gave Shoei helm op mijn hoofd gehad. Hij voldeed aan al mijn wensen, maar door de typische pasvorm paste het totaal niet bij mijn hoofd. Ik kreeg er zelfs een beetje een benauwd gevoel in.

Onze keuze

Bij ons is de keuze uiteindelijk gevallen op Schuberth C3 Pro Mattblack met het Schuberth SRC System C3 communicatiesysteem. Systeemhelmen vinden wij persoonlijk praktischer dan integraalhelmen. De Schuberth C3 Pro heeft standaard een pinlock vizier én een geïntegreerd zonnevizier. En deze helm heeft voorbereiding voor het Schuberth SRC System C3 communicatiesysteem. Deze kraag is los verkrijgbaar en is binnen de kortste keren ingebouwd en aangesloten. Allemaal punten die ons toen hebben doen besluiten om deze motorhelm te kopen.

Meer motor gerelateerde artikelen?: Check dan mijn categorie motorrijden!