Motorhelm kopen? Waar let je op

motorhelm kopen. waar let je op
Categorie: Motorrijden
Getagd: Samenwerking

Een nieuwe motorhelm kopen, waar let je dan op? En hoe kom je tot jouw helmkeuze met de voor jou perfecte pasvorm?

Motorhelm kopen, heel persoonlijk

De winter is dé ideale tijd om als motorrijder eens rond te neuzen op de diverse webshops en mooie koopjes te scoren. Bij ons wordt het misschien wel tijd voor nieuwe motorhelmen. De huidige helmen zijn toch alweer enige jaren oud. Een nieuwe motorhelm kopen, waar let je dan op? En hoe kom je tot jouw helmkeuze met de voor jou perfecte pasvorm? Daarnaast is een motorhelm een heel persoonlijke keuze. Net als het soort motor dat je rijdt.

motorhelm kopen. waar let je op

Soorten motorhelmen

Als eerste maak je een keuze uit het soort motorhelm. Ga je voor een integraalhelm (helemaal dicht), een systeemhelm (opklapbaar) of bijvoorbeeld een Jethelm (open helm zonder kinbedekking). Dit is geheel afhankelijk van je voorkeur, smaak en het soort motor dat je rijdt. 

Opties, extra’s en kleuren

Ga vervolgens na wat voor opties en extra’s je graag zou willen. Wil je een pinlock vizier, wat condensvorming tegengaat. Eventueel ook een ingebouwd zonnevizier.

Kies je voor communicatie welke geheel geïntegreerd is of toch voor een los kastje op de helm. Of misschien vind je de mogelijkheid tot communicatie en koppelen met bijvoorbeeld een navigatie systeem helemaal niet belangrijk. Misschien vind je design en kleur belangrijk, zodat je helm bij je motorpak past. Op de website Voordeelhelmen kun je deze gegevens aanvinken om zo tot een geschikte helm te komen. Je zult dan uiteindelijk met een paar keuzes overblijven.

Motorhelm kopen? Ga Passen!

En dan de meest belangrijke tip die ik kan geven voor het kiezen van jouw perfecte motorhelm: ga vooral passen.
Je koopt Rev’it motorkleding namelijk ook niet zonder eerst te passen. Elke motorhelm heeft zo zijn eigen pasvorm. En ze zullen niet allemaal even geschikt zijn voor jouw hoofd. Zo heb ik zelf ooit een hele gave Shoei helm op mijn hoofd gehad. Hij voldeed aan al mijn wensen, maar door de typische pasvorm paste het totaal niet bij mijn hoofd. Ik kreeg er zelfs een beetje een benauwd gevoel in.

Onze keuze

Bij ons is de keuze uiteindelijk gevallen op Schuberth C3 Pro Mattblack met het Schuberth SRC System C3 communicatiesysteem. Systeemhelmen vinden wij persoonlijk praktischer dan integraalhelmen. De Schuberth C3 Pro heeft standaard een pinlock vizier én een geïntegreerd zonnevizier. En deze helm heeft voorbereiding voor het Schuberth SRC System C3 communicatiesysteem. Deze kraag is los verkrijgbaar en is binnen de kortste keren ingebouwd en aangesloten. Allemaal punten die ons toen hebben doen besluiten om deze motorhelm te kopen.

Meer motor gerelateerde artikelen?: Check dan mijn categorie motorrijden!

Geschreven door

Hi daar en welkom! Mijn naam is Saskia. Ik woon in het mooie Maastricht samen met mijn man en twee katten. Op dit blog neem ik je als reislustige veertiger graag mee op ontdekkingstocht naar alle mooie plekjes op de wereld. In het dagelijkste leven ondersteun ik ondernemers met hun online zichtbaarheid: VA-Saskia.
ReizenReizen

9 Reacties

 1. lodi

  Vooral dat passen is zo belangrijk. een helm moet goed zitten, vooral omdat je er anders te veel last van hebt, te strak of te wijd is beide niet goed. Een helm kan je ook niet even makkelijk lenen van iemand.

  Antwoord
 2. Nicole Orriëns

  Een goede helm vind ik enorm belangrijk. Handig om te lezen waar je op kunt letten.

  Antwoord
 3. Yousra Yasmine

  Wat een handig lijstje! Ik rij zelf geen motor, ik ben nu bezig met het halen van mijn rijbewijs hihi

  Antwoord
 4. Nadia

  Wat een handige tips! Ik zou niet weten waar ik op moet letten, maar ik rijd dan ook geen motor, vind ik doodeng 😉

  Antwoord
 5. Laura

  Leuk dat je deze tips deelt! Ik rijd zelf geen motor, maar denk dat het wel handig kan zijn als je dat wel doet en een helm zoekt.

  Antwoord
 6. Naomi

  erg handige tips ik wist helemaal niet waar je allemaal op moest letten bij het kopen van een helm

  Antwoord
 7. Mario

  Ik kan alleen maar adviseren bezuinig nooit op veiligheid. Een goede helm is zo belangrijk! veilige kilometers!

  Antwoord
 8. Wanda

  Vooral op de motor moet je verzekerd zijn van goede beschermende kleding en helm. Je bent tenslotte zo kwetsbaar dus het is in mijn ogen gewoon dom om dan voor iets goedkoops te gaan terwijl het geen kwaliteit is.

  Antwoord
 9. Marieke

  Ik rijd zelf geen motor, maar ik kan alleen maar zeggen dat veiligheid voorop gaat. Een goede helm en kleding is onwijs belangrijk. Soms zie je mensen met blote knietjes op een motor voorbij scheuren …

  Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ook leuk om te lezen

gerelateerde artikelen

Creatief Filmen – Tips en inspiratie

Creatief Filmen – Tips en inspiratie

Zoals al eerder aangegeven ben ik de laatste tijd meer 'into' filmen (volg je mijn youtube channel al?). Maar ik moet zeker ook nog heel veel leren! Ik had al snel door dat alleen je camera aanzetten niet voldoende is. Tegenwoordig word er echt werk gemaakt van een...

Motorvakantie 2014: Oostenrijk

Motorvakantie 2014: Oostenrijk

Vrijdag 27 Juni 2014 Aantal kilometers: ± 300 km.Net zoals enkele voorgaande jaren starten wij deze vakantie ook weer met de Rock-tour. Een motorweekend via het werk van René. Altijd gezellig, altijd leuk, altijd goed geregeld. De route heen gaat via vele bekende...