Dit jaar kort bij huis gebleven. Bijna een soort van budget vakantie, want €149,- p.p. voor een midweek half pension hoef je niet thuis te blijven. Na twee vakanties in het mooie Oostenrijk en de nodige bergpassen was ik bang dat deze vakantie zou tegenvallen. Dit was gelukkig niet het geval. Het gebied rondom de Moezel en Rijn heeft genoeg in huis voor heerlijke motorkilometers, dat wisten we nog van ons heerlijke paas-weekendje.

Vrijdag 22 Juni 2012

Net zoals vorig jaar start onze vakantie met de Rocktour. Om half negen is het verzamelen bij Hotel van de Valk in Urmond. Na de gebruikelijke begroetingen gaan we met ons vaste groepje de weg op. De rit gaat dit jaar via het Limburgse heuvelland, België en Luxemburg, Duitsland in. Richting Hausen-Wied naar Hotel “Zur Engelsburg” waar we met dezelfde groep in 2009 ook al waren.

Elk jaar weer een verrassing waar onze voorrijder ons allemaal heen voert: van hobbel-de-bobbel-stuiterwegen (vooral in België) en fietspaden(!), naar mooie glooiende wegen in Duitsland.
Aantal kilometers: ± 346 kilometer.

Zaterdag 23 Juni 2012

We hebben de keuze; mee naar de Nürburgring voor een rondleiding of zelf de dag indelen. Voor het laatste wordt gekozen. Martin uit ons groepje had thuis al een route samengesteld: “allerlei mooie bochtige wegen in de buurt aan elkaar geknoopt”. Ik besluit bij René achter op te kruipen aangezien deze mannen (en dame) een behoorlijk stevig tempo rijden. Een mooie route volgt met inderdaad erg mooi bochtenwerk. Plaatsen als Koblenz en Bad Ems schieten in mijn vizier voorbij. Hoewel ik het liefste zelf rij is een dagje achterop ook wel eens leuk, je ziet wat meer van de omgeving.

Zondag 24 Juni 2012 – Picknicken langs de moezel

Terwijl de Rockriders huiswaarts keren gaan wij richting ons volgende adresje: Hotel Sonnenblick. Het weer beloofd niet al te mooi te worden en we besluiten de meest rechtstreekse route richting het hotel te nemen. Het blijft gelukkig droog en we kunnen zelfs nog heerlijk picknicken langs de moezel met cola en cakejes.

Rond half een arriveren we ter plaatse en we worden vriendelijk begroet met een welkomstdrankje. Even bijkletsen met de vrouw des huizes natuurlijk, we waren nog niet zo lang geleden nog hier voor een weekend verblijf. Na een uurtje besluiten we de motoren af te laden, de kamer op te zoeken en ons te installeren voor ons midweek verblijf. René krijgt zo ook nog mooi de kans de F1 te bekijken.
Aantal kilometers: ± 75 kilometer

Maandag 25 Juni 2012

Rustdag. Even een dagje helemaal niets. Lekker lang aan de ontbijttafel gezeten. Beetje lezen, beetje niksen, terrasje hangen, uurtje slapen. Het is tenslotte vakantie.

Dinsdag 26 Juni 2012- Kurvenspass

Vandaag staat de Kurvenspass op het programma. Een route rondom het hotel met genoeg uitdagend bochtenwerk in allerlei soorten: breed, krap en extra krap.

Tussen de wijngaarden omhoog en omlaag, veel L-wegen die de afgelopen twee strenge winters met moeite doorstaan hebben.

De Kurvenspass telt in zijn geheel 178 km. Ergens hebben we per abuis een lusje overgeslagen dus voor ons is de route een stukje korter dan de bedoeling is. Het is na 150 kilometer goed te merken dat ik nog erg weinig kilometers heb gemaakt dit jaar. Moe maar voldaan komen we nog redelijk vroeg in de middag terug bij het hotel. Even nababbelen op het terras met een verfrissend drankje en dan tijd voor een heerlijke douche.
Aantal kilometers: ± 150 kilometer.

Woensdag 27 Juni 2012 Koblenz

Vandaag een middagje Koblenz gedaan. Vanuit Lütz is het een kleine 40 kilometer rijden langs de moezel tot in het centrum van Koblenz. De lucht ziet er dreigend uit dus de regenpakken gaan voor de zekerheid mee. Gelukkig zijn deze niet nodig. Het blijft droog en het is benauwd in de stad, het mee dragen van helm en leren jas maakt het er niet koeler op. We wandelen wat rond, bekijken wat winkels, genieten van een heerlijke pizza en schnitzel bij een Italiaans restaurant. De dag prima om gekregen.

Op de terugweg naar ons hotel nog wat fotostops ingelast. Burchten zat in omgeving van de Moezel en de Rijn. Ik vind ze prachtig!

Donderdag 28 juni 2012

Vandaag een zelf samengestelde route gereden.
Vanuit Lütz eerst richting Boppard. Het is genieten van de mooie uitzichten.

Langs de Rijn richting Sankt Goar. Rijdend langs de Rijn valt mijn oog op een burcht. Burchten liggen er volop in dit gebied maar deze (Burg Rheinfels) steekt er wel met kop en schouders bovenuit. Het toeval wil dat onze route voorbij deze Burg Rheinfels komt. Motoren de parkeerplaats op en even wat rondlopen en foto’s maken.

Burg Rheinfels

Omdat het behoorlijk warm is hebben we beiden niet veel zin om in onze motorkleding de rest van de burcht te ‘beklimmen’. Na wat gedronken te hebben op het terras vervolgen we onze route via Kastellaun naar Zell (Mosel). Dit stuk is helaas wat recht-toe-recht-aan en een beetje saai. Wél is het heerlijk koel door de bossen wat even een verademing is.

Bij Zell de berg af beloofd het wat leuker te worden. Het gaat helaas achter twee vrachtauto’s. Eenmaal beneden is één blik genoeg om bij de rotonde niet de route te blijven volgen maar weer even terug naar boven te rijden en weer terug naar beneden 😛 Nu zonder trage voorliggers.

In Zell de inwendige mens verzorgt. Het laatste stuk van de route is uitdagender.

We komen op veel stukken die ook verwerkt zijn in de Kurvenspass-route. Kortom weer volop uitdagend bochten-plezier en wederom weer genoeg burchten onderweg tegengekomen. Het is een warme dag, met volop zon! Wat boffen we weer. Bij aankomst in het hotel even moeite gehad de plakkende motorkleding uit te krijgen. Een douche is dan ook meer dan welkom.

Tegen de avond voorspellen de dreigende wolken niet veel goeds en we worden dan ook ’s nachts getrakteerd op een mooi licht en knetter spektakel.
Aantal kilometers: ± 150 kilometer

Vrijdag 29 Juni 2012 – Terug naar huis

Onze vakantie in het Moezel en Rijn gebeid is alweer bijna ten einde. De ochtend ziet er mooi uit al zijn de beboste wegen vies nat na de regen van afgelopen nacht.

Na het ontbijt de rekening betaald, onze spullen ingepakt en rond tien uur de trip huiswaarts gestart. Op de Panoramastrasse nog even een korte stop gemaakt en genoten van de laatste blik op de Moezel.

Rond half één arriveren we bij de Biker Ranch om te lunchen. Door de dag is de lucht al behoorlijk dichtgetrokken en de onweersbuien dreigen. We hebben onze lunch nauwelijks op of het water komt met de bakken uit de lucht vallen inclusief de nodige hagel.

Als het ergste voorbij is regenjas aan en de laatste kilometers naar huis.
Aantal kilometers: ± 178 kilometer

Tot slot

Aantal kilometer deze vakantie ± 911. Minder als voorgaande jaren, maar zeker geen minder mooie vakantie.

Hotel Sonnenblick is een prima hotel met een uitstekende sfeer. De kamers zijn netjes en schoon met genoeg plek om je spullen kwijt te kunnen (denk bij ons aan vier koffers en twee bagagerollen). Voldoende routes aanwezig. De eigenaar weet ieder mooi plekje in de omgeving van de Moezel en de Rijn te vinden omdat hij zelf ook motor rijd. Hij wist ons zelfs te vertellen waar we het beste de motor konden parkeren in voor ons middagje Koblenz.

Eten: “eten wat de pot schaft”. Maar wel elke dag een smakelijke maaltijd in genoeg hoeveelheden, aan tafel geserveerd of in buffetvorm. Op zaterdag “all you can eat” BBQ.