Ik ben dit jaar veel later dan normaal begonnen met het maken van het vakantie verslag waardoor het een minder gedetailleerd verslag is als voorgaande jaren. Ook was de vakantie korter dan andere jaren en is er dus ook minder foto- en filmmateriaal dan je van mij/ons gewent bent. Het was echter niet minder leuk daar in het Zwarte woud, waar we in 2009 ook al eens geweest zijn. Dit jaar verbleven we meer zuidwaarts, in de buurt van Todtnau.
Verder nog van de partij, onze goede vrienden C en W.

Dag 1 – maandag 26 augustus – ±560 kilometer

Rond 8 uur vertrokken richting onze vakantie bestemming van dit jaar: Gasthaus-pension Hirschen in het zuiden van het Schwarzwald. De dag bestaat voornamelijk uit autobaan. Eentonig, saai en vermoeiend. De truc is om op tijd te stoppen, ook ben je (nog) niet moe en de innerlijke mens te voorzien van nieuwe energie middels een hapje en een drankje. Onderweg worden we meer wél dan niet voorzien van de nodige regenbuitjes. Buitjes die net nat genoeg zijn om het regenpak toch maar aan te trekken.

Vlak voor Freiburg treffen we ons reisgezelschap van dit jaar. Zij hebben de heenreis op eigen houtje afgelegd aangezien hun motoren op een trailer staan. Bij deze stop komt ook het zonnetje weer tevoorschijn en kan het regenpak weer terug de bagage in.
De laatste 30 kilometer zijn binnendoor over de Schauinslandstrasse. Met het zonnetje op de helm is het genieten van het mooie bochtenwerk; een mooi voorproefje wat ons de rest van de week te wachten staat.
Na aankomst, inchecken en uitpakken is het even bijkomen op ons balkonnetje en genieten van de uitzichten.

Dag 2 – dinsdag 27 augustus – 0 kilometer

De weersvoorspellingen zijn werkelijk waar-de-loos. Er wordt behoorlijk wat regen voorspelt. Voordeeltje deze vakantie: we hebben een auto ter beschikking. Dus na het ontbijt de makkelijke schoenen aan en op naar de stad Freiburg. De dag heerlijk doorgebracht in deze mooie oude stad. Veel bekende winkelketens maar ook leuke kleine winkeltjes en een markt met allerlei streekproducten. Het blijft redelijk droog in de stad, een paar spetters als we bij Starbucks van een heerlijke Caramel Macchiato genieten. Maar op de terugweg richting ons pensions blijkt onze keuze voor een dagje shoppen goed; buiten de stad is het grijs, regenachtig en behoorlijk mistig. Een leuke dag, maar we komen om te rijden!

Dag 3 – woensdag 28 augustus – ± 20/150 kilometer

Het ochtendgloren beloofd een mooie dag in het vooruitzicht.
Eenmaal op de motor blijkt duidelijk dat ik echt totaal mijn dag niet heb. Na een klein aantal kilometers wordt mijn motor richting logeerplaats terug gebracht en kruip ik voor de rest van de dag bij René achterop. Het eerste stuk is nog regenachtig en mistig, maar naarmate de dag vordert wordt ook het weer beter. En daarmee ook het plezier. Aangezien de route niet al te lang is, kunnen sommige stukken nog een keer worden gedaan wat zorgt voor het nodige plezier (al is het achterop).

Algemeen bekend is dat je in Duitsland gewoon lekker kunt eten. Het dagmenu in pension Hirschen was voor deze woensdag “wildschweinbraten” en aangezien ik altijd wel iets nieuws wil proberen deze dan ook bestel. Mijn eerste keer wild is dan ook goed bevallen.

Dag 4 – donderdag 29 augustus – ± 200 kilometer

Een route van ongeveer 200 kilometer in het vooruitzicht.
Hier en daar bekende wegen en plaatsen (zoals Titisee), maar ook veel nieuwe wegen richting het het zuidoosten van het Schwarzwald, die maar weer eens tonen hoe mooi het Schwarzwald is en hoe heerlijk motorrijden het hier is.

De route helaas niet helemaal kunnen rijden zoals uitgestippeld, aangezien een stuk weg gewoon helemaal afgezet was en je verder zelf mocht uitzoeken hoe je weer ‘on-route’ kwam. Maar desondanks een prachtige dag, met geweldig zonnig weer en super gezelschap. Een route die ik een volgende keer zeker nog eens wil overdoen.

Dag 5 – vrijdag 30 augustus – ± 215 kilometer

Op de donderdagavond de wensen van mijn reisgezelschap aangehoord en een nieuwe route in elkaar gezet. Via (weer) Titsee, richting Triberg im Schwarzwald, daarna de Panoramastrasse (L186) op, terug richting Freiburg om van daar uit, omdat het zo’n straf is ;), de Schauinslandstrasse nog eens te rijden.

Geen heel verhaal over hoe de dag was; het was gewoon een leuke route, met goed gezelschap, prima zonnig weer en heerlijke motorkilometers.

Dag 6 – zaterdag 31 augustus – ± 560 kilometer

Inpakken en weer terug naar huis. Beiden hebben we duidelijk nog geen zin om naar huis te gaan. ’t Liefste bleven we nog enkele dagen op ons logeeradresje. Maar wat moet dat moet. Dus we gaan weer 500+ lange kilometers autobaan richting het zuiden van Nederland. En ook nu roep ik weer: hier kom ik graag nog eens terug!

Tekst en fotografie: Saskia
Bewegende beelden: René