Vrijdag 27 Juni 2014

Aantal kilometers: ± 300 km.
Net zoals enkele voorgaande jaren starten wij deze vakantie ook weer met de Rock-tour. Een motorweekend via het werk van René. Altijd gezellig, altijd leuk, altijd goed geregeld.

De route heen gaat via vele bekende wegen en ook het logeeradres Zur Engelsburg is ons bekend. Onderweg raken we nog even een groot deel van de groep kwijt maar verder een prima dag met lekker weer en heerlijke kilometers.

Met het pontje de Rijn over
Met het pontje de Rijn over

Zaterdag 28 Juni 2014

Aantal kilometers: ± 75 km.
Besloten vandaag bij René achterop te kruipen en zo te genieten van wat de dag ons brengt.

Wakker worden met dit uitzicht
Wakker worden met dit uitzicht

Helaas valt dat qua rijden en route heel erg tegen. Tot aan Bonn veel recht-toe-recht-aan wegen, alsof Duitsland ineens geen enkele bocht meer heeft. In een centrum van een stad wil je alleen komen indien het echt nodig is en de (niet door ons) uitgezette route leid ons helaas dwars door centrum Bon met zijn vele stoplichten met veel te lange wachttijden.

Bij het uitrijden van Bonn begint het ook nog eens te regenen. Tegenvaller! Goed, bij het aantrekken van de regenpakken wordt besloten een lunchplek te zoeken. Daar hebben we gezeten tot laat in de regenachtige middag. Het is gezellig op het overdekte terras en de uurtjes vliegen om.

Zondag 29 Juni 2014 – Naar het Schwarzwald

Aantal kilometers: ± 415 km.
Onze vakantie begint nu echt! Hoewel, gezien het weer, er nog vrij weinig van te merken is. De regen valt namelijk nog altijd met bakken uit de lucht 🙁 Iets warmere kleding aan, regenbroek/regenpak aan en gaan. De eerste kilometers binnendoor, daarna snelweg tot aan Freiburg. Om dan via de leuke Schauinslandstrasse naar ons logeeradres te rijden. Ik zeg nog voor de grap, als we de A5 op rijden, rijden we het mooie weer in. Mijn voorspelling blijkt te kloppen. Vanaf de A5 rijden we met het zonnetje op onze helmen.

Ons logeeradres voelt als thuis. Heerlijk om weer eens terug te zijn. Voor het eten de huisdiertjes nog even begroet en ’s avonds heerlijk gesmuld van een ree-ruggetje (hoe dubbel).

Tijdens het avond eten worden we nog voorzien van een enorme plensbui. Maar als de lucht eenmaal opklaart…

Maandag 30 Juni 2014 – Freiburg

Aantal kilometers: 0 km.
Aan het ontbijt besloten de motoren daar te laten staan waar ze staan, in de garage. Balen, want ik had een hele mooie route gemaakt. De regen komt namelijk weer met genoeg hoeveelheden uit de lucht gevallen om te besluiten vandaag iets anders te gaan doen. We krijgen van onze gastvrouw gratis OV-kaarten en besluiten deze te benutten voor een dagje Freiburg.

Freiburg ligt ongeveer 30 kilometer verder, maar met het OV ben je dus ruim anderhalf uur onderweg. Twee keer een bus en het laatste stukje met de trein. Prima manier om de dag goed om te krijgen. In Freiburg zelf is het redelijk droog en we verkennen ook delen van de stad die we vorig jaar nog niet gezien hadden.

Dinsdag 1 Juli 2014

Aantal kilometers: ± 320 km // Passen: Flexenpas en Arlbergpass
Yes, vandaag trekken we door naar Oostenrijk. We hebben een flinke rit voor de boeg die vrijwel zonder autobaan zal zijn en we nemen twee bergpassen mee: Flexenpass (1773 m) en Arlbergpass (1793 m). In tegenstelling tot de meeste voorgaande dagen is het super heerlijk zomer weer. Het zonnetje doet goed zijn best en met een prima humeur beginnen wij aan onze rit. Ter hoogte van de Bodensee is het even afwijken van onze route vanwege werkzaamheden. Maar verder kan deze dag niet stuk.

We genieten van het uitzicht op de Flexenpas alvorens we de laatste kilometers richting Zams doen. Het hotel wat we geboekt hebben blijkt een zéér prima logeerplaats te zijn.

Woensdag 2 Juli 2014 – Landeck

Aantal kilometers: 0 km.
Vandaag weer een regendag en we besluiten gebruik te maken van onze gratis TirolWestCard: met de bus naar Landeck.

Landeck valt erg tegen. Binnen 2 uur zijn we zo goed als uitgekeken en -gewandeld. Qua shoppen is het al niet veel en terrassen kent men volgens mij niet daar. Dus met de bus terug naar Zams waar ons hotel is. Daar nog even wat inkopen gedaan bij de supermarkt en de rest van de dag andere dingen gedaan zoals 4 kilometer hardlopen op de loopband (hotel is voorzien van een kleine fitnessruimte), beetje internetten en heerlijk lang in bad liggen “soaken”.

Donderdag 3 Juli 2014 – Italië

Aantal kilometers: ± 290 km // Passen: Timmelsjoch en Jaufenpass

Vandaag de ‘Italia’-Rit op de planning: via de Timmelsjoch (Passo del Rombo, 2509 m) en Jaufenpass (Passo Giovo, 2099m) naar de oude Brennerstrasse en via Kühtaisattel weer terug naar ons hotel.

Een pittige en lange route, dat weet ik van te voren. En dat bergpassen in Italië net even anders zijn dan de glooiende haarspeldjes in de Eifel blijkt bij het afdalen van de Timmelsjoch. Maar och, wat geniet ik van de uitzichten op en vanaf de passen.

De Jaufenpas is erg mooi, veel groen rondom en glooiender dan de Timmelsjoch, wat hem wat prettiger maakt om te rijden. En dan dat uitzicht als we pauzeren bij zo’n blokhut op het hoogste punt. Machtig!

Vrijdag 4 Juli 2014

Aantal kilometers: ± 135 km // Passen: Fernpass en Hahntennjoch

Een rit die ik de avond van te voren redelijk snel in elkaar gezet heb. Niet al te lang, 134 kilometer. Wel met twee passen erin: de Fernpass en Hahntennjoch. Welke we verbinden via het Namlostal. Een voor ons totaal nieuwe route met onbekende passen en wegen. De Fernpas is vooral erg druk, letterlijk filerijden. Geen succes dus en ook de pas stelt niet veel voor.

Daarna rijden we het Namlostal in. Wauw! Alsof je in een ansichtkaart rondrijdt. Adembenemend mooi daar, heerlijk bochtenwerk en asfalt zo straks als een biljartlaken. Een droom voor elke motorrijder! Ik hoop dat de foto’s een beetje weergeven hoe mooi het daar is.

Daarna staat de Hahntennjoch op de planning. De Hahntennjoch is een mooie pas met behoorlijke uitdaging in zijn afdaling met zijn vele korte blinde bochtjes. En ondanks de uitgebreidde lunch ergens halverwege de Hahntennjoch met geweldig uitzicht toch nog redelijk op tijd terug in het hotel.

Voordeel van een kortere rit, in de namiddag nog kunnen genieten van een paar baantjes (spieren en houten reet los-)zwemmen in het vrij lege zwembad van het hotel.

Zaterdag 5 Juli 2014 – Zammer Lochputz & Venet Bergstation

Aantal kilometers: 0 km
Vandaag even geen zin in motorkilometers. En de weersvoorspellingen zijn ook niet al te best. We brengen een bezoekje aan de Zammer Lochputz en Venet Bergstation. Een voor ons behoorlijk aantal kilometers te voet 😉

Leuke bijkomstigheid, de toegang tot de Zammer Lochputz is met onze TirolWestCard gratis. De meer dan 200 treden omhoog zijn een behoorlijke uitdaging voor onze conditie, maar eenmaal boven is het uitzicht mooi en is het best gaaf zo’n waterval eens van dichtbij te zien.

De kabelbaan van het Venet Bergstation ligt aan de voordeur van ons hotel. En de hele week zijn we redelijk nieuwsgierig wat zo’n ritje met de baan zal kosten en hoe het daar boven uit zal zien. Omdat we redelijk vroeg in de middag terug zijn van ons bezoekje Lochputz besluiten we dit erachter aan te plakken. Bij het zien van de temperatuur boven (9°C) besluit ik nog snel even een vest te halen van onze kamer. Het ritje naar boven is is zoals ik me voorstelde, beetje eng en wiebelig, maar wel leuk.

Eenmaal boven: WAUW!! Maar ook koud. En regenachtig.
Snel het panorama restaurant in gevlucht en onder het genot van een lunch genoten van het uitzicht. Een uurtje later klaart het iets meer op en genieten we vanaf de verschillende punten, op 2250 meter hoogte, van het prachtige uitzicht op de verschillende bergen.

Eenmaal terug beneden klaart het prachtig op, verdwijnen de regenwolkjes en komt de zon helemaal tevoorschijn. Op het terras van het hotel, in dat zelfde zonnetje, genieten we na tot ver na het avond eten.

Zondag 6 Juli 2014

Aantal kilometers: ± 110 km // Passen: Kaunertaler gletscherstraße.
Een pas die we al twee keer eerder reden in 2010. Geen straf om hem nog eens te rijden. Hij is gewoon mooi. Een korte rit, dus ook weer vroeg terug in het hotel waar we weer heerlijk kunnen genieten van het zwembad. Tegen de avond is het helaas tijd om de spullen in te gaan pakken. Morgen begint onze reis naar huis.

Maandag 7 Juli 2014

Aantal kilometers: ± 355 km.
355 vrij saaie kilometers richting het noordelijke Schwarzwald waar we voor een nachtje verblijven bij hotel Anker. Saaie stukken autobaan, lange rechte stukken provinciale weg. Hier en daar een leuk bochtje maar verder gewoon saai. Het volgen van de B14 leek een goede optie, maar de ervaring heeft anders geleerd 😉
Vooral het laatste stuk hadden we het beiden even helemaal gehad toen we, tot drie keer toe, het bordje Umleitung tegen kwamen.

Dinsdag 8 Juli 2014

Aantal kilometers: ± 188 km.
188 kilometer in de stromende regen. Ik was eerlijk gezegd blij dat we onze reis met een dag deden verlengen en ook nog even bij vrienden in Duitsland op bezoek zouden gaan. Ik had er niet aan moeten denken in dat zelfde weer de rit naar huis te moeten rijden. Vanaf Simmerfeld tot in Walldorf, vlakbij Frankfurt, alléén maar plenzen. Zelfs mijn Rukka jas heeft er moeite mee de hoeveelheden water te verwerken.

Woensdag 9 Juli 2014 / Donderdag 10 Juli 2014

Aantal kilometers: ± 300 km
De woensdag niet veel gedaan. Uitgeslapen, lang en uitgebreid ontbijten en lekker bijkleppen. Onze kleding hangt nog altijd te drogen en we zijn blij dat we nog een nachtje mogen blijven, zo slecht is het weer en ook de vooruitzichten. Zelfs schoonpa stuurde al een ongerust sms-je dat we voorzichtig moesten zijn. Een bezoek aan Frankfurt centrum zit er helaas ook niet in vanwege het superslechte weer. Wel even een korte sightseeing trip per auto door centrum Frankfurt gehad. Die stad vraagt om een shopping spree 🙂
Donderdag de rit naar huis hervat. Nu gelukkig droog en af en toe zien we zelfs het zonnetje.
Lekker vroeg in de na-middag rijden we onze straat binnen en kunnen we weer een hele mooie vakantie bijschrijven in de lijst.