On the Bike

Motorvakantie Checklist, handig voor je volgende motorvakantie

Van mij voor jou, deze Motorvakantie Checklist, gemaakt voor 2 personen met 2 motoren. Ik probeer de lijst redelijk actueel te houden door items aan te vullen of overbodige dingen weg te halen. Zoals gezegd, een persoonlijke checklist. Ga je een motorweekend kamperen inclusief tent? Dan zul je je paklijst zelf moeten aanvullen.

Motorvakantie Checklist - aan de Lago di Resia
Motorvakantie Checklist – aan de Lago di Resia

Ga je met de motor op vakantie, doe dan je voordeel met deze motorvakantie Checklist. Laat ook vooral weten of je hem voor je motorreis gebruikt heb of gaat gebruiken, dat vind ik namelijk erg leuk.

Onderaan deze pagina nog enkele bruikbare tips voor wat betreft motorreizen. Tips die ik ooit kreeg van anderen of uit eigen ervaring.

motorvakantie checklist

Motorvakantie Checklist

Download hier de Motorvakantie Checklist in PDF – formaat.

Motorvakantie Checklist

Motorvakantie Tips!

  • Bewaar kleding dat bijna de kledingzak in gaat voor je motorvakantie. Denk hierbij aan t-shirts, sokken en ondergoed. Neem ze mee op je motorvakantie. Draag ze nog eenmalig en gooi ze weg op je logeerplaats. Niet alleen scheelt dit in bagage op de terugweg, maar ook in vuile was bij thuiskomst.
  • Heb je een vignet nodig voor Oostenrijk? Dit kun je tegenwoordig gewoon online bestellen. In digitale vorm. Dat scheelt weer een lelijke sticker op je motor.
  • Neem daarnaast maar voor 4 tot 5 dagen kleding mee en een klein verpakking wasmiddel. Want T-shirts, sokken en ondergoed zijn snel genoeg weer fris is een sopje in de wasbak van het hotel. Ik geef toe, iets minder handig als je op doorreis bent.
  • Kijk regelmatig op websites met proefmonsters. Vaak kun je daar proefverpakkingen aanvragen die erg van pas kunnen komen tijdens een motorvakantie. Ik heb bijvoorbeeld er al proefverpakkingen douchegel, bodylotion en shampoo vandaan gehaald. Het scheelt behoorlijk in het volume van je bagage. En, op is op, dus scheelt weer mee terug nemen.
  • Ook handig, een textielopfrisser doet gedragen maar niet vieze kleding snel weer fris worden. Inspuiten en een nachtje buiten ophangen doet wonderen.

Inspiratie nodig voor je motorreis?

Zoek je inspiratie voor je volgende motorvakantie? Neem dan vooral eens een kijkje op de pagina motorvakanties – tips en inspiratie. Een pagina boordevol reisinspiratie met betrekking tot landen, plaatsen en te rijden bergpassen in bijvoorbeeld het super mooie Oostenrijk!

Hopelijk maakt mijn paklijst de voorbereiding van jouw motorvakantie of motorweekend een stuk eenvoudiger! Keep the shiny side up!

Ik ben Saskia en woon in het mooie Maastricht met mijn man René en de twee katten Aeon en Lola. Op dit blog vind je een vrolijke mix over over alles waar ik als veertig plusser, blij en gelukkig van word.

5 Comments

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.