Home » Motorvakanties – Tips en Inspiratie » Motorvakantie Checklist, handig voor je volgende motorvakantie

Motorvakantie Checklist, handig voor je volgende motorvakantie

Van mij voor jou, deze Motorvakantie Checklist, gemaakt voor 2 personen met 2 motoren. Ik probeer de lijst redelijk actueel te houden door items aan te vullen of overbodige dingen weg te halen. Zoals al gezegd, een persoonlijke checklist, iemand die bijvoorbeeld met de tent gaat, zal zijn lijst zelf moeten aanvullen.

Ga je ook met de motor op vakantie, doe dan je voordeel met deze
Motorvakantie Checklist. Laat ook vooral weten of je hem voor je motorreis gebruikt heb of gaat gebruiken, dat vind ik namelijk erg leuk.

Onderaan deze pagina nog enkele bruikbare tips voor wat betreft motorreizen. Tips die ik ooit kreeg van anderen of uit eigen ervaring.

motorvakantie checklist

Motorvakantie Checklist

Download hier de Motorvakantie Checklist in PDF – formaat.

Motorvakantie Tips!

Bewaar kleding dat bijna de kledingzak in gaat voor je motorvakantie. Denk hierbij aan t-shirts, sokken en ondergoed. Neem ze mee op je motorvakantie. Draag ze nog eenmalig en gooi ze weg op je logeerplaats. Niet alleen scheelt dit in bagage op de terugweg, maar ook in vuile was bij thuiskomst.

Heb je een vignet nodig voor Oostenrijk? Dit kun je tegenwoordig gewoon online bestellen. In digitale vorm. Dat scheelt weer een lelijke sticker op je motor

Neem daarnaast maar voor 4 tot 5 dagen kleding mee en een klein verpakking wasmiddel. Want T-shirts, sokken en ondergoed zijn snel genoeg weer fris is een sopje in de wasbak van het hotel. Ik geef toe, iets minder handig als je op doorreis bent.

Ook handig, Febreze of een andere textielopfrisser doet gedragen maar niet vieze kleding snel weer fris worden. Inspuiten en een nachtje buiten ophangen doet wonderen.

Tot slot, kijk regelmatig op websites met proefmonsters. Vaak kun je daar proefverpakkingen aanvragen die erg van pas kunnen komen tijdens een motorvakantie. Ik heb bijvoorbeeld er al proefverpakkingen wasmiddel, wasverzachter, douchegel, bodylotion, shampoo vandaan gehaald. Het scheelt behoorlijk in het volume van je bagage. En, op is op, dus scheelt weer mee terug nemen.

Een Motorvakantie Checklist. Zo weet je zeker dat je alles bij je hebt op je volgende motorreis. Motorrijden, motorweekend, Motorreizen, Motor-vakantie, motorcycle, checklist, paklijst, printbare checklijst.

5 Reacties

 1. jules
  28 juli 2011 / 9:40

  Hoi Sas super bedankt voor deze checklist, ik vertrek zaterdag voor een nachtje, maar hier staan wel echt een paar hele nuttig tips, thank

  groetjes

  Jules

 2. Piet Noppers
  11 juni 2013 / 23:42

  misschien nog:
  – wielrenbroek met schuimrubber oid voor de lange zit
  – gereedschap (sleutel bijv. voor spannen ketting)
  – oordopjes

 3. Jos Kostjens
  15 mei 2016 / 9:51

  Ik neem ook altijd oordopreiniger mee en een klein spuitbusje insectenreiniger voor het voorscherm en koplamp.

 4. Dimphy
  20 juni 2016 / 22:12

  thanks. Add: tandenstokers
  Bij Action zijn sachets te koop met shampoo en conditioner; ruimtebespaarders

 5. Davin
  5 augustus 2016 / 15:02

  Saskia,

  Bedankt! Raadpleeg jou lijstje nu alweer een jaar of 5 haha, super tips.

  Groeten uit Alkmaar.

  Davin Smit

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: