Van mij voor jou, deze Motorvakantie Checklist, een paklijst voor een motorreis, gemaakt voor 2 personen met 2 motoren. Ik probeer de lijst redelijk actueel te houden door items aan te vullen of overbodige dingen weg te halen. Zoals gezegd, een persoonlijke checklist. Ga je een motorweekend kamperen inclusief tent? Dan zul je je paklijst zelf moeten aanvullen.

Motorvakantie Checklist / paklijst motor vakantie - aan de Lago di Resia
aan de Lago di Resia

Ga je met de motor op vakantie, doe dan je voordeel met deze motorvakantie Checklist. Deze paklist is ook heel handig voor een motorvakantie voor beginners. Het laat je gewoon niets vergeten.

Laat ook vooral weten of je deze paklijst voor je motorvakantie of weekend weg gebruikt heb of gaat gebruiken, dat vind ik namelijk erg leuk.

Onderaan deze pagina nog enkele bruikbare tips voor wat betreft motorreizen. Tips die ik ooit kreeg van anderen of uit eigen ervaring.

motorvakantie checklist

Motorvakantie Checklist – download je paklijst motorreis

Motorvakantie, wat mee te nemen? Het staat in mijn motorvakantie checklist. Download hier de Motorvakantie Checklist in PDF-formaat, zodat je hem ook makkelijk kunt uitprinten. Sla hem op op je harde schijf en gebruik deze paklijst motorreis elke keer opnieuw.

Motorvakantie Tips!

  • Bewaar kleding dat bijna de kledingzak in gaat voor je motorvakantie. Denk hierbij aan t-shirts, sokken en ondergoed. Neem ze mee op je motorvakantie. Draag ze nog eenmalig en gooi ze weg op je logeerplaats. Niet alleen scheelt dit in bagage op de terugweg, maar ook in vuile was bij thuiskomst.
  • Heb je een vignet voor Oostenrijk nodig? Dit kun je tegenwoordig gewoon online bestellen. In digitale vorm. Dat scheelt weer een lelijke sticker op je motor.
  • Motorvakantie, wat mee te nemen? Neem maar voor 4 tot 5 dagen kleding mee en een klein verpakking wasmiddel. T-shirts, sokken en ondergoed zijn snel genoeg weer fris is een sopje in de wasbak van het hotel. Ik geef toe, dit iets minder handig als je op doorreis bent.
  • Kies ervoor om van die super handige silicone reisflesjes aan te schaffen en maar kleine hoeveelheden mee te nemen in je beperkte bagage ruimte.
  • of te kiezen voor reis mini’s.
  • Ook handig, een textielopfrisser doet gedragen maar niet vieze kleding snel weer fris worden. Inspuiten en een nachtje buiten ophangen doet wonderen.
Motorvakantie Checklist

Inspiratie nodig voor je motorreis?

Zoek je inspiratie voor je volgende motorvakantie? Neem dan vooral eens een kijkje in de categorie motorrijden. Een pagina boordevol reisinspiratie met betrekking tot landen, plaatsen en te rijden bergpassen in bijvoorbeeld het super mooie Oostenrijk!

Hopelijk maakt mijn paklijst de voorbereiding van jouw motor vakantie of motorweekend een stuk eenvoudiger! Keep the shiny side up!


Op deze website wordt gebruik gemaakt van affiliate links.
Als jij iets koopt op de website waarnaar ik linkte, ontvang ik een kleine commissie.
Jij betaalt niets extra’s, gewoon dezelfde prijs die je gewoonlijk zou betalen.
Hierdoor kan mijn blog wel blijven bestaan.