Motorvakantie – Tips en inspiratie

Op vakantie met de motor? Op deze pagina vind je heel veel bruikbare tips en inspiratie voor je volgende motorvakantie. Denk aan bestemmingen, tips om je bagage in te pakken, en welke gave bergpassen je zeker moet meenemen? Sinds ik mijn motorrijbewijs heb wil ik verder dan het Limburgse heuvelland, de Duitse Eifel of Belgische Ardennen. Want dat ligt, bofkont als ik ben, gewoon hier naast de deur. Ieder jaar probeer ik toch wel een motorvakantie te plannen naar een mooi motorrij-gebied. Het uitzoeken van logeeradressen, routes, toffe bergpassen en andere mooie locaties zorgen voor genoeg voorpret. Mijn macbook gaat standaard mee in de bagage zodat er in de avonduren aan een reisverslag gewerkt kan worden. Fotocamera en ook een actioncam zijn verder de standaard uitrusting om onze motorreis vast te leggen.

motorvakantie - tips en inspiratie - Arlbergpas
motorvakantie – tips en inspiratie – Arlbergpas

Motorvakantie – Toffe bestemmingen

Hieronder een lijst met bestemmingen die ik al eens bezocht heb tijdens mijn motorvakanties. Klik door om het gehele verslag te lezen en de nodige inspiratie op te doen voor jouw volgende motorvakantie.

Gorges Du verdon

2008 – Gorges Du verdon, in Frankrijk Les Gorges du Verdon, ook wel Grand Canyon du Verdon genoemd. Eén van Europa’s langste kloven waar maar liefst 25 kilometer lang blauwer dan blauw water doorheen stroomt.

Schwarzwald / Zwarte Woud

2009 – Schwarzwald. Het Zwarte Woud. Een gebied met vele zonuren, maar ook wijngaarden, riviervalleien, panoramische uitzichten, bossen, verfrissende spa’s, uitdagende familie bestemmingen en de meest rijke keuken van Duitsland. Maar ook ontzettende gave stuurwegen zoals de Schauinslandstrasse. En mocht je liefhebber zijn van een gaaf pretpark boordevol achtbanen, plan dan ook zeker een dagje Europa-park in.

motorvakantie - tips en inspiratie vergezichten in het schwarzwald
motorvakantie – tips en inspiratie vergezichten in het schwarzwald

Het mooie Oostenrijk

2010 – Oostenrijk. Met als uitvalsbasis Hotel Weisseespitze in het Kauntertal. De volgende bergpassen hebben wij in onze routes meegenomen:

 • Faschinajoch (1486 m)
 • Silvretta Hochalpstraße / Bielerhöhe (2037 m)
 • Timmelsjoch, Italiaans: Passo del Rombo (2509 m)
 • Lago di Resia (1520 m)
 • Reschenpas, Italiaans: Passo di Resia (1504 m)
 • Kaunertaler Gletscherstraße (2750 m).
 • Gerlospas (1500 m)
 • Krimmler Wasserfälle
 • Arlbergpas (1793 m)
 • Flexenpas (1773 m)
 • Hochtannbergpas (1679 m)

Een motorreis door vier Alpenlanden

2011 – Een prachtige rondreis door vier Alpenlanden: Duitsland, Oostenrijk, Italie en Zwitserland! Met onder andere de Furkajoch en de Flüelapas op het programma.

Moezel en Rijn

2012 – Ook korter bij huis kun je een hele mooi motorvakantie hebben. Een mooie mid-week kilometers maken langs de Moezel en Rijn.

Zuid Schwarzwald

2013 – Terug naar het mooie Schwarzwald. Waar we onder andere weer de ontzettende gave Schauinslandstrasse rijden.

Twee vakanties!

IN 2014 maar liefst twee keer van een vakantie mogen genieten.

 • We gingen een lang weekend naar de Moezel in Duitsland.
 • En weer naar ons geliefde Oostenrijk.

Motorvakantie Checklist

Bagage mee op de motor. Veel plek heb je niet. Maar doe vooral je voordeel op met deze Motorvakantie Checklist. Een checklist zodat je niks vergeet. Tevens wat handige tips met betrekking tot het volume van je bagage.

Meer inspiratie nodig?

Neem ook een kijkje op mijn blog onder de categorie “on the bike“. Met daarin onder andere

Bewaren voor later? Pin het!

Motorvakanties - Tips en inspiratie! Op zoek naar een mooie bestemming voor je volgende motorvakantie? Lees mijn reisverslagen voor een nieuwe reisinspiratie en veel handige tips.

#bergpassen #routes #stuurwegen #motorhotels #Oostenrijk #Italië #Duitsland #Alpen