Motorvakantie - Arlbergpas

Motorvakantie – Tips en inspiratie

Op vakantie met de motor? Op deze pagina vind je heel veel tips en inspiratie voor de volgende motorvakantie. Bestemmingen, tips om je bagage in te pakken? Welke bergpassen moet je zeker meenemen?

Motorvakanties - Arlbergpas in Oostenrijk
Motorvakantie – Arlbergpas

Sinds ik mijn motorrijbewijs heb wil ik verder dan het Limburgse heuvelland, de Duitse Eifel of Belgische Ardennen. Want dat ligt, bofkont als ik ben, gewoon hier naast de deur. Ieder jaar probeer ik toch wel een motorvakantie te plannen naar een mooi motorrij-gebied.

Het uitzoeken van logeeradressen, routes, toffe bergpassen en andere mooie locaties zorgen voor genoeg voorpret. Mijn macbook gaat standaard mee in de bagage zodat er in de avonduren aan een reisverslag gewerkt kan worden. Fotocamera en ook een actioncam zijn verder de standaard uitrusting om onze motorreis vast te leggen.

Motorvakantie – Toffe bestemmingen

Onderstaand de bestemmingen die ik al eens bezocht heb tijdens mijn motorvakanties. Klik door om het gehele verslag te lezen en de nodige inspiratie op te doen voor jouw volgende motorvakantie.

2008 – Gorges Du verdon

Gorges Du verdon, in Frankrijk Les Gorges du Verdon, ook wel Grand Canyon du Verdon genoemd. Eén van Europa’s langste kloven waar maar liefst 25 kilometer lang blauwer dan blauw water doorheen stroomt.

2009 – Schwarzwald / Zwarte Woud

Schwarzwald. Het Zwarte Woud. Een gebied met vele zonuren, maar ook wijngaarden, riviervalleien, panoramische uitzichten, bossen, verfrissende spa’s, uitdagende familie bestemmingen en de meest rijke keuken van Duitsland. Maar ook ontzettende gave stuurwegen zoals de Schauinslandstrasse.

Op vakantie met de motor
Op vakantie met de motor – Mooie vergezichten in het schwarzwald.

2010 – Oostenrijk

Oostenrijk. Met als uitvalsbasis Hotel Weisseespitze in het Kauntertal. De volgende bergpassen hebben wij in onze routes meegenomen:

 • Faschinajoch (1486 m)
 • Silvretta Hochalpstraße / Bielerhöhe (2037 m)
 • Timmelsjoch, Italiaans: Passo del Rombo (2509 m)
 • Lago di Resia (1520 m)
 • Reschenpas, Italiaans: Passo di Resia (1504 m)
 • Kaunertaler Gletscherstraße (2750 m).
 • Gerlospas (1500 m)
 • Krimmler Wasserfälle
 • Arlbergpas (1793 m)
 • Flexenpas (1773 m)
 • Hochtannbergpas (1679 m)

2011 – Een motorreis door vier Alpenlanden

Een prachtige rondreis door vier Alpenlanden: Duitsland, Oostenrijk, Italie en Zwitserland! Met onder andere de Furkajoch en de Flüelapas op het programma.

2012 – Moezel en Rijn

Ook korter bij huis kun je een hele mooi motorvakantie hebben: Moezel en Rijn.

2013 – Zuid Schwarzwald

Terug naar het mooie Schwarzwald. Waar we onder andere weer de ontzettende gave Schauinslandstrasse rijden.

2014 – Twee vakanties!

 • We gingen een lang weekend naar de Moezel in Duitsland.
 • En terug naar ons geliefde Oostenrijk.

Motorvakantie Checklist

Ga je ook met de motor op vakantie? Doe dan je voordeel met deze Motorvakantie Checklist. Een checklist zodat je niks vergeet. Tevens wat handige tips met betrekking tot het volume van je bagage.

Meer?

Neem dan vooral een kijkje op mijn blog onder de categorie “on the bike“. Met daarin onder andere

Motorvakanties. Op zoek naar een mooie bestemming voor je volgende motorvakantie? Lees mijn reisverslagen voor een nieuwe reis-inspiratie en handige tips.

#bergpassen #routes #stuurwegen #motorhotels #Oostenrijk #Italië #Duitsland #Alpen