Home » MovieTalk #2

MovieTalk #2

Onlangs weer wat fijne films gezien die het kijken meer dan waard zijn. Hoewel ik niet zo heel goed ben in het recenseren van films, heb ik toch in een korte zin proberen te omschrijven wat mijn beleving van de film is.
Dus, als je zelf even niet meer wat wat te kijken, hier drie tips van mij….

Gone Girl

Gone Girl (2014)

Mijn beleving: Verrassend!
link
Met Ben Affleck, Rosamund Pike en Neil Patrick Harris.

Nick (Ben Affleck) en Amy Dunne (Rosamund Pike) staan op het punt om hun vijfde huwelijksjaar te vieren. De avond vóór hun jubileum begint Nick echter enige twijfels te krijgen over de stabiliteit van zijn huwelijk en gaat hij op bezoek bij zijn tweelingzus Margo (Carrie Coon) voor advies. De volgende ochtend keert hij terug naar huis en blijkt Amy plots verdwenen te zijn. Hij schakelt direct de politie in en na enig onderzoek blijken alle aanwijzingen naar slechts één persoon te leiden: Nick.

The Imitation Game

The Imitation Game (2014)

Mijn beleving: Een film die je af wil kijken. Blijft boeien tot het einde. 
link
Met Benedict Cumberbatch, Keira Knightley en Matthew Goode.

Film over het levensverhaal van Alan Turing, een Britse wiskundige en informaticus. Tijdens de Tweede Wereldoorlog werkte hij voor de Britse crypto-analytische dienst, die als doel had onderschepte gecodeerde berichten van de Duitsers te ontcijferen. Turings grootste verwezenlijking bestond erin om als één van de eersten de Duitse Enigma-codes te breken waardoor de Geallieerden de controle over de Atlantische Oceaan kregen en uiteindelijk de oorlog zouden winnen.

Fury

Fury (2014)

Mijn beleving: Rauw en aangrijpend! Niet te geromantiseerd zoals men te vaak doet met oorlogsfilms.
link
Met Brad Pitt, Logan Lerman en Shia LaBeouf.

‘Fury’ volgt de door de wol geverfde Wardaddy aan het einde van de Tweede Wereldoorlog. Hij heeft de leiding over een vijfkoppige tank-crew die een levensgevaarlijke missie in vijandelijk gebied dient uit te voeren. Ze zijn in elk opzicht in de minderheid, maar Wardaddy en zijn mannen doen er alles aan om de kern van nazi-Duitsland binnen te dringen.

Heb jij nog goede filmtip(s)?

Volg:
Share:

1 Reactie

  1. 24 november 2015 / 7:31

    Die laatste heb ik ook gezien, erg heftige film vond ik!!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: