Home » MovieTalk

MovieTalk

MovieTalk

Carrie (2013)

Carrie 2013

Ik vond het een prima, goed weg te kijken remake van het origineel uit 1976.

De verlegen middelbare scholiere Carrie White (Chloë Grace Moretz) wordt opgevoed door haar angstaanjagend religieuze moeder Margaret (Julianne Moore). Wanneer ze de puberteit bereikt, komt ze in aanraking met haar verwoestende telepathische krachten. Wanneer haar klasgenoten vervolgens het eindejaarsbal gebruiken als excuus om haar te vernederen voor de hele school, besluit ze deze dodelijke krachten in te zetten.

Gravity (2013)

GravityAparte film die zich vrijwel alleen in de ruimte afspeelt. Vooral erg mooi gemaakt. Geen ijzersterk verhaal maar toch bleef ik op een of andere manier kijken.

Dr. Ryan Stone (Sandra Bullock) is een briljante medische ingenieur die op haar eerste shuttlemissie gaat met de ervaren astronaut Matt Kowalsky (George Clooney), die het commando heeft over zijn laatste vlucht voor hij met pensioen gaat. Maar een schijnbaar routine ruimtewandeling draait uit op een ramp. De shuttle wordt vernietigd waardoor Stone en Kowalsky alleen achterblijven – vastgeketend aan elkaar en steeds verder zwevend in het duister. De oorverdovende stilte verraadt dat ze elke link met de Aarde verloren hebben … en elke kans op redding. Angst wordt paniek, en elke hap lucht vermindert de nog resterende hoeveelheid zuurstof. Maar misschien is de enige weg naar huis verder te gaan in de angstaanjagende uitgestrektheid van de ruimte.

Captain Phillips (2013)

Captain PhillipsEen film met mijn favoriete acteur Tom Hanks, die sla ik niet over. En hij doet zijn naam weer eer aan.
De film heeft mij regelmatig op het puntje van de bank gekregen! En jeetje, wat zijn die Somalische piraten ‘creeps’!!
Aanrader!

De film is gebaseerd op het waargebeurde verhaal van Richard Phillips, kapitein van het vrachtschip Maersk Alabama. In 2009 werd dit schip door Somalische piraten gekaapt en Phillips gaf zichzelf op als gijzelaar, om zijn bemanning te redden.Volg:
Share:

3 Reacties

 1. 22 februari 2014 / 12:54

  Die laatste twee heb ik ook gezien, vooral Captain Phillips vond ik waanzinnig goed!!! Had je gelezen dat er deze week 2 doden op zijn schip waren aangetroffen?
  Carrie is niet mijn genre, kijk nooit horror…

  Gisteren 12 Years A Slave gekeken, ook echt een aanrader!!!

 2. 22 februari 2014 / 17:15

  Ondanks dat ik best wel gecharmeerd ben van mister Clooney laat ik deze film maar even schieten, op de een of andere manier trekt het verhaal me niet zo aan. Captain Philips staat nog op de downloadlijst dus zullen we zeker nog wel gaan kijken.

 3. 11 maart 2014 / 19:58

  Captain Philips wil ik zeker nog kijken, lijkt me erg goed. Carrie vond ik als kind onwijs eng, ben benieuwd hoe dat nu is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: