Home » Papieren Planner vs een Digitale Agenda App

Papieren Planner vs een Digitale Agenda App

Planner

Ik vul al jaar en dag mijn agenda via een app genaamd WeekCal. Werkt prima! Maar met het oog op mijn eigen onderneming, een daarbij behorende opleiding, het 5 ploegen werkschema van mijn man en een sociaal leven dacht ik dat het misschien fijner zou zijn om dit met een papieren planner / agenda te doen. Om zo meer overzicht te krijgen.

Het was eind 2018. Ik had op het internet al allerlei reviews gelezen en had ondertussen een lijstje gemaakt van mooie toffe planners waarvan ik er een zou gaan kiezen. Ik had met mezelf afgesproken dat ik nog even zou wachten tot het einde van het jaar meer in zicht kwam. Eind december vond ik een mooie tijd om mijn bestelling te plaatsen.

Maar ben ik eigenlijk wel een type voor een papieren agenda / planner? Na drie maanden plannergebruik ben ik erachter!

Milly Pie Planner

De Milly Pie planner stond boven aan mijn lijstje. Een planner, notitieboek met agendafunctie in één! En dan die mooie vormgeving. Voordeel van deze agenda is dat je niet hoeft te wachten tot het begin van een nieuw jaar. Hij is ongedateerd en je kunt er elk moment mee starten. Je bepaalt zelf de data! En hij zit boordevol lijstjes: shoplijstjes, to do lijstjes, notities, verjaardaglijstjes, Kerst, Sinterklaas en vakantielijsten. Echt ideaal voor een lijstjes freak als ik 🙂

Purpuz Planner

Een goede nummer twee op mijn lijstje was de Purpuz planner.
Planner, Agenda en Life Coach in één. Verkrijgbaar in grijs en roze. Iets minder mooi qua vormgeving, maar door alle zeer positieve recensies sprak ook deze agenda/ planner me enorm aan. En een lekker formaat zodat ik genoeg ruimte had om te schrijven.

Flow Planner

De agenda van flowplanners had ik op een verdiende derde plek staan.
Ook dit is een echte alles-in-1 planner. Met voldoende ruimte voor zowel zakelijk als privé. Denk hierbij aan to-do’s, boodschappenlijstje, focuspunten, maaltijdplanning, bel lijst, blanco notitieruimte en je waterinname. Ook bij deze planner sprak me de mooie vormgeving erg aan.

Winaktie!

Ik stond dus op het punt mijn keuze, een Milly Pie aan te schaffen, toen ik het leuke bericht kreeg dat ik een Purpuz planner gewonnen had via een winaktie op een andere blog. Super leuk natuurlijk! En ik was er ook oprecht blij mee toen ik hem ontving. Eindelijk overzicht in mijn leven creëren! 😉

Planner

Het nieuwe jaar goed starten

Vanaf 1 januari 2019 startte ik dus met het vullen van mijn weken. Ik vulde netjes mijn werkrooster in. Het rooster van mijn man. De tijden dat ik wilde gaan sporten. Blokte uren voor werken aan mijn opleiding en eigen bedrijf. Vulde netjes de wekelijkse todo lijstjes in. En ik lag de planner open én binnen zicht op mijn bureau.

Na een paar weken merkte in dat ik steeds minder mijn planner ging vullen. Ik begon langzaam weer terug te grijpen naar grotere kladblokken om mijn to-do’s en ideeën kwijt te kunnen. Tot de de mooie Purpuz planner dichtgevouwen onder een stapel papieren verdween. Oke, dan maar mee mijn tas in. Misschien werkt dat beter!

Ook dat ging niet zoals ik wilde! Ik bleef terug grijpen naar mijn vertrouwde app op mijn telefoon en mijn separate grotere to-do lijsten.

Doorstrepen

En wat ik ook minder prettig vind aan een papieren planner is dat als er iets veranderd in je planning, bijvoorbeeld je dienst ruilen met een collega, je meteen moet gaan doorstrepen (Ieuw! Jakkie!). In mijn digitale agenda app is een tijd heel snel en netjes aangepast. En eventuele andere plannen kunnen dan ook makkelijk daarop aangepast en verschoven worden. Zonder lelijk doorgestreepte teksten en dan ook geen plek meer hebben om iets op te schrijven

Ik heb de planner nog een paar keer een kans gegeven. Maar merk steeds vaker dat die vertrouwde digitale agenda App mijn voorkeur heeft. Ik ben gewoon geen papieren agenda meer gewend.

En jij, waar gaat jouw voorkeur naar uit? Een heerlijke ouderwetse papieren agenda? Of net als ik, toch een digitale versie.

21 Comments

 1. 5 april 2019 / 8:16

  Voor thuis deel ik een online agenda met mijn man maar op mijn werk gebruik ik een papieren agenda!

 2. 5 april 2019 / 11:16

  De agenda die in mijn telefoon zit gebruik ik eigenlijk zelden, voor privezaken hebben we gewoon een papieren agenda. Maar als ik een onderneming zou hebben, dan zou ik zeker ook een digitale agenda gebruiken; helemaal omdat dan de koppelingen met mailprogramma’s handig zijn.

 3. 5 april 2019 / 11:36

  Mijn agenda is altijd van papier. Om eerlijk te zijn kan ik met een digitale agenda totaal neit overweg. + ik houd van vinkjes zetten en krassen, haha!!

 4. 5 april 2019 / 15:47

  op de een of andere manier blijf ik gewoon bij mijn papieren agenda. Vind ik toch makkelijk en overzichtelijk. ik kan met een digitale niet overweg

 5. 5 april 2019 / 16:57

  Ben van beide, voor blog schrijf ik alles op en voor mijn vriend en mij dingen staan online in de agenda zodat hij ook bericht krijgt bij nieuwe melding

 6. Joanne
  6 april 2019 / 12:01

  Wat handig zeg! Ik maak zelf wel veel to-do lijstjes digitaal, maar mijn gewone planning staat vooral op ouderwets papier.

 7. 7 april 2019 / 1:47

  Leuke post.Ik kan niet zonder mijn papieren agenda. Die is zo onmisbaar. Alhoewel een digitale soms ook handig kan zijn.

 8. 8 april 2019 / 8:54

  Voor mijn blog heb ik alles digitaal, maar onze huis tuin en keuken agenda hangt op de wc 😉

 9. 8 april 2019 / 9:19

  Ik gebruik altijd een papieren planner. Een notitie boek van de HEMA waar ik zelf mijn dingen inschrijf zoals ik wil.

 10. 8 april 2019 / 11:04

  Ben dit jaar overgestapt op een digitale agenda maar ik mis stiekem toch nog wel de ouderwetse papieren planner.

 11. 8 april 2019 / 11:36

  Ik ben echt van een papieren planner. Mijn telefoon agenda gebruik ik nagenoeg zelden. We hebben thuis een maandplanner hangen voor het hele gezin.

 12. Véronique
  8 april 2019 / 12:34

  Ik heb het liefst ook een papieren versie. Maar met 2 samengevoegde gezinnen is digitaal makkelijker

 13. 8 april 2019 / 13:51

  Is ook wel een leuk idee zo een planner, maar ik gebruik mijn agenda van mijn telefoon, want die heb ik altijd bij 😉

 14. 8 april 2019 / 19:18

  Soms vind ik een fysieke agenda nog heel erg fijn, lekker opschrijven wat je te doen hebt. De digitale agenda vind ik weer handig als ik ergens ben en iemand wilt een afspraak maken.

 15. 9 april 2019 / 22:54

  Zelf verkies ik ook een papieren agenda. Ik heb ook een digitale agenda gehad op mijn smartphone maar ik kreeg te veel meldingen van andere apps en het werd me wat te chaotisch. Een oldschool agenda doet het nog altijd even goed voor mij.

 16. 10 april 2019 / 19:22

  Ik heb ook de Purpuz Planner, maar gebruik daarnaast ook nog een app in mijn telefoon.

 17. 11 april 2019 / 8:06

  Ik gebruikte heel lang een papieren agenda, maar die was eigenlijk te groot om altijd bij me te hebben. Toen begon ik dus vaker afspraken in mijn telefoon te zetten, maar die twee naast elkaar gebruiken ging te vaak mis dus nu zet ik alles in de agenda van mijn iPhone. Alleen thuis hebben we nog een soort kalendertje hangen in de keuken die we af en toe bijwerken, zodat mijn vriend en ik een beetje weten van elkaar hoe de weekplanning eruit ziet, vooral in drukke periodes.

 18. 12 april 2019 / 18:57

  Haha ik herken die struggle van het doorstrepen in de agenda! Toch blijf ik toch liever mijn papieren agenda gebruiken.

 19. 16 april 2019 / 19:54

  Voor privédingen gebruik ik mijn online agenda op mijn iPhone maar heb ook nog een papieren agenda die ik vooral voor mijn werk gebruik (maar die vergeet ik soms nog te gebruiken).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.