Planner
Lifestyle

Papieren Planner vs een Digitale Agenda App

Ik vul al jaar en dag mijn agenda via een app genaamd WeekCal. Werkt prima! Maar met het oog op mijn eigen onderneming, een daarbij behorende opleiding, het 5 ploegen werkschema van mijn man en een sociaal leven dacht ik dat het misschien fijner zou zijn om dit met een papieren planner / agenda te doen. Om zo meer overzicht te krijgen.

Het was eind 2018. Ik had op het internet al allerlei reviews gelezen en had ondertussen een lijstje gemaakt van mooie toffe planners waarvan ik er een zou gaan kiezen. Ik had met mezelf afgesproken dat ik nog even zou wachten tot het einde van het jaar meer in zicht kwam. Eind december vond ik een mooie tijd om mijn bestelling te plaatsen.

Maar ben ik eigenlijk wel een type voor een papieren agenda / planner? Na drie maanden plannergebruik ben ik erachter!

Milly Pie Planner

De Milly Pie planner stond boven aan mijn lijstje. Een planner, notitieboek met agendafunctie in één! En dan die mooie vormgeving. Voordeel van deze agenda is dat je niet hoeft te wachten tot het begin van een nieuw jaar. Hij is ongedateerd en je kunt er elk moment mee starten. Je bepaalt zelf de data! En hij zit boordevol lijstjes: shoplijstjes, to do lijstjes, notities, verjaardaglijstjes, Kerst, Sinterklaas en vakantielijsten. Echt ideaal voor een lijstjes freak als ik 🙂

Purpuz Planner

Een goede nummer twee op mijn lijstje was de Purpuz planner.
Planner, Agenda en Life Coach in één. Verkrijgbaar in grijs en roze. Iets minder mooi qua vormgeving, maar door alle zeer positieve recensies sprak ook deze agenda/ planner me enorm aan. En een lekker formaat zodat ik genoeg ruimte had om te schrijven.

Flow Planner

De agenda van flowplanners had ik op een verdiende derde plek staan.
Ook dit is een echte alles-in-1 planner. Met voldoende ruimte voor zowel zakelijk als privé. Denk hierbij aan to-do’s, boodschappenlijstje, focuspunten, maaltijdplanning, bel lijst, blanco notitieruimte en je waterinname. Ook bij deze planner sprak me de mooie vormgeving erg aan.

Winaktie!

Ik stond dus op het punt mijn keuze, een Milly Pie aan te schaffen, toen ik het leuke bericht kreeg dat ik een Purpuz planner gewonnen had via een winaktie op een andere blog. Super leuk natuurlijk! En ik was er ook oprecht blij mee toen ik hem ontving. Eindelijk overzicht in mijn leven creëren! 😉

Planner

Het nieuwe jaar goed starten

Vanaf 1 januari 2019 startte ik dus met het vullen van mijn weken. Ik vulde netjes mijn werkrooster in. Het rooster van mijn man. De tijden dat ik wilde gaan sporten. Blokte uren voor werken aan mijn opleiding en eigen bedrijf. Vulde netjes de wekelijkse todo lijstjes in. En ik lag de planner open én binnen zicht op mijn bureau.

Na een paar weken merkte in dat ik steeds minder mijn planner ging vullen. Ik begon langzaam weer terug te grijpen naar grotere kladblokken om mijn to-do’s en ideeën kwijt te kunnen. Tot de de mooie Purpuz planner dichtgevouwen onder een stapel papieren verdween. Oke, dan maar mee mijn tas in. Misschien werkt dat beter!

Ook dat ging niet zoals ik wilde! Ik bleef terug grijpen naar mijn vertrouwde app op mijn telefoon en mijn separate grotere to-do lijsten.

Doorstrepen

En wat ik ook minder prettig vind aan een papieren planner is dat als er iets veranderd in je planning, bijvoorbeeld je dienst ruilen met een collega, je meteen moet gaan doorstrepen (Ieuw! Jakkie!). In mijn digitale agenda app is een tijd heel snel en netjes aangepast. En eventuele andere plannen kunnen dan ook makkelijk daarop aangepast en verschoven worden. Zonder lelijk doorgestreepte teksten en dan ook geen plek meer hebben om iets op te schrijven

Ik heb de planner nog een paar keer een kans gegeven. Maar merk steeds vaker dat die vertrouwde digitale agenda App mijn voorkeur heeft. Ik ben gewoon geen papieren agenda meer gewend.

En jij, waar gaat jouw voorkeur naar uit? Een heerlijke ouderwetse papieren agenda? Of net als ik, toch een digitale versie.

Ik ben Saskia en woon in het mooie Maastricht met mijn man René en de twee katten Aeon en Lola. Op dit blog vind je een vrolijke mix over over alles waar ik als veertig plusser, blij en gelukkig van word.

21 Comments

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.