Phantasialand, gelegen in Brühl, Duitsland, transformeert zichzelf elk jaar in een winterwonderland tijdens Wintertraum. Phantasialand Wintertraum betekent niet alleen genieten van de gebruikelijke attracties en thrillrides, want deze zijn gewoon geopend, maar ook van een winterwereld vol twinkelende lichtjes, sneeuw, wintershows, typische winterse lekkernijen en de indrukwekkende eindshow Magic Symphony.

Betoverende Shows en Magische Symfonie

Een absolute must-see tijdens Wintertraum zijn de betoverende shows die je meenemen naar een wereld van fantasie en magie. Vergeet vooral niet om plaats te nemen bij de grote eindshow, MAGIC SYMPHONY. Een spektakel dat je niet snel zult vergeten en dat de perfecte afsluiting vormt van een dag vol winterse avonturen.

Phantasialand Wintertraum

Winterse Lekkernijen

Geniet ook zeker van de typische winterse lekkernijen die tijdens Phantasialand Wintertraum overal in het park te vinden zijn. Warme chocolademelk, verse wafels met slagroom en Duitse Glühwein. Oostenrijkse Kaiserschmarrn, de Finse gerookte zalm Flammlachs of een stevig bord boerenkool met worst. Er is voor elk wat wils! 

Phantasialand Wintertraum

Mijn Wintertraum Ervaring

In mijn YouTube-video deel ik de hoogtepunten van ons bezoek aan Phantasialand Wintertraum. Laat je meevoeren door de sfeer terwijl ik je laat kennismaken met de sensationele attracties en thrillrides, de culinaire verwennerijen in een winterwereld vol twinkelende lichtjes, de lasershow ‘Pulse of Rookburgh’ en eindshow ‘Magic Symphony’. Je komt in gelijk in de kerstsferen.

Thema gebieden Phantasialand

Phantasialand heeft zeven thema gebieden, elk met zijn eigen unieke sfeer en attracties.

Berlin

Dit gebied is geïnspireerd op het Berlijn van de jaren ’20 en biedt een mix van nostalgische attracties en moderne thrillrides. Hier vind je de beroemde houten achtbaan “Winja’s Fear & Winja’s Force”, evenals de interactieve darkride “Maus au Chocolat”.

China Town

Waan je in het oude China met klassieke pagodes, sierlijke tuinen en spannende attracties. De highlight hier is ongetwijfeld de waterachtbaan “Cobra”, die je meeneemt op een wilde rit door de jungle.

Deep in Africa

Ontdek de wonderen van Afrika in dit gebied met savannelandschappen, authentieke dorpen en spannende ontmoetingen met wilde dieren. Hier vind je de supersnelle boomerangachtbaan “Raik”, die je van 0 naar 100 km/u in slechts 2,8 seconden brengt.

Fantasy

Stap in een wereld van sprookjes en legendes met betoverende attracties voor het hele gezin. De kleintjes zullen genieten van de carrousel en de mini-achtbaan “Würmchenbahn”, terwijl de waaghalzen de supersnelle indoorachtbaan “Flitzer” kunnen trotseren.

Mexico

Ervaar de kleurrijke cultuur van Mexico met mariachi muziek, pittig eten en avontuurlijke attracties. Hier vind je de populaire waterattractie “Chiapas”, die je meeneemt op een wilde tocht door een jungle rivier.

Mystery

Betreed een mysterieuze wereld vol geheimen en spanning. Hier vind je de unieke “Mystery Castle” attractie, waar je opgesloten zit in een spookhuis vol griezels en verrassingen.

Rookburgh

Dit is het nieuwste themagebied van Phantasialand, geopend in 2023. Rookburgh is geïnspireerd op de steampunk-stijl, met een industriële look en futuristische elementen. Het centerpiece van dit gebied is de spectaculaire achtbaan “F.L.Y.”, de eerste Flying Launch Coaster ter wereld. Hiermee zweef je als het ware door de lucht en ervaar je de sensatie van vliegen. Naast F.L.Y. vind je in Rookburgh ook het bijzondere Charles Lindbergh Hotel, waar je kunt slapen in ronde cabines in stijl van het gebied. Rookburgh is een must-visit voor thrillseekers en fans van unieke themaparken.

Naast deze zeven thema gebieden, biedt Phantasialand ook diverse shows, restaurants en winkels voor een compleet dagje uit.

Overnachten bij Phantasialand

Ons bezoek werd compleet gemaakt door een sfeervolle overnachting in Hotel Charles Lindbergh. Een thema hotel gebouwd in steampunkstijl midden in themagebied Rookburgh. Waar je overnacht in een een echte aeronautencabine.

Phantasialand Wintertraum: Openingstijden en Handige Tips

  • Datum: Phantasialand Wintertraum (seizoen 2024-2025) vindt plaats van halverwege november 2024 tot 26 januari 2025.
  • Openingstijden Phantasialand Wintertraum: Dagelijks geopend van 11.00 tot 20.00 uur.
  • Reservering: Vergeet niet om je Phantasialand Wintertraum ticket online te reserveren, voorafgaand aan je bezoek. Dit bespaart niet alleen wachttijd bij de ingang, maar zorgt er ook voor dat het niet te druk wordt in het park, waardoor je optimaal kunt genieten van de winterse sfeer.