Home » (P)Inspiratie: Kist als Bijzettafel

(P)Inspiratie: Kist als Bijzettafel

Kist als bijzettafel

Ik hou van Pinterest. Gewoon relaxt plaatjes kijken. Pinterest is een heerlijke bron van inspiratie. Ik deelde al eens eerder een inspiratie-overzicht van hoe ik het graag in huis zou willen. Van dat ‘White, Wood and shades of Grey’ principe ben ik nog altijd niet afgeweken. meubels die vervangen moeten worden, en ook de dingen die we gaan opknappen, gaan in deze stijl. Langzaam maar zeker creëer ik zo een bepaalde rust en eenheid in mijn interieur. Wat ik ook tegen kwam op Pinterest; een kist als bijzettafel! Een oude leger- of scheepskist, of een mooie antieke dekenkist.

DIY project: Kist opknappen

Hoe ouder hoe beter. Geweldig! Ik werd er helemaal enthousiast van. Dat wil ik ook graag. En het liefst natuurlijk als DIY project. Het lijkt me zo leuk om een oude kist helemaal op te kunnen opknappen. Een bezoekje aan de kringloop leverde helaas nog niets op.

Kist als bijzettafel

Maar de zoektocht is nog niet over. Er zijn nog zat rommel- en vlooienmarkten waar ik mijn oude kist die ik als bijzettafel kan gaan gebruiken, tegen het lijf kan lopen. En het is ook niet iets wat ik gisteren al in huis moet hebben.

Zo leuk hoe je een oude kist kunt opknappen en daarna dus heel gaaf als bijzettafel kunt gebruiken. Tevens ben je zo ook duurzaam bezig! Je geeft immers meubels een tweede leven.

Kist als bijzettafel
Kist opknappen

Meer inspiratie vind op mijn Pinterest, waar ik op dit bord meer verzameld heb dan alleen witte kisten.

Wat zou jij doen met een oude houten kist?

17 Comments

 1. Marion
  27 januari 2015 / 7:37

  Super mooi! Ik zou dit ook zo in mijn woonkamer zetten. Prachtig!

 2. Anne
  27 januari 2015 / 8:46

  Echt mooi, ja! Ik denk alleen dat je heel vaak naar de kringloop zal moeten voor zo’n kist, want die zullen wel snel weg zijn…

 3. 27 januari 2015 / 9:36

  I love kisten! Maar ook koffers zijn leuk voor in je interieur. Wil ooit ook nog eens een mooie scoren.

 4. 27 januari 2015 / 10:24

  Prachtig zo’n kist! Dat zou ik ook graag willen toevoegen aan mijn interieur. Wit hout vind ik ook erg mooi, fijne plaatjes om te zien!

 5. Flavie
  27 januari 2015 / 17:12

  Veel succes met je zoektocht naar de ideale kist, de eerste kist vind ik echt prachtig.

 6. 27 januari 2015 / 17:32

  Super mooi om zo inspiratie op te doen. Zo een kist maakt toch een verschil in de kamer. Bovendien is het ook nog eens handig om extra dingen in op te bergen.

 7. Petra
  27 januari 2015 / 19:29

  Heel gaaf. Zou een mooie eyecatcher zijn.

 8. 27 januari 2015 / 19:31

  Zo’n kist is inderdaad súperleuk! Je hebt er veel bij de Xenos, maar zelf zou ik -als ik jou was- heel veel tweedehands winkels afgaan. Wedden dat je daar vast een heel leuke kan vinden? Veel succes met je zoektocht 🙂

  • 28 januari 2015 / 7:11

   Xenos heb ik nog niet gekeken. Wie weet haal ik daar nog wat leuks uit.

 9. Deisy
  27 januari 2015 / 20:47

  Die bijzettafel ziet er echt mooi uit zeg. Daar gaan mijn handen ook wel van kriebelen. Ik hoop dat je snel iets vind wat wel aan je verwachtingen voldoet en dat je dan ook de slag kan gaan. Leuk! X

 10. 27 januari 2015 / 22:15

  Heel gaaf, zo’n stoere kist als bijzettafel. En ook nog eens handig qua opbergmogelijkheid. 🙂

 11. 28 januari 2015 / 21:08

  Hé, dat is leuk. Ik heb dat ook (al is het wel iets anders)!! Te zien in mijn ‘slumberparty’ post 😀

 12. Serena
  30 januari 2015 / 11:09

  Ik ben sinds kort ook wat actiever aan het pinnen. Die app is slecht voor je portemonnee!!!
  Die kisten zijn ontzettend leuk… Vooral in België hebben ze van die markten waar je zulke dingen vaak krijgt. Volgens mij in Maaseik, maar dat weet ik even niet meer zeker…

 13. Frederique
  26 maart 2020 / 9:13

  Heel leuk, heb ik ook. Nu ik terugdenk heb ik in al mijn huizen, sinds mijn studentenwoning altijd een kist als tafel gehad haha

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.