In Florida liggen zoveel pretparken dat je bij wijze van spreken twee weken lang elke dag wel een ander attractiepark, waterpark, themapark of dierentuin zou kunnen bezoeken. Keuze genoeg en voor elk wat wils.

De meeste parken in Florida liggen rondom Orlando en Kissimmee. En als je meerdere dagen pretparken wil gaan bezoeken, is een hotel in deze een van deze steden daarom een prima uitvalsbasis. Wij kozen voor Orlando. En het geboekte hotel bleek een gratis shuttle bus naar de Universal Orlando Resort parken te hebben. Een pluspunt waar we maar al te graag gebruik van hebben gemaakt.

Pretparken in Florida

De volgende pretparken zijn er in Florida te vinden:

Walt Disney World Resort.

Het Walt Disney World Resort bestaat uit vier pretparken en twee waterpretparken. Deze 4 parken zijn:

 • Disney’s Magic Kingdom,
 • Epcot,
 • Disney’s Hollywood Studios en
 • Disney’s Animal Kingdom.
 • en de 2 waterparken Disney’s Typhoon Lagoon en Disney’s Blizzard Beach.

Universal Orlando Resort

Het Universal Orlando Resort bestaat uit de twee themaparken. Universal Studios Florida, waar de attracties en optredens zijn gebaseerd op verschillende films en televisieprogramma’s, waaronder The Mummy, Men in Black, Terminator 2, The Simpsons, Shrek en Despicable Me.

En Universal Island of Adventures, een eiland met themagebieden uit bekende films. Denk bijvoorbeeld aan Marvel Super Hero’s, Toon Lagoon, Jurassic Park en The Wizarding World of Harry Potter. Verder is er het waterpark Universal Volcano Bay. En de Universal City Walk met allerlei restaurant en winkels. Het is na Walt Disney World Resort het grootste park in Florida.

Overige Pretparken in Florida

Daarnaast heb je nog de kleinere parken zoals

 • SeaWorld Orlando Resort. SeaWorld Orlando is opgedeeld in 2 delen: een dierendeel en een attractiedeel. Beide delen vormen één park.
 • Busch Gardens Tampa Bay. Een grote dierentuin die altijd genoemd wordt binnen het rijtje van de beste dierentuinen van Amerika. 
 • LEGOLAND Florida
 • Gatorland
 • Kennedy Space Center
 • In Miami: Miami Seaquarium en Jungle Island
 • Wet ‘n Wild

Keuze genoeg dus. Maar welke pretparken in Florida kozen wij? Ik was als jonge meid al eens in Disney’s Magic Kingdom geweest. Toen Disneyland Paris opende kwam ik al snel tot de conclusie dat dit niet zo heel veel verschilt van het park in Orlando. Maar aan de andere kant wilde we beiden het net geopende StarWars themagebied wel erg graag zien. Onze keuze viel dus uiteindelijk op Disney’s Hollywood Studios. En een van de andere bucketlist items was Universal Studios Florida en Universal Island of Adventures vooral vanwege de het Harry Potter thema gebied.

Disney’s Hollywood Studios:

Prijskaartje

Nadat wij de beslissing hadden genomen welke pretparken we wilden bezoeken en welke juist niet kwam het prijskaartje om de hoek kijken. Pretparken bezoeken in Florida is een kostbaar grapje.

Maar met een beetje zoekwerk kun je best leuke aanbieding(en) scoren. De beste manier om kortingen te krijgen is om zoveel mogelijk gebruik te maken van combinatiekortingen en passen voor meerdere dagen. Wij hadden onze kaartjes, vooraf thuis gekocht via Attraction Tickets Direct Deutschland.

Onze Favoriet!

Wij bezochten dus uiteindelijk drie parken. Waar we drie bijzonder leuke dagen hebben mogen beleven. Maar als ik een favoriet mag aanwijzen is het toch wel Universal Orlando Resort. Universal Studios Florida en Universal Island of Adventures zijn beide geweldig. Toen ik Diagon Alley binnenliep had ik het gevoel de wereld van Harry Potter binnen te wandelen. Verder zijn alle thema gebieden ontzettend goed verzorgt en super gaaf nagebouwd.

Tip!

Mocht je ooit plannen hebben pretparken in Florida te bezoeken, doe dit dan zo veel mogelijk op werkdagen. Onze ervaring heeft geleerd dat het in de weekenden gewoon te druk is om echt optimaal van alles te kunnen genieten. De wachtrijen zijn dan ook echt enorm (twee/drie uur).

Heb jij al eens de pretparken in Florida bezocht? En welke was jouw favoriet?