Pompoensoep
Food

Recept Pompoensoep

Op zoek naar een makkelijk, snel klaar en gezond recept voor pompoensoep? Ik heb een fijn recept voor je!

Pompoensoep is een meestal gebonden soep gemaakt van de puree van een pompoen. Het wordt gemaakt door het vlees van een pompoen te combineren met bouillon. Het kan warm of koud worden geserveerd en is een populair Thanksgiving-gerecht in de Verenigde Staten.

Zelf ken ik de pompoen pas een aantal jaar. Mijn allereerste pompoen kocht en at ik pas in 2014. En sindsdien is hij eigenlijk niet meer uit mijn keuken verdwenen. En als de pompoenen in oktober weer volop in de winkels liggen verheug ik me altijd op mijn eigen gemaakte, verse en gezonde pompoensoep. Ik deel je graag mijn pompoensoep recept.

Probeer ook eens een ander heerlijk recept met Pompoen: Pompoen Smoothie of Vegan pompoen spread.

Ingrediënten voor pompoensoep

Dit heb je nodig om heerlijke gezonde pompoensoep te maken:

  • Een flespompoen.
  • Twee flinke winterpenen.
  • (Olijf)olie.
  • Ui.
  • Stukje gember van ongeveer 1 cm.
  • 2 teentjes knoflook.
  • twee bouillonblokjes. Ik heb hier de groente bouillonblokjes van de appie.
  • Water

Ik kies zelf altijd voor de flespompoen. Deze hoef je namelijk niet te schillen, alleen even schoonboenen onder de kraan. En dat scheelt daardoor dus enorm in tijd én gedoe. Verder heb je nog een flinke pan en een staafmixer nodig.

Ingrediënten Pompoensoep

Bereiden van de pompoensoep

Snij de ui, gember en knoflook klein. Verwarm wat olie in een pan en fruit de ui, gember en knoflook tot het zacht is. Schil de winterpeen en snij deze vervolgens in stukjes. En gooi deze bij het mengsel in de pan. Fruit dit nog even mee.

Winterpeen voor in de pompoensoep

Doe daarna de 2 liter water en de bouillonblokjes in de pan en beng dit aan de kook. Snij ondertussen de pompoen in stukjes en haal de pitten eruit met een lepel. Als het water eenmaal kookt gooi je de stukjes pompoen in de pan erbij.

Breng alles weer aan de kook en laat de boel ongeveer een kwartiertje koken, tot alles gaar en zacht is. Pureer vervolgens alles met de staafmixer tot een mooie gladde en romige pompoensoep. Breng het geheel op smaak met peper en zout. Een snufje kaneel maakt het geheel extra lekker!

Pompoensoep! Eet smakelijk.

Bewaren voor later? Pin het!

Recept Pompoensoep

Smakelijk!

Maak jij wel eens pompoensoep? En heb je eventueel nog een goede tip of een mooie variate op dit recept voor pompoensoep?

Ik ben Saskia en woon in het mooie Maastricht met mijn man René en de twee katten Aeon en Lola. Op dit blog vind je een vrolijke mix over over alles waar ik als veertig plusser, blij en gelukkig van word.

15 Comments

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.