Reis Bucketlist - Deze reizen wil ik nog graag maken
Travel

Reis Bucketlist – Deze reizen wil ik nog graag maken

Vlak voor de lockdown brachten we een bezoek aan het bijzonder mooie Krakau en het indrukwekkende Auschwitz-Birkenau. Auschwitz-Birkenau is absoluut geen prettig uitstapje, maar wel iets wat hoog op mijn reis bucketlist stond. Deze kan ik dus mooi afstrepen van dingen die ik graag nog eens wil zien en doen.

En er zijn uiteraard meer plaatsen die ik graag nog eens wil bezoeken. In deze blogpost geef ik je dan ook een kijkje, in willekeurige volgorde, in mijn reis bucketlist.

Terug naar de states

Florida

Ik wil graag nog eens terug naar de sunshine state Florida. Tijdens onze trip in 2019 hebben we veel gezien en gedaan, maar toch hebben we beide het gevoel dat er nog véél meer te ontdekken valt.

Hoewel we een prachtige zonsondergang gezien hebben op Key largo, zijn die van Key West schijnbaar écht voor op de bucketlist. Sowieso hadden we meer willen zien van Key West. Net zoals we meer van Miami hadden willen zien. Twee steden waar we tijd te kort hadden geboekt.

Key West - Wegwijzer
Key West – Wegwijzer

Roadtrip Westkust Amerika

Super hoog op mijn reis bucketlist staat een reis naar de Westkust van Amerika. Een roadtrip met een bezoek aan San Francisco inclusief het eiland en gevangenis Alcatraz. Na ons bezoek aan Universal Studio’s Florida mag Universal Studio’s in Los Angeles niet ontbreken. Los Angeles zelf uiteraard. En Hollywood. De nationale parken Death Valley, Antelope Canyon en wat er nog meer op de route zal komen, er zijn er genoeg en ik wil er zoveel mogelijk zien. Las Vegas. Hoover Dam. En, en en…

In mijn hoofd heb ik de route al zo’n beetje klaar. Nu nog een bak geld en tijd.

Reis Bucketlist: Antelope Canyon
Reis Bucketlist: Antelope Canyon. Foto door Consuela

Steden op mijn reis bucketlist

Londen

Ook op mijn reis bucketlist, de stad Londen. Een stad die me al jaren enorm trekt om eens te bezoeken. In september zou een vijf daagse trip op de planning staan, maar gezien de corona toestanden hebben we deze een tijdje terug, naar volgend jaar verschoven. En maar goed ook, want het reisadvies voor het Verenigd Koninkrijk is enkele dagen geleden weer naar code oranje gezet.

Berlijn

De hoofdstad van Duitsland, Berlijn staat net als Londen al een tijdje hoog op mijn reis bucketlist. Ik hou van Duitsland, van zijn gastvrijheid, van zijn natuur, van het eten. Dus ik vermoed dat Berlijn me niet val vervelen.

Reis bucketlist: de natuur zien met een camper

Als ik iets weet, is dat ik van natuur hou. Bergen, meren, weidse landschappen, zee, strand. Ik geniet ervan. Duizend keer liever in de natuur dan in een stad. Daarom ook twee bestemmingen op mijn reis bucketlist die bekend staan om hun prachtige natuur:

Canada

De overweldigende natuur van Canada verkennen per camper, dit lijkt me zo’n geweldige ervaring. Een echte bucketlist reis dus. Midden in de natuur, uitzicht op meren en bossen. En dan tijdens je rit (niet de spreekwoordelijke) beren spotten op de weg. Ik ben nog zoekende naar de meest ideale reisperiode en of het oost of west Canada gaat worden.

IJsland

Nog zo’n bestemming die je kiest voor zijn overweldigde natuur; IJsland. Iets korter bij huis wat vliegen betreft, maar ik geloof even mooi. Misschien zelfs mooier met zijn gletsjers, vulkanen, geisers, water en vuur.

Reis Bucketlist: IJsland - SeljalandsfossWaterval
Reis Bucketlist: IJsland – Seljalandsfoss Waterval

Dit is voor nu mijn reis bucketlist. Tenminste, hier laat ik het voor nu even bij. Want als ik echt ga zoeken vind ik zoveel meer mooie plaatsen op de wereld die ik graag nog een wil bezoeken. Misschien giet ik deze nog wel eens in een deel 2 🙂

Heb jij nog een een bepaalde stad of bepaald land op je reis bucketlist staan? Waar wil jij graag nog eens naar toe?

Ik ben Saskia en woon in het mooie Maastricht met mijn man René en de twee katten Aeon en Lola. Op dit blog vind je een vrolijke mix over over alles waar ik als veertig plusser, blij en gelukkig van word.

7 Comments

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.