Natuurlijk hoop ik dat ik nog geruime tijd op deze aardbol mag rondzwerven. Maar ik heb er wel één, een bucketlist. Ik heb een reis bucketlist. Welke mooie bestemmingen wil ik graag nog bezoeken? In welke steden wil ik nog eens rond slenteren. En welke bezienswaardigheden wil ik absoluut nog zien. Ik haalde ze uit mijn hoofd en maakte er deze blog van. Misschien haal jij zo nog wat inspiratie uit mijn reis bucketlist.

wat is een bucketlist?

Een bucketlist is een lijst met dingen die iemand wil doen, ervaren of bereiken voordat hij of zij sterft, wat vaak symbolisch wordt aangeduid als “kick the bucket” in het Engels. Het idee achter een bucketlist is om persoonlijke doelen, dromen en wensen op te stellen en ernaar te streven ze tijdens het leven te vervullen. Deze lijst kan uiteenlopen van avontuurlijke reizen en het leren van nieuwe vaardigheden tot het voltooien van persoonlijke prestaties of het creëren van waardevolle herinneringen.

Een reisbucketlist is meer dan alleen een lijst met bestemmingen die je wilt bezoeken; het is een persoonlijke reisgids vol dromen, avonturen en onvergetelijke ervaringen.

Bucketlist reizen

Welke mooiste reisbestemmingen staan er op mijn reis bucketlist? Genoeg kan ik zeggen Ik hou ervan om de wereld te ontdekken. Om mooie dingen te zien.

West kust van Amerika

Echt met stip op 1, de westkust van Amerika! Met steden als Los Angeles, San Francisco en Las Vegas. De diverse national parken zoals de Grand Canyon en Yosemite National Park. Pretparken zoals Universal Studio’s. Pacific Coast Highway en de 17 mile drive. Deze trip zit al als een soort ‘concept’ in mijn hoofd. Enige wat rest is de details uitwerken, zoals bijvoorbeeld de reisroute van deze rondreis West Amerika en een vet gevulde spaarrekening.

IJsland

IJsland staat al langer op mijn reis bucketlist, maar na het zien van seizoen 2022 van ‘het perfecte plaatje’ is hij stevig omhoog geklommen. Ik hou van natuur en ik fotografeer graag. Dus deze toffe bestemming lijkt me ideaal om fotografie en natuur te combineren. Ik heb nog niet gezocht op details als beste reistijd, een rondreis met een camper of verblijf in een hotel en ook eventuele kosten van een reis als dit.

Een bounty eiland

Ooit had ik de droom om op een hagelwit strand met uitzicht op turquoise zeewater te nippen aan een cocktail. Een echt bounty eilandje als bucketlist bestemming. Deze wens heb ondertussen werkelijkheid gemaakt door onze reis naar het mooie Mauritius en dan vooral Ile Aux Cerfs. En vergeet ook Kaapverdië niet. Een bounty eiland kan ik dus mooi van mijn reis bucketlist afstrepen.

Canada

Met een camper de natuur van Canada verkennen, dat lijkt mij zo ontzettend gaaf. Vooral als je weet dat je in Canada gewoon beren in het wild zou kunnen spotten.

Motorcycle bucket list

Sinds de man en ik het motorrijden weer hebben opgepakt staan er ook bepaalde streken en landen mét de motor op de bucketlist. Een mooie reis door Noorwegen en Zweden richting de Noordkaap bijvoorbeeld.

Wat korter bij huis en beter van de lijst af te strepen: de geweldige bergpassen in de Dolomieten. Ik heb op YouTube beelden gezien van de Pordoi Pass. En deze staat sindsdien hoog op de ’te nog rijden passen’ lijstje.

Citytrips op mijn reis bucketlist

Steden die ik graag nog wil bezoeken zijn New York, Londen, Berlijn en Kopenhagen.

New York, the big apple, the city that never sleeps. Ik wil de wolkenkrabbers, Empire State Building, Central Park en het Vrijheidsbeeld eens van dichtbij zien en meemaken. Een beetje voorbereiding zal zeker nodig zijn voor zo’n grote stad. Dus waardevolle tips voor een stedentrip naar New York zal ik zeker nog gaan verzamelen.

Londen. De Big Ben, de London Bridge, Buckingham Palace, de London Eye. Need I say more 🙂

In Kopenhagen zal ik zeker Nyhavn (de haven) en Strøget (winkelgebied) op mijn lijstje zetten. Wist je dat Kopenhagen een uitstekende bestemming is voor een citytrip als vrouw alleen. Het is een schone en veilige stad, je kunt er makkelijk rondreizen en er hangt een relaxte sfeer. Kimberley heeft tien leuke bestemmingen in Europa om als vrouw alleen te reizen.

En terwijl ik mijn gedachten de vrije loop laat gaan bedenk ik me dat ook Edinburgh, de hoofdstad van Schotland op mijn lijstje heb staan. In deze prachtige stad, vol met historische gebouwen schreef de schrijfster van Harry Potter, J.K. Rowling, een groot deel van haar boeken en liet zij zich inspireren. Een dagje op zoek naar de roots van Harry Potter in Edinburgh zou ik als Harry Potter fan dan ook absoluut op de planning zetten.

Bezienswaardigheden op mijn bucketlist

De bezienswaardigheid die het hoogste op mijn lijstje stond heb ik al kunnen afvinken; een bezoek aan concentratiekamp Auschwitz. Zeker geen vrolijk uitstapje, maar ik wil iedereen aanraden dit museum toch aan de reis bucketlist toe te voegen.

Ook hoog op mijn lijstje stond de Lunersee in het Oostenrijkse Vorarlberg. Dit meer in Oostenrijk zou het mooiste meer van Oostenrijk zijn. In mijn blog wandelen rondom de lunersee lees je wat ik ervan vond.

Maar er staat zeker meer op mijn lijstje van bezienswaardigheden.
Kasteel Neuschwanstein in Beieren is daar een van. Het kasteel van Disney’s assepoester zou erop gebaseerd zijn.

Een andere bezienswaardigheid op mijn bucketlist staat is Alcatraz. Dit van oorsprong militaire fort stamt uit het midden van de 19e eeuw en is vooral bekend geworden als één van meest zwaarbewaakte gevangenissen. Eerst als militaire gevangenis en later als een gevangenis waar de meest beruchte Amerikaanse misdadigers zaten opgesloten.

En ook de Geierlay hangbrug, een 360 m lange voetgangers brug boven Mörsdorfer Bachtal, wil ik graag nog eens overheen lopen.

Welke bestemmingen heb jij op je bucketlist staan? Misschien haal je nog wat inspiratie uit mijn reis bucketlist.

Zoals je ziet. Ik heb nog genoeg wensen en mooie reisbestemmingen op mijn lijstje om werkelijkheid te maken. Wat of welke bestemming staat er hoog op jouw reis bucketlist?