Binnenkort een reis naar Florida op de planning staan? Met onderstaande tips kun jij je reis naar Florida goed voorbereiden en heb je overal aan gedacht. En behalve tips over de belangrijkste zaken, bevat dit blog ook een heleboel handige andere reisinformatie om je vakantie in de Florida, ook wel bekend als de Sunshine state een stuk eenvoudiger en misschien zelfs wel goedkoper te maken te maken. 

je Reis naar Florida voorbereiden met onderstaande tips

Wij waren in september 2019 in Florida. Veel zaken had ik vooraf al goed voorbereid. Ik had me goed ingelezen op veel verschillende websites. Alleen, een handig totaaloverzicht van alle tips bij elkaar ontbrak, vandaar deze blog. Een blog met mijn ervaring en dingen die ik graag had geweten voor vertrek. 

Verzekeringen 

Je reis goed verzekeren is belangrijk!  

Regel sowieso een reisverzekering en eventueel ook een annuleringsverzekering. Controleer ook of deze op wereldwijd staan. Ga je vaker op reis, dan is een doorlopende reis- en annuleringsverzekering het overwegen waard. 

Heb je een auto bij je reis geboekt? Let er bij het reserveren van je auto op dat de auto volledig gedekt is qua verzekering en het eigen risico is afgekocht. 

Paspoort 

Voor reizen naar Amerika heb je een paspoort nodig. Je ID is niet geldig.  
De Verenigde Staten is een van de landen die eisen dat je paspoort nog?minstens 6 maanden geldig is wanneer je het land binnenkomt. 

Nieuw paspoort nodig? Controleer bij je eigen gemeente hoelang het aanvragen van een paspoort duurt en of je daarvoor een afspraak moet maken of dat je gewoon binnen kunt lopen. 

ESTA

Het visum of beter gezegd Esta. 

Een visum van de Verenigde Staten voor Nederlanders is een ESTA. Een ESTA kan alleen online aangevraagd worden. ESTA staat voor Electronic System for Travel Authorization. ESTA is ontwikkeld door de regering van de Verenigde Staten om reizigers vooraf te screenen voordat ze toestemming krijgen om aan boord te gaan van een vliegtuig of schip dat op weg is naar de Verenigde Staten. Zorg ervoor dat je minimaal 72 uur voor vertrek je ESTA aanvraagt.   

Creditcard en Bankpassen 

In Amerika kun je zowat alles met creditcard kunt betalen. Het is dus zeer handig om aan te schaffen.  

Een creditcard is ook handig om eventuele borg te kunnen betalen. Er wordt dan een bedrag op je creditcard gereserveerd. Deze borgstelling komt vooral voor bij het huren van een auto of inchecken in een hotel. 

Tip: er bestaan ook creditkaarten die elke maand het uitgegeven bedrag van je bankrekening afschrijven.  

Controleer ook of je bankpas ‘pinnen buiten Europa’ aan heeft staan. Vaak kun je dat binnen een minuut regelen via de App. 

Een internationaal rijbewijs 

Hoewel een Nederlands rijbewijs geldig is in de Verenigde Staten, vragen veel verhuurbedrijven toch om een internationaal rijbewijs. Een kleine moeite om dit document voor de zekerheid mee te nemen als je van plan bent een auto te huren. Je kunt dit vrij snel regelen door even bij een ANWB-winkel binnen te stappen. 

Wifi en Data roaming 

In Florida zijn overal gratis wifi punten te vinden. Bij elk fastfood restaurant, winkelcentrum (Mall) en zelfs de pretparken kun je gratis gebruik maken van wifi. Maak hier dan ook gebruik van en zet je data roaming lekker uit om onnodige hoge kosten te voorkomen. 

Navigatie

Indien je een auto huurt neem er navigatie bij. Of neem een navigatie met juiste kaart mee uit Nederland. Ga je de navigatie op je telefoon gebruiken? Zorg er dan voor dat je de kaarten offline beschikbaar hebt om dure roaming kosten te voorkomen. 

Hand en ruimbagage

Als je naar Florida reist, of beter gezegd de verenigde staten, mag je je koffer NIET op slot doen. 

De Amerikaanse douane controleert graag je bagage. Als je koffer gecontroleerd is vind je hiervan ook altijd een bevestiging in je koffer. Er bestaan gelukkig ook koffers met TSA sloten zodat je je koffer wel kan afsluiten. De douane kan deze sloten openen en ook weer sluiten met een speciale loper. 

Controleer ook vooraf wat er mee mag in je handbagage.
Maar ook aan welk formaat je handbagage moet voldoen. De formaten verschillen per vliegmaatschappij, check dit dus vooraf op de betreffende website.

Stroomnet en reisstekkers

Het stroomnet in de Verenigde Staten is een 110 volt systeem. Kijk dus voor vertrek of je elektrische apparaten (bv. oplader, scheerapparaat etc.) ook op 110 volt werken.
Je hebt een reisstekker voor de Verenigde Staten (type A of B) of een universele wereldstekker nodig.

Fooien

Ben je helemaal klaar met alle fastfood en van plan een restaurantje op te zoeken. 
Prijzen op de menukaarten van restaurants lijken redelijk. Bedenk wel, tijdens het afrekenen komt er nog TAX én fooi boven op de prijs op de menukaart.
In restaurants is het gebruikelijk om 15-20% fooi te geven als de service naar verwachting was. 

Kleding

Neem vooral zomerkleding mee. Florida namelijk kent een heerlijk subtropisch klimaat. Neem ook niet te veel kleding mee. Neem eerder een of twee was-tabletjes mee in je bagage. De meeste hotels hebben (self service) wasserettes die je kleding vaak al binnen een uur en voor een paar dollar weer schoonwassen. En met de subtropische temperaturen is je kleding ook weer zo droog. 

Pretparken

Als je naar Florida gaat, bezoek dan zeker ook een of meer van de vele toffe pretparken
Schrik alleen niet van het prijskaartje wat daaraan hangt. 

Een van de leukste dingen tijdens het voorbereiden van je reis naar reis Florida: zoek van tevoren uit welke parken je wilt bezoeken, hoe vaak en maak een grove planning. 

Vooraf aanschaffen van entreekaartjes scheelt behoorlijk veel geld. Een handige website daarvoor is attractionticketsdirect.de.
Check op deze website ook de combi tickets en pas je planning vooral aan op de aanbiedingen. Je zult me dankbaar zijn 🙂 

Nog meer geld besparen? Laat de huur-auto staan. Veel hotels hebben gratis shuttlebussen naar de parken. Of neem een Uber, wat vaak goedkoper is dan een hele dag parkeren bij een van de parken. 

Je reis naar Florida voorbereiden, met deze tips gaat het zeker lukken en wordt de voorpret alleen maar groter.

Hopelijk heb ik je op weg geholpen met deze handige tips en wens ik je veel plezier in het mooie Florida. En mocht je nog een tip hebben die, gooi ‘m vooral even in de comments.


Saskiadenkers.nl maakt gebruik van affiliate links.
Als jij iets koopt op de website waarnaar ik linkte, ontvang ik een kleine commissie.

Jij betaalt niets extra’s, gewoon dezelfde prijs die je gewoonlijk zou betalen.
Hierdoor kan mijn blog wel blijven bestaan.


Dit is een herschreven blog. Originele datum is maart 2019. Laatst bijgewerkt op 6 april 2023.