In de winter ligt het reizen bij mij een beetje op zijn gat. Een tijd die ik vaak gebruik om blogs te schrijven die al langer op de plank liggen of om te brainstormen voor nieuw te schrijven blogs. Soms ontbreekt het er ook gewoon aan inspiratie en zit ik doelloos naar mijn scherm te staren. Vaak helpt het om een kijkje te nemen in mijn eigen blog 50+ blog post ideeën propvol inspiratie of op zoek te gaan naar een passende tag. Zo stuitte ik op de Reis top 5 tag. De Reis top 5 tag is ooit bedacht door Marcella.

Mijn Reis Top 5

Erg leuk om via de Reis top 5 tag even stil te staan bij allerlei leuke reis momenten. Even te graven in mijn geheugen en daarmee ook te beseffen dat ik al heel veel mooie reisjes heb mogen maken en ook al veel mooie dingen heb mogen zien.

Fijnste accommodatie

Ik heb in best veel accommodaties geslapen. Eenvoudige motorhotels, luxe hotelkamers met jacuzzi, piepkleine kamers zoals bij Hotel Charles Lindbergh. Met bij elke accommodatie zijn eigen charme of comfort.

Maar als ik er echt een moet kiezen dat is dat Hotel Weisseespitze in het mooie Kaunertal in Tirol, Oostenrijk.
Waar we vanaf ons balkon VRIJ uitzicht hadden op de bergen. En al zittende op dat balkon zit hoor je een waterval naar beneden kletteren en koeienbellen klingelen. En verder niets. Hoe veel beter wil je het hebben!!

Verrassendste stad

Zonder twijfel staat Krakau bovenaan mijn lijstje van meest verrassende citytrips. Aanvankelijk kozen we voor deze Poolse stad als uitvalsbasis voor ons bezoek aan het aangrijpende concentratie- en vernietigingskamp Auschwitz-Birkenau. Echter, vanaf het moment dat we de sfeervolle straten van Krakau betraden, werden we overrompeld door de onverwachte charme en veelzijdigheid van deze bestemming.

Wat Krakau zo bijzonder maakt, gaat verder dan alleen het aangrijpende historische erfgoed. De stad ademt gastvrijheid en biedt een overvloed aan historische bezienswaardigheden die je meenemen op een reis door de tijd. Van imposante kerken tot prachtige architectuur, elke straathoek lijkt een nieuw hoofdstuk van het verleden te onthullen.

Krakau verwelkomt je met open armen in haar sfeervolle en betaalbare restaurants, waar de Poolse keuken haar geheime parels onthult. Van traditionele gerechten tot hedendaagse lekkernijen, elke maaltijd is een culinair avontuur op zich.

En laten we het winkelen niet vergeten. Ook dat kan hier prima.

Reis Top 5: Mooiste kustlijnen.

Van de zonovergoten gouden stranden tot de robuuste rotsformaties. Ik kan wel wat mooie kustlijnen van mijn lijstje afstrepen. Meeste indruk hebben de hagelwitte stranden en het turquoise water van Ile Aux Cerfs, het tropische mini-eiland bij Mauritius gemaakt. En ook de ruige kusten van Bonaire hebben mij verrast.

Ile Aux Cerfs, het tropische mini-eiland bij Mauritius.
De ruige kustlijn in Bonaire

Onverwachts pareltje

Schijnbaar waren we al een paar keer eerder door dit super leuke stadje gereden tijdens een van onze motorvakanties aan de moezel in Duitsland. Maar het charmante stadje Rudesheim am Rhein leerde ik pas echt kennen toen ik er een kort bezoek aan bracht. De Drosselgasse geeft je het gevoel in een scene van Harry Potter rond te lopen.

Als je op zoek bent naar een unieke mix van geschiedenis, cultuur en gezelligheid, is Rüdesheim am Rhein een must-visit bestemming. Hij staat in elke geval in mijn Reis top 5 als overwacht pareltje.

Gaafste dieren

Tijdens onze reisjes loop ik constant mét camera rond. Of het nu mijn systeem-camera is of mijn iPhone. Ik ben helemaal in mijn element als ik iets van wildlife spot. Mijn droom is om ooit eens the big five te mogen zien en fotograferen.

De meeste bijzondere dieren die ik in het wild heb mogen spotten waren toch wel de alligator in de Everglades in Florida en de knal roze flamingo’s in Bonaire.