Er zijn van die tijden dat alles ineens kapot lijkt te zijn. Dit was onlangs met ons beddengoed het geval. Vrijwel al het beddengoed wat we hebben wordt of dun, smoezelig, of er vallen mede door ouderdom gaten en scheurtjes in. Voor dat smoezelige heb ik wel een mooi trucje; een nachtje weken in een emmer met een flinke scheut Dasty en daarna de wasmachine in. Werkt dat niet meer dan wordt het écht tijd om voor de lap stof een andere bestemming te kiezen. Oud en versleten beddengoed dus. Hoog tijd voor iets nieuws. En als geroepen kwam er een leuk samenwerkingsvoorstel mijn mailbox in gerold met daarin de vraag of ik het een dekbedovertrek van Dekbed-discounter wil uitproberen.

Dekbedovertrek van Dekbed-Discounter

Bij Dekbed-discounter hebben ze meer dan alleen discounter dekbedovertrekken. Zo verkopen ze ook hoeslakens, matrassen en kussens. Kijk vooral eens rond op de website. Keuze genoeg.

De keuze voor mijn dekbedovertrek is snel gemaakt. Ik hou van rustige overtrekken zonder motiefjes in neutrale kleuren. Mijn oog valt dan ook al snel op de Zensation Liberty Grijs. Het juiste formaat aangeklikt in het keuzemenu en de bestelling wordt via de webshop verder makkelijk en gebruiksvriendelijk afgerond. De dag erna levert de postbode het pakket netjes en goed verpakt aan de deur af.

Dekbedovertrek van Dekbed discounter

Eerst wassen natuurlijk, want nieuw beddengoed vind ik altijd zo’n vreemd chemisch geurtje hebben. Een geurtje waar ik niet in wil slapen. Eenmaal gewassen en gedroogd in de droger meteen opgelegd om uit te testen.

Super fijne stof, lekker zacht op de huid

De stof van dit dekbedovertrek van Dekbed-Discounter voelt erg lekker aan, heerlijk zacht op de huid. De kleur past ook prima bij de rest van de kamer en wijkt niet af van de afbeelding in de webshop. Enige minpuntje vind ik de dikte van de stof. Persoonlijk vind ik het wat aan de dunne kant. Bang dat als een van de katten een potje komt kneden er al meteen gaatjes in gaan zitten.

Bed met dekbedovertrek van Dekbed-Discounter
Bed met dekbedovertrek van Dekbed-Discounter

Conclusie

En helaas is mijn vermoeden werkelijkheid geworden. Na twee nachtjes heerlijk slapen onder de super zachte stof zie ik toch al enkele gaatjes en winkelhaakjes in de stof zitten. Zo super jammer! Waarschijnlijk veroorzaakt door de katten die vrije toegang hebben tot de slaapkamer. Ik kan ze nu eenmaal niet tegenhouden tot een potje ravotten. Dit discounter dekbedovertrek van Dekbed-Discounter is dus minder geschikt voor een huishouden met katten. De volgende keer beter opletten welke stof ik kies.