De dichtstbijzijnde Nederlandse vliegvelden zijn voor ons MAA en Eindhoven Airport. MAA is een kwartiertje rijden, helemaal prima, maar er vertrekken amper vluchten vanaf MAA. Eindhoven Airport is al snel iets meer dan een uur reizen, als het meezit. Als je vlucht ’s morgen om 7 uur de lucht in gaat, moet je, afhankelijk van je bestemming al om 4.30 uur aanwezig zijn. Tel daar je reistijd en het zoeken van een parkeerplek bij op, dan is het érg vroeg opstaan. Je kunt dan kiezen voor een hotel overnachting in de buurt. Nog handiger is het om op zoek te gaan naar een Park, Sleep & Fly arrangement in de buurt van Eindhoven Airport.

Een Park, Sleep & Fly arrangement is een speciaal hotelarrangement dat voornamelijk wordt aangeboden door hotels in de buurt van luchthavens. Dit arrangement is bedoeld voor reizigers die een vroege vlucht hebben of laat arriveren en die hun auto gedurende hun reis veilig willen parkeren.

Op zoek naar een Park, Sleep & Fly arrangement in de buurt van Eindhoven Airport?

Wij vonden deze onlangs bij Hotel 46.

Voor onze reis naar Kaapverdië reden al lekker vroeg in de middag op naar Wintelre waar hotel 46 gevestigd is. Je auto kun je parkeren achter het hotel op de speciale Park, Sleep & Fly parkeerplaatsen. Inchecken ging vlotjes, we kregen zelfs een gratis upgrade van kamer. Waarom is me nog altijd een raadsel, maar ik klaag niet. Ik hou wel van dit soort verrassingen. En omdat we nog wat uurtjes te spenderen hadden zijn we naar winkelcentrum de kromstraat in Veldhoven gereden. Je zou ook nog kunnen kiezen om richting Eindhoven centrum te rijden, want dit ligt op 20 minuten rijden.

Hotel 46 in Wintelre

Tegen de avond waren we terug in het hotel waar we een tafeltje voor twee hadden gereserveerd. Op zich slim, want het is 14 februari en dus Valentijnsdag en het restaurant loopt snel vol. In het restaurant hangt een rustige fijne sfeer, we hebben prima gegeten, heerlijke wijntjes ook.

Na ons diner is het nog even heerlijk ontspannen in bad. Wat gewoon óp de kamer staat in plaats van de badkamer. Vanonder een laag badschuim TV kijken, best relaxt!

We liggen er al vroeg in, want de wekker zal rond 4.30 aflopen. We moeten rond 5.30 inchecken voor onze vlucht. Ik moet er niet aan denken als we hier nog minimaal een uur reistijd aan toe hadden moeten voegen.

We worden op tijd door de shuttle bus opgehaald. De koffers worden voor ons ingeladen. En we worden vervolgens binnen een kwartiertje netjes vóór de ingang van Eindhoven Airport afgezet.

Ook ophalen gaat prima. Je krijgt een visitekaartje mee met daarop een nummer om te bellen zodra je weer geland bent op Eindhoven Airport. Binnen niet al te lange tijd wordt je opgehaald om weer netjes bij het hotel te worden afgezet. Waar je auto nog ongeschonden op de zelfde plek staat.

Parkeren vs Park Sleep Fly

Een klein rekensommetjes laat zien dat parkeren op Eindhoven Airport voor een week start vanaf €100. Maar wil je je vakantie een beetje in luxe beginnen met

  • Eén overnachting in een Classic Room
  • Parkeren tot 15 dagen na je overnachting (daarna 12,50 per dag)
  • en een Airport shuttle (retour)

dan kost je dat bij Hotel 46 je ongeveer het dubbele. Ik vond het in elk geval de moeite waard om mijn vakantie in een beetje luxe en vooral ook zonder parkeer en file stress te starten.

Hier nog een kleine impressie van de mooie ruime en luxe kamer

Ben jij al bekend met dit hotel of het Park, Sleep & Fly principe?

Zoek je een hotel dichter bij Centrum Eindhoven? Dan kan ik je WestCord Hotel Eindhoven van harte aanraden. Vlieg je vanaf Amsterdam, check dan deze 3 Park, Sleep & Fly hotels bij Schiphol.