Zilveren oorbellen met geboortesteen

Review: zilveren oorbellen met geboortesteen
Categorie: Lifestyle

Sieraden! Welke vrouw houdt daar nu niet van. En de meeste vrouwen hebben waarschijnlijk ook voor elke gelegenheid wel een setje juwelen in het juwelenkistje liggen. Zo ook ik. Maar ik moet ook bekennen dat ik niet snel ‘prulletjes’ van een paar euro zal kopen. Wat sieraden betreft zal ik eerder wat langer doorsparen voor een sieraad wat ik jaren en bij verschillende gelegenheden kan dragen. En dan zal mijn keuze vaak ook nog gaan naar sieraden die meer betekenis hebben. Veel van mijn sieraden hebben al een pesoonlijke betekenins Zo heb ik al sinds mijn tienerjaren een hele mooie gouden ring, ooit gekregen van mijn vader. Mijn trouwring uiteraard. En oorbellen, een paar zilveren oorbellen en een paar van goud, alle twee gekregen van de man.

Mijn voorkeur uit naar wat subtielere sieraden. Zilver of goud, dat maakt me niet zoveel uit. Maar dus niet van die statement kettingen en oorbellen. Dikke plastic kettingen en gigantische oor-ringen zijn niet aan mij besteed. Ik neig meer naar eenvoudig en fijntjes. Zoals bijvoorbeeld onderstaande oorbellen van zilver. Deze creolen van zilver met geboortesteen mocht ik ontvangen van Kaya sieraden en passen precies in mijn straatje; subtiel en met een persoonlijk tintje.

zilveren oorbellen geboortesteen

Geboortestenen

Geboortestenen zijn edelstenen die horen bij de maand waarin je geboren bent. Elke maand heeft haar eigen geboortesteen met een unieke betekenis. Het gebruik en geloof in geboortestenen is al heel oud. Onze verre voorouders geloofden dat het dragen van de stenen geluk of rijkdom opleverde. Het verwerken van geboortestenen in sieraden maakt dat het sieraad niet alleen persoonlijk en symbolisch is, maar ook kleurrijker door de verschillende kleuren van de Swarovski®-kristallen. 

Ik ben geboren in juni, dus mijn zilveren oorbellen hebben paarsige steentjes en symboliseren parel.

Geboortesteen Juni – Parel ondersteunt bescheidenheid, vrede en schoonheid.

De parel is één van de oudste bekende stenen die bestaan. Voor vele, vele eeuwen werden parels beschouwd als de meest waardevolle stenen die er zijn. Ze worden ook de “tranen van de maan” genoemd vanwege bepaalde verhalen van culturele origine. Ze worden beschouwd als symbolen van onschuld en zuiverheid; dit is waarom veel bruiden parelsieraden dragen of deze in hun bruidsjurk genaaid hebben.

Zilveren oorbellen

Ik heb deze oorbellen van zilver nu een paar weken gedragen. De oorbellen blijven mooi. Ze zijn makkelijk in te doen en klikken eenvoudig dicht. Kortom, ik ben heel tevreden over de kwaliteit. Zo tevreden dat dat ik mezelf binnenkort waarschijnlijk nog een paar leuke bijpassend oorknopjes met geboortesteen cadeau doe!

zilveren oorbellen geboortesteen

Ook op zoek naar een mooi en persoonlijk cadeau? Bijvoorbeeld een paar mooie zilveren oorbellen. Kijk dan eens tussen deze Kaya collectie Oorbellen dames.

Welke voorkeur voor sieraden heb jij?

Dit artikel is ontstaan uit een samenwerking. Dankjewel voor het lezen, hierdoor kan mijn blog blijven bestaan.

Geschreven door

Hi daar en welkom! Mijn naam is Saskia. Ik woon in het mooie Maastricht samen met mijn man en twee katten. Op dit blog neem ik je als reislustige veertiger graag mee op ontdekkingstocht naar alle mooie plekjes op de wereld. In het dagelijkste leven ondersteun ik ondernemers met hun online zichtbaarheid: VA-Saskia.
Saskia Denkers - Reisblog / Travelblog
ReizenReizen

11 Reacties

 1. Frederique

  Mooi zeg dat paars. Mijn gaten zijn helaas al een aantal jaren weer dichtgegroeid. Ik heb er nu wel spijt van dat ik het toen heb laten gebeuren eigenlijk. Misschien toch weer gaatjes prikken.

  Antwoord
 2. Lindaschrijfthetop

  Wat leuk sieraden met een geboortestreek. Ik vind dat leuk maar ik heb altijd wel iets met (edel)stenen.

  Antwoord
 3. Felice Veenman

  ik durf gerust te bekennen dat ik oorbel-verslaafd ben. Ik had altijd ged*** met gaatjes. Toen heb ik 2 jaar geleden mijn oren laten pieren. Daar zat moeders met haar 64 jaar tusse stoere binken die tatoes lieten zetten. en gedenkwaardige verjaardag| Maar ik heb prachtige gaatjes die niet zweren

  Antwoord
 4. Mirjam Hart

  Prachtige oorbellen! Mooi symbolisch cadeau ook. Ik draag sinds kort geen oorbellen meer, want ik heb altijd last van mn gaatjes. Ik moet op zoek naar magnetische ben ik bang.

  Antwoord
 5. Fallon

  Ik ben gek op oorbellen! Heb ze werkelijk in alle soorten en maten. Wel een uniek design dit met de geboorte stenen.

  Antwoord
 6. Ikeetplantjes

  Wat een prachtige oorbellen. Die paarse steentjes zijn heel erg mooi!

  Antwoord
 7. Cynthia Lukassen

  Ik heb zelf een moeder dochter ketting van hen. Daar ben ik ook erg blij mee. Ik draag het elke dag. Het is simpelweg erg goede kwaliteit. Ook jouw geboortesteen oorbellen zien er prachtig uit!

  Antwoord
 8. Melanie Hoogvliet

  Ik draag bijna geen sieraden. Ik kan helaas niet tegen het gevoel van sieraden op mijn lichaam. Ik vind het prachtig maar naar een uur doe ik het uit frustratie allemaal weer af. Deze zilveren oorbellen vind ik ook prachtig.

  Antwoord
 9. Jenn

  Mooi! Qua oorbellen wissel ik graag af tussen heel subtiel en heel opvallend, dus ik heb een grote verzameling ringen met en zonder bling, lange opvallende hangers en subtiele knopjes. Maar verder draag ik al jaren mijn pandora armband en twee zilveren ringen, daarmee wissel ik niet.

  Antwoord
 10. Heidi

  • Ziet er super mooi uit.

  Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ook leuk om te lezen

gerelateerde artikelen

Apple fan in stijl

Apple fan in stijl

Ik ben een echte Apple fan. Ik heb een mooie toffe MacBook pro, een iPad, een iPhone en een Apple watch. Yes, de hele Apple familie is compleet. En er komt er bij mij ook niks anders in huis dan Apple. Het prettige van Apple en waarom ik zo'n fan ben; alles...

Cadeau voor haar? Zoek niet verder

Cadeau voor haar? Zoek niet verder

Zoek je een passend cadeau voor je vrouw, vriendin, moeder of een vrouwelijke collega. Voor de feestdagen, een verjaardag of zomaar? In deze blog heel veel cadeau inspiratie voor haar. Geschenken om met veel liefde te geven. Of voor op je eigen verlanglijstje. Ik zet...

Sportscholen dicht! Zo blijf je in beweging

Sportscholen dicht! Zo blijf je in beweging

De sportscholen zijn dicht. Al een tijdje. En ik heb het vermoeden dat ze nog wel een tijdje gesloten blijven. Terwijl in beweging blijven juist nu heel erg belangrijk is. Niet alleen om lichamelijk fit te blijven, maar sporten zorgt ook voor een stukje mentale...