Sieraden! Welke vrouw houdt daar nu niet van. En de meeste vrouwen hebben waarschijnlijk ook voor elke gelegenheid wel een setje juwelen in het juwelenkistje liggen. Zo ook ik. Zo heb ik al sinds mijn tienerjaren een hele mooie gouden ring, ooit gekregen van mijn vader. Mijn trouwring uiteraard. En oorbellen, een paar zilveren oorbellen en een paar van goud, alle twee gekregen van de man.

Ik moet eerlijk toegeven dat ik niet snel ‘prulletjes’ van een paar euro zal kopen. Wat sieraden betreft zal ik eerder wat langer doorsparen voor een sieraad wat ik jaren en bij verschillende gelegenheden kan dragen. En dan zal mijn keuze vaak ook nog gaan naar sieraden die meer betekenis hebben.

Mijn voorkeur uit naar wat subtielere sieraden. Zilver of goud, dat maakt me niet zoveel uit. Maar dus niet van die statement kettingen en oorbellen. Dikke plastic kettingen en gigantische oor-ringen zijn niet aan mij besteed. Ik neig meer naar eenvoudig en fijntjes. Zoals bijvoorbeeld onderstaande oorbellen van zilver. Deze creolen van zilver met geboortesteen mocht ik ontvangen van Kaya sieraden en passen precies in mijn straatje; subtiel en met een persoonlijk tintje.

zilveren oorbellen geboortesteen

Geboortestenen

Geboortestenen zijn edelstenen die horen bij de maand waarin je geboren bent. Elke maand heeft haar eigen geboortesteen met een unieke betekenis. Het gebruik en geloof in geboortestenen is al heel oud. Onze verre voorouders geloofden dat het dragen van de stenen geluk of rijkdom opleverde. Het verwerken van geboortestenen in sieraden maakt dat het sieraad niet alleen persoonlijk en symbolisch is, maar ook kleurrijker door de verschillende kleuren van de Swarovski®-kristallen. 

Ik ben geboren in juni, dus mijn zilveren oorbellen hebben paarsige steentjes en symboliseren parel.

Geboortesteen Juni – Parel ondersteunt bescheidenheid, vrede en schoonheid.

De parel is één van de oudste bekende stenen die bestaan. Voor vele, vele eeuwen werden parels beschouwd als de meest waardevolle stenen die er zijn. Ze worden ook de “tranen van de maan” genoemd vanwege bepaalde verhalen van culturele origine. Ze worden beschouwd als symbolen van onschuld en zuiverheid; dit is waarom veel bruiden parelsieraden dragen of deze in hun bruidsjurk genaaid hebben.

Zilveren oorbellen

Ik heb deze oorbellen van zilver nu een paar weken gedragen. De oorbellen blijven mooi. Ze zijn makkelijk in te doen en klikken eenvoudig dicht. Kortom, ik ben heel tevreden over de kwaliteit. Zo tevreden dat dat ik mezelf binnenkort waarschijnlijk nog een paar leuke bijpassend oorknopjes met geboortesteen cadeau doe!

zilveren oorbellen geboortesteen

Ook op zoek naar een mooi en persoonlijk cadeau? Bijvoorbeeld een paar mooie zilveren oorbellen. Kijk dan eens tussen deze Kaya collectie Oorbellen dames.

Welke voorkeur voor sieraden heb jij?

Dit artikel is ontstaan uit een samenwerking. Dankjewel voor het lezen, hierdoor kan mijn blog blijven bestaan.