Home » Rode Linzensoep van AH Getest

Rode Linzensoep van AH Getest

Soep

Ik ben gek op soep! En al helemaal op verse soep. Ik maak ‘m regelmatig zelf met groenten die anders de prullenbak ingaan. Maar ik neem ook regelmatig een verspakket mee van bij de Albert Heijn. Laatst nam ik de Rode Linzensoep mee. Deze had ik nog nooit gehad en ik was in een bui om eens iets nieuws te proberen.

Soep-voordelen

Een pan soep klaarmaken heeft zoveel voordelen! Een half uurtje rommelen in de keuken en je hebt een vers soepje op tafel staan. Een kom of bord vol met verse groenten en boordevol vitamientjes. Een grote pan soep is óók handig voor de kleinere huishoudens. Ik maak meestal een grote pan klaar. En na het eten (en afkoelen), verdeel ik het in 1 persoonsporties en gaan deze de vriezer in. Ik heb dus altijd wel een snel-klaar maaltijd paraat voor de tijden dat het wat drukker is. Of als ik gewoon geen zin heb om te koken. Broodje erbij en klaar is je lunch of avondeten.

Rode Linzensoep van AH

Ik vind de verse soep pakketten van Appie dus gewoon heel erg handig. En daarnaast zit alles wat je nodig hebt al in het pakket, vaak alleen wat water of olie toevoegen en klaar.

Linzensoep had ik nog nooit gehad. En ik ben altijd wel nieuwsgierig om iets nieuws uit te proberen. Dus ik nam laatst een verspakket Linzensoep mee.

Net zoals alle andere soep pakketten is ook deze een koud kunstje qua bereiding. Groenten schoonmaken en klein snijden. In de juiste volgorde de pan in. Aan de kook brengen en even doorkoken. Staafmixer erop en klaar! Eventueel nog wat op smaak brengen met peper, zout of iets anders wat je lekker vind.

Qua smaak moest ik even wennen hoor. Maar dit soepje is zeker voor herhaling vatbaar. Allen maar goed dat ik nog twee porties in de vriezer heb liggen.

Een soep met linzen, het is me me goed bevallen. Een andere soep recept met linzen wat ik tegenkwam is deze Hariri, een vegan Marokkaanse soep. Ik ga hem zeker eens proberen.

En jij, neem jij wel eens een verspakket soep mee? En welke heeft dan jouw voorkeur?

16 Comments

 1. 30 maart 2019 / 15:40

  Ik heb me ook voorgenomen om meer sowp te gaan maken. Je kunt daar altijd zoveel lekkere groenres in kwijt. En het is simpel makkelijl en snel! En je kan super veel variëren

 2. Lizzie
  30 maart 2019 / 19:01

  Ik ben niet zo weg van linzen, als is t mss in n soep wel weer heel anders!

 3. 31 maart 2019 / 14:31

  Ziet er heerlijk uit! Deze pakketten heb ik nog nooit voor soep gekocht maar wel andere heerlijke dingen, mijn moeder maakt meestal soepjes gewoon zelf en ik koop ze altijd in een blik of zak. Ik hou super erg van soep!

  • 31 maart 2019 / 16:30

   Ja, ik vind soep ook heerlijk! En lekker makkelijk op sommige momenten.

 4. 1 april 2019 / 7:53

  Oh ik ben gek op soep en ook op linzen (als vegetariër vast onderdeel van mijn menu).
  Maar zo’n pakket koop ik eigenlijk nooit. Ik neem gewoon van alles wat mee bij de groentenboer en maak vaak soep van wat leftovers van gerechten als Curry of chili.
  Ik vind het ook veel te leuk om mijn eigen groenten en kruiden bij elkaar te zoeken 😉

 5. 1 april 2019 / 8:07

  Ik heb het nog nooit gekocht, maar het is eigenlijk wel makkelijk en nog goed ook, tenslotte is het vers. Rode linzensoep ken ik dan echt helemaal niet. Ik ben dol op soep.

 6. 2 april 2019 / 11:29

  Soep is inderdaad gemakkelijk om te maken en met een broodje kruidenboter erbij heerlijk. Wel krijg ik last van mijn vingers van de kip plukken, haha.

 7. 2 april 2019 / 15:47

  Ik heb nog nooit zo’n verspakket soep geprobeerd! Ik kom wel vaak in de AH dus misschien maar eens proberen! 🙂

 8. Joanne
  2 april 2019 / 19:13

  Ik heb zelf nog nooit een linzensoep gemaakt. Wel een verse pompoen soep van zo’n pakket!

 9. 3 april 2019 / 13:02

  Ik ben gek op soep, maar een pakket heb ik nooit geprobeerd. Dit klinkt wel goed, ik heb linzen echt moeten leren waarderen, maar tegenwoordig vind ik ze best lekker.

 10. 4 april 2019 / 0:31

  Ik maak ook geregeld verse soep en dan maak ik ook ineens genoeg om een deel in de vriezer te steken 🙂

 11. 4 april 2019 / 10:09

  Ik eet ook graag soep, wel nog nooit in zo een pakket gekocht, hier is het vaak om grote hoeveelheden groenten weg te werken en/of groentenoverschotjes. Ik volg voor soep dus ook nooit een recept en het is altijd anders! 😉

 12. 4 april 2019 / 11:02

  ik moet heel eerlijk bekennen dat deze soep mij niet zo trekt. terwijl ik soep wel heel erg lekker vind

 13. 5 april 2019 / 8:56

  Mijn man zei laatst al dat hij het ook weer eens wilde proberen. Hij is groenteboer bij de Appie, dus weet ook precies wanneer er nieuwe varianten komen 🙂

 14. 9 april 2019 / 9:07

  Ik heb hem in het schap zien liggen. Ik twijfelde, maar ga hem toch maar eens proberen. Meestal koop ik de tomatensoep of erwtensoep

 15. 16 april 2019 / 10:51

  Ik haal regelmatig het verspakket voor tomatensoep bij Albert Heijn. Ik vind verspakketten trouwens echt geweldig, want ze helpen mij als kok eens wat anders te maken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.