Rode Linzensoep van AH Getest

Soep

Ik ben gek op soep! En al helemaal op verse soep. Ik maak ‘m regelmatig zelf met groenten die anders de prullenbak ingaan. Maar ik neem ook regelmatig een verspakket mee van bij de Albert Heijn. Laatst nam ik de Rode Linzensoep mee. Deze had ik nog nooit gehad en ik was in een bui om eens iets nieuws te proberen.

De voordelen van Soep

Een pan soep klaarmaken heeft zoveel voordelen! Een half uurtje rommelen in de keuken en je hebt een vers soepje op tafel staan. Een kom of bord vol met verse groenten en boordevol vitamientjes. Een grote pan soep is óók handig voor de kleinere huishoudens. Ik maak meestal een grote pan klaar. En na het eten (en afkoelen), verdeel ik het in 1 persoonsporties en gaan deze de vriezer in. Ik heb dus altijd wel een snel-klaar maaltijd paraat voor de tijden dat het wat drukker is. Of als ik gewoon geen zin heb om te koken. Broodje erbij en klaar is je lunch of avondeten.

Rode Linzensoep van AH

Ik vind de verse soep pakketten van Appie dus gewoon heel erg handig. En daarnaast zit alles wat je nodig hebt al in het pakket, vaak alleen wat water of olie toevoegen en klaar.

Linzensoep had ik nog nooit gehad. En ik ben altijd wel nieuwsgierig om iets nieuws uit te proberen. Dus ik nam laatst een verspakket Linzensoep mee.

Rode Linzensoep
Rode Linzensoep

Net zoals alle andere soep pakketten is ook deze een soep koud kunstje qua bereiding. Groenten schoonmaken en klein snijden. In de juiste volgorde de pan in. Aan de kook brengen en even doorkoken. Staafmixer erop en klaar! Eventueel nog wat op smaak brengen met peper, zout of iets anders wat je lekker vind.

Rode Linzensoep
Rode Linzensoep

Qua smaak moest ik even wennen hoor. Maar dit soepje is zeker voor herhaling vatbaar. Alleen maar goed dat ik nog twee porties in de vriezer heb liggen.

Meer Soep recepten:

En jij, neem jij wel eens een verspakket soep mee? En welke heeft dan jouw voorkeur?

Geschreven door

Mijn naam is Saskia. Ik woon in het mooie Maastricht samen met mijn man en twee katten. In het dagelijkste leven ondersteun ik ondernemers met hun online zichtbaarheid: VA-Saskia. Op dit blog neem ik je als reislustige veertiger graag mee in alles wat mij bezighoudt!

16 Comments

 1. Skincarebynaomi

  Ik heb me ook voorgenomen om meer sowp te gaan maken. Je kunt daar altijd zoveel lekkere groenres in kwijt. En het is simpel makkelijl en snel! En je kan super veel variëren

  Reply
 2. Lizzie

  Ik ben niet zo weg van linzen, als is t mss in n soep wel weer heel anders!

  Reply
 3. Mandy

  Ziet er heerlijk uit! Deze pakketten heb ik nog nooit voor soep gekocht maar wel andere heerlijke dingen, mijn moeder maakt meestal soepjes gewoon zelf en ik koop ze altijd in een blik of zak. Ik hou super erg van soep!

  Reply
  • Saskia

   Ja, ik vind soep ook heerlijk! En lekker makkelijk op sommige momenten.

 4. Bergfamilie

  Oh ik ben gek op soep en ook op linzen (als vegetariër vast onderdeel van mijn menu).
  Maar zo’n pakket koop ik eigenlijk nooit. Ik neem gewoon van alles wat mee bij de groentenboer en maak vaak soep van wat leftovers van gerechten als Curry of chili.
  Ik vind het ook veel te leuk om mijn eigen groenten en kruiden bij elkaar te zoeken 😉

  Reply
 5. lodi

  Ik heb het nog nooit gekocht, maar het is eigenlijk wel makkelijk en nog goed ook, tenslotte is het vers. Rode linzensoep ken ik dan echt helemaal niet. Ik ben dol op soep.

  Reply
 6. MC Kleuver

  Soep is inderdaad gemakkelijk om te maken en met een broodje kruidenboter erbij heerlijk. Wel krijg ik last van mijn vingers van de kip plukken, haha.

  Reply
 7. Julie

  Ik heb nog nooit zo’n verspakket soep geprobeerd! Ik kom wel vaak in de AH dus misschien maar eens proberen! 🙂

  Reply
 8. Joanne

  Ik heb zelf nog nooit een linzensoep gemaakt. Wel een verse pompoen soep van zo’n pakket!

  Reply
 9. Jenn

  Ik ben gek op soep, maar een pakket heb ik nooit geprobeerd. Dit klinkt wel goed, ik heb linzen echt moeten leren waarderen, maar tegenwoordig vind ik ze best lekker.

  Reply
 10. Renata

  Ik maak ook geregeld verse soep en dan maak ik ook ineens genoeg om een deel in de vriezer te steken 🙂

  Reply
 11. hippiemeisje

  Ik eet ook graag soep, wel nog nooit in zo een pakket gekocht, hier is het vaak om grote hoeveelheden groenten weg te werken en/of groentenoverschotjes. Ik volg voor soep dus ook nooit een recept en het is altijd anders! 😉

  Reply
 12. kiki hasselton

  ik moet heel eerlijk bekennen dat deze soep mij niet zo trekt. terwijl ik soep wel heel erg lekker vind

  Reply
 13. Nadia

  Mijn man zei laatst al dat hij het ook weer eens wilde proberen. Hij is groenteboer bij de Appie, dus weet ook precies wanneer er nieuwe varianten komen 🙂

  Reply
 14. Fleur

  Ik heb hem in het schap zien liggen. Ik twijfelde, maar ga hem toch maar eens proberen. Meestal koop ik de tomatensoep of erwtensoep

  Reply
 15. Nicole Orriëns

  Ik haal regelmatig het verspakket voor tomatensoep bij Albert Heijn. Ik vind verspakketten trouwens echt geweldig, want ze helpen mij als kok eens wat anders te maken.

  Reply

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.

Ook leuk om te lezen

gerelateerde artikelen

Recept Pompoensoep

Recept Pompoensoep

Op zoek naar een makkelijk, snel klaar en gezond recept voor pompoensoep? Ik heb een fijn recept voor je! Pompoensoep is een meestal gebonden soep gemaakt van de puree van een pompoen. Het wordt gemaakt door het vlees van een pompoen te combineren met bouillon. Het...

Uit eten in Maastricht

Uit eten in Maastricht

Wil je uit eten in Maastricht? Dan zit je in Maastricht goed. De stad telt maar liefst 529 cafés en restaurants. Keus te over dus en bijna overal is het heerlijk eten. Maar welke plekken zijn nu de hotspots? Waar gaat de Maastrichtenaar zelf eten? Ik heb een aantal...

Appel Kaneel Smoothie, Guilty Pleasure Heerlijk

Appel Kaneel Smoothie, Guilty Pleasure Heerlijk

Het is 24 januari. En 24 januari is nationale pindakaas dag. En op deze dag heb ik een nieuw smoothie recept voor je. Een appel kaneel smoothie mét pindakaas. En nu niet meteen wegklikken maar even doorlezen, want deze appel kaneel smoothie is écht zo overheerlijk....