Bonaire, een Caribisch paradijs, staat bekend om zijn prachtige stranden, turquoise wateren en ongerepte natuur. Maar er is meer te ontdekken dan alleen de beroemde duik- en snorkellocaties. In deze blog neem ik je mee op een super leuke scooter-tocht door het zuidelijke deel van Bonaire, vertrekkend vanuit het Chogogo Dive & Beach Resort. Of je nu de voorkeur geeft aan een auto of een scooter, dit ‘rondje zuid Bonaire’ zal je leiden langs enkele van de meest adembenemende bezienswaardigheden van het eiland.

Te Amo Beach

Een van onze eerste stops tijdens het rondje zuid bonaire is Te Amo Beach, een idyllisch strand dat zijn naam eer aandoet. Het kristalheldere water en het zachte zand nodigen uit tot ontspanning. Of je nu wilt zonnen, zwemmen of snorkelen, dit is de perfecte plek om je rondje zuid Bonaire te beginnen. Er zijn geen faciliteiten op het strand, dus neem je eigen eten, drinken mee. Vergeet ook vooral je snorkel uitrusting niet.

Rondje zuid Bonaire - Te Amo Beach
Rondje zuid Bonaire - Te Amo Beach
Rondje zuid Bonaire - Te Amo Beach

Beachclub Ocean Oasis: Ontspannen in Stijl

Verder op weg tijdens ons rondje zuid Bonaire kom je langs Beachclub Ocean Oasis. Hier kun je genieten van een heerlijke lunch of verfrissend drankje met uitzicht op de zee. De relaxte sfeer en het prachtige uitzicht maken dit een favoriete plek voor zowel toeristen als de lokale bevolking.

Beachclub Ocean Oasis
Beachclub Ocean Oasis

De Zoutpannen: Historie en Natuurpracht

Bonaire staat bekend om zijn zoutwinning en de zoutpannen in het zuiden vormen een indrukwekkend schouwspel. Neem de tijd om de historische zoutbergen en flamingo’s te bewonderen. De combinatie van geschiedenis en natuur maakt dit een unieke plek om te verkennen.

Rondje zuid Bonaire - Zoutpannen

De Witte Slaven Hutjes: Een Glimp van het Verleden

In de buurt van de zoutpannen vind je de witte slaven hutjes, ook wel bekend als de zoutwerkershuisjes. Deze kleine, historische huisjes bieden een inkijkje in het harde leven van de vroegere bewoners van Bonaire. Ze zijn een herinnering aan het verleden van het eiland.

Rondje zuid Bonaire - Slaven Hutjes
Rondje zuid Bonaire - Slaven Hutjes

Kiteboarding Bonaire: Voor Avontuurlijke Zielen

Als je avontuurlijk bent ingesteld, mag je Kiteboarding Bonaire, ofwel Kite Beach niet missen. Dit is een populaire plek voor kiteboarders van over de hele wereld. Of je nu zelf wilt kiteboarden of gewoon wilt genieten van de spectaculaire trucs van de professionals, hier is altijd wat te beleven. Ik vond het apart om te zien dat de branding hier lichtelijk roze is of lijkt.

Kite Beach

Pekelmeer, Flamingo Sanctuary: hoogtepunt van rondje zuid Bonaire

Een van de hoogtepunten van onze scooter-tocht door het zuidelijke deel van Bonaire was zonder twijfel een bezoek aan Pekelmeer, Flamingo Sanctuary. Dit prachtige gebied is een ware schat voor natuurliefhebbers.

Pekelmeer staat wereldwijd bekend om zijn enorme populatie flamingo’s. Hier kun je deze majestueuze vogels van dichtbij bewonderen terwijl ze in de zoutpannen naar voedsel zoeken. De sierlijke roze kleuren van de flamingo’s steken prachtig af tegen de zoutpannen, en het is een betoverend schouwspel om te aanschouwen.

Tip, neem een telelens mee. Pekelmeer is een beschermd natuurgebied en biedt het een veilige haven voor de flamingo’s om te broeden en te foerageren. Je mag de vogels niet storen en je wordt verzocht op gepaste afstand te blijven.

Rondje zuid Bonaire -Pekelmeer
Rondje zuid Bonaire -Pekelmeer

Willemstoren: Uitzicht over de Zuidkust

De volgende bezienswaardigheid tijdens ons rondje zuid Bonaire is de Willemstoren, een historische vuurtoren die uitkijkt over de zuidkust van Bonaire. Beklim de toren voor een adembenemend uitzicht op de oceaan en de omringende natuur.

Bezienswaardigheden Bonaire - Willemstoren
Bezienswaardigheden Bonaire – Willemstoren

Sorobon Beach: Een gemiste Schat aan de Zuidoostkust

Terwijl wij het zuidelijke deel van Bonaire verkende, was er een plek die helaas aan mijn aandacht was ontsnapt: Sorobon Beach. OP een of andere manier hadden we deze afslag gemist. Gelegen aan de zuidoostkust van het eiland, wordt Sorobon Beach vaak beschouwd als een van de mooiste stranden van Bonaire.

Dit afgelegen strand is vooral geliefd bij windsurfers vanwege de constante passaatwinden en ondiepe wateren. Het is ook een geweldige plek om te ontspannen, te zonnebaden en te genieten van het rustgevende geluid van de kabbelende golven. Sorobon Beach heeft een unieke charme en is een must-see voor liefhebbers van prachtige stranden en watersporten.

Ter afsluiting van rondje zuid Bonaire: Donkey Sanctuary Bonaire

Als afsluiting van deze leuke tocht barstensvol bezienswaardigheden zou je nog een bezoek kunnen brengen aan Donkey Sanctuary Bonaire. Maar deze ezel opvang verdiend het eigenlijk om een hele ochtend of middag te bezoeken. Het is er zo leuk! 🙂

Conclusie van ons rondje zuid Bonaire

Het zuidelijke deel van Bonaire biedt een onvergetelijk avontuur vol natuurlijke schoonheid en geschiedenis. Bovenstaande zijn de plekken waar wij gestopt zijn. Een korte blik op Google maps toont zelfs nog veel meer leuke stopplekken. En of je nu per auto of scooter reist, deze bezienswaardigheden zijn stuk voor stuk de moeite waard om te verkennen. Dus, pak je camera, plan je route en maak je klaar voor een onvergetelijk ‘rondje zuid’ op het prachtige Caribische eiland Bonaire.

Weten wat je nog meer in Bonaire kunt doen? Lees dan mijn blog wat te doen in Bonaire + Praktische tips.