Meteen naar de inhoud
Hardlopen
Home » Running Tag

Running Tag

Ik ben door Marieke getagd om de running tag in te vullen. Thnx!! Tags blijven gewoon erg leuk om in te vullen. Ik heb deze zelfde running tag een hele tijd geleden al eens ingevuld, maar het leek me leuk om de vragen nog eens te beantwoorden, vooral om eens te kijken wat er allemaal in de loop der jaren is veranderd.

Wanneer besloot je te gaan hardlopen?

Als ik op het antwoord van de vorige keer af ga, is dat ergens in 2014 geweest. Toen met als reden om wat meer te bewegen in de buitenlucht, een paar kilo’s af te vallen en een sterker lijf. En die reden is eigenlijk nog altijd hetzelfde.

Wat was jouw beginnersfout/valkuil?

Te veel en te vaak willen. Ik staar me vaak blind op wat andere presteren. Ik heb een heel ander lijf met hele andere behoeften qua rust en belasting. Sinds ik dat geaccepteerd heb loop ik met meer plezier en veel ontspannender. Ik loop rond de drie tot vijf kilometer, op een rustig tempo, maximaal twee keer per week. Misschien dat ik er ooit nog 7.5 kilometer uit geperst krijg, maar meer zal waarschijnlijk niet lukken.

Heb je wel eens last gehad van blessures?

Ja, ontzettend vaak! Helaas! Wat vaak resulteert in weer een paar weken of maanden niet kunnen lopen. En dan weer te fanatiek starten met als resultaat dat ik weer met een blessure zit. Iets met valkuilen, zie boven 🙂

Ik heb mijn lesjes wel geleerd ondertussen (hoop ik). Sinds enkele weken ben ik weer heel rustig op aan het bouwen na een blessure die ik opliep eind zomer vorig jaar.

Wat is jouw sportoutfit?

Ik heb spul van H&M en wat items van Decathlon. Ook bij
Hunkemöller ben ik al vaker goed geslaagd. Maar ook enkele heerlijke lange broeken van bijvoorbeeld Puma en Adidas. Ik ben niet echt merk gebonden. Het moet vooral lekker zitten en niet opkruipen of afzakken! Verder voor elke temperatuur wel iets in mijn la liggen: lange broeken, korte shorts, diverse soorten singlets en jasjes.

Welke schoenen draag jij tijdens het lopen, heb je aan en afraders?

Ik heb nu aan mijn tweede paar Brooks Adrenaline GTS. Een hele fijne schoen voor mijn smalle voeten. Ik heb ze twee keer gekocht bij een hardloop-speciaal zaak hier in Maastricht. Volgende keer bestel ik ze denkelijk gewoon online, aangezien er dan iets meer keuze in kleur is!

Running Tag - Brooks Adrenaline GTS

Gebruik je apps tijdens het hardlopen?

Ik luister altijd muziek tijdens het hardlopen. Met een speciale playlist op spotify met daarop allemaal hele fijne rock en metal hardloop songs. Daarnaast de strava app voor de cijfertjes. En Evy kwekt nog af en toe in mijn oren als ik een bepaalde training wil doen.

Maakt lopen je hoofd juist leeg of vind je het heerlijk om zo de dag door te nemen?

Hardlopen betekend voor mij hoofd leeg. Vooral na een drukke werkdag, of als ik de rust niet heb om te leren helpt het heel goed als ik even een blokje om ga. Lekker de muziek op de oren en gaan!

Wat staat er nog op je wishlisht?

Ik had Maastricht Mooiste op mijn wishlist staan. Gewoon om eens mee te maken wat een hardloop even inhoud. Vorig jaar juni 2018 was het dan eindelijk zover. Super gevoel hoor als je met een PR over de finish komt!

Voor dit jaar heb ik wat doelen gesteld. Maar gezien drukte met mijn opleiding en herstel vanuit een blessure twijfel ik nog of ik voor de eerste ga. Voor de rest geen wensen meer.

Maastricht Mooiste 2018
Maastricht Mooiste 2018

Wat zijn je irritaties om je heen tijdens het lopen en wat is juist bemoedigend?

Irritaties heb ik niet. Een loslopende grote hond vind ik soms wat eng, maar hé, ik loop dan ook door het honden-losloopgebied, ik kan er dan weinig van zeggen.

Dankjewel voor het taggen Marieke!
Wil jij deze tag ook overnemen? Vermeld dan eventjes Todayslife.nl

Deze blogpost bevat zgn. affiliate links. Als je koopt via deze links ontvang ik een klein bedrag, hierdoor kan mijn blog blijven bestaan.

11 reacties op “Running Tag”

  1. Ik kocht mijn hardloop schoenen bewust in een sportzaak omdat ze dan goed konden meten, maar een volgend paar zou ook online kunnen aangezien ik nu weet hoe en wat. Ik mag niet meer hardlopen en mis echt het ‘ hoofd leeg maken’ dit probeer ik nu met wandelen, maar is toch heel anders.

  2. Leuk om jouw antwoorden op deze vragen te lopen. Ik heb zelf helemaal niets met hardlopen, maar herken wel wat je zegt over naar prestaties van anderen kijken. Dat deed ik met fitness namelijk ook heel lang: ik wil net zo gespierd worden als zij. Maar je lijf en de omstandigheden zijn toch echt anders.. het gaat er toch om dat je zelf lekker sport? Als je je dat realiseert is sporten zo fijn en ontspannend!

  3. Ooit hoop ik weer te kunnen hardlopen, maar na 2 knieoperaties kan dit helaas niet.. en goed dat je zo goed naar je eigen lichaam luistert. Veel succes, hou vol en stel niet te grote doelen op

  4. Blessures, ik ken er alles van. ik had ook een scheenbeenvlies ontsteking na het lopen, drie maand gestopt herstart en het kwam terug naar boven. Nu in de fitness heb ik het gevoel dat het beter gaat. ik probeer vaak te wandelen op de loopband gecombineerd met wat lopen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.