Meteen naar de inhoud
Scandinavisch Wonen
Home » Rust in je Interieur? Kies voor Scandinavisch Wonen!

Rust in je Interieur? Kies voor Scandinavisch Wonen!

Als ik de inrichting van ons huis een stijl zou moeten toekennen, dan zit deze het dichtst bij de Scandinavische Woonstijl. Of het is de stijl waar we zo veel mogelijk naar toe willen als we meubeltjes vervangen. Scandinavisch wonen, ook wel Nordic living genoemd, staat voor eenvoud, minimalistisch, functionaliteit en vooral houten materialen en lichte (pastel) kleuren.

Wat is Scandinavisch Wonen

In Scandinavië duurt de winter periode lang en kunnen de dagen erg donker zijn. Daarom houden de Scandinaviërs van een licht interieur. Zo wordt er het best gebruik gemaakt van het schaarse daglicht.

Een Scandinavische inrichting straalt rust uit en is vrij sober. De meest gebruikte ‘kleur’ is wit en daarnaast worden ook veel grijstinten gebruikt. Ter contrast wordt er vaak gewerkt met zwarte accenten of pastelkleuren.

Natuurlijke materialen

Het gebruik van natuurlijke materialen en de herkomst daarvan staat centraal bij het Scandinavisch wonen. Het gebruik van houtsoorten is een must, zoals eiken, grenen, dennen en essen. Naast diverse houtsoorten gebruiken de Scandinaviërs ook andere natuurlijke materialen die vooral in de lange wintermaanden goed van pas kunnen komen, zoals wol, dierenvachten en leer. 

Scandinavisch Wonen

Functionaliteit en Minimalisme

Bij Scandinavisch wonen is design belangrijk, maar vooral ook de functionaliteit en gebruiksvriendelijkheid van de meubels. Ergonomie en comfort staan voorop. Een ander kenmerk is minimalisme. Accessoire gebruik is zo minimaal mogelijk. Het interieur moet vooral rust uitstralen.

Scandinavische Woonaccessoires

Scandinavische woonaccessoires hebben grafische en geometrische prints. De accessoires mogen niet te veel afleiden van de inrichting, dus er mag niet overdreven worden met tierlantijntjes. De paar accessoires die er dan zijn komen zo meer tot hun recht.

Wil jij ook Scandinavisch wonen?

Wil ook jij een Scandinavische inrichting creëren? Dat kan heel makkelijk door bijvoorbeeld pastel kleuren toe te voegen aan je interieur, dit kan door een muur te verven en het gebruik van de juiste woonaccessoires. Ik heb bij OTTO enkele toffe woonaccessoires voor je uitgezocht. Zodat jij jouw inrichting in een mum van tijd ook een nordic stijl kunt geven.

Een Scandinavische badkamer inrichten? Klik dan door naar deze toffe blog boordevol met tips voor een moderne, Scandinavische badkamer.

Zoek je rust in je interieur? Porbeer dan de scandinavisch interieur? Ik geef je enkele praktische tips voor Nordic Living

Bronnen: 1 2

Hoe omschrijf jij jouw eigen woonstijl?

9 reacties op “Rust in je Interieur? Kies voor Scandinavisch Wonen!”

    1. Wow dat is wel echt prachtig…hier is het een beetje een rommeltje..80% van de kamer wordt in beslag genomen door speelgoed

  1. Ik vind dit heel mooi en eigenlijk hebben wij dit toch ook wel, veel houten meubels en als het opgeruimd is ( lees; de kinderen hun spullen opruimen)dan is het ook rustig in huis. Ik vind de tip van astel in de kamer een hele goede, hier is het veel donker hout, maar als je lichte kleuren hebt, is pastel prachtig hierbij.

  2. Mijn woonstijl is het tegenovergestelde van Scandinavisch. Het is een mix van orientaals, boheems, arabisch, aziatisch en sowieso heel kleurrijk haha

  3. Ik heb een echte mix in huis… ,Mijn meubels zou je scandinavisch kunnen noemen, de rest eerder echte bohemian, hippie, aziatisch en veel kleurtjes, maar iedereen vindt het supergezellig.
    Ik denk ook dat het hier net goed is omdat door die scandinavische ondertoon de kleurtjes niet te bombastisch en te heftog worden. Toen ik net alleen woonde, had ik echt oranje muren en oude geverfde meubeltjes. Nu één kastje uit de industrial look. Ik ben ook kleiner gaan wonen en het is hier ook donkerder dan vroeger. Het vroeg inderdaad wat verandering, want ik vond het zelf veel te druk op die manier in een kleine, donkerdere ruimte, maar toch wilde ik mijn stijl behouden. Dus ja, mixen geeft ook fijne dingen. 😉

  4. Heel mooi! Ik ben zelf ook van het minimalistische, maar ik houd weer niet van houtsoorten, alhoewel ik dat in een Scandinavische stijl wel mooi vindt. Tsja, wat is mijn stijl? Modern en strak, minimalistisch, basiskleur wit en grijs.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.