Home » Scheveningen en Den Haag | Een prima begin van februari

Scheveningen en Den Haag | Een prima begin van februari

Woeste golven | Lekker uitwaaien

Enkele maanden geleden kwam er via mijn mail een mooie aanbieding binnen; 1 overnachting inclusief ontbijt en treintickets voor twee personen voor 100 piek.
Ideaal. Vooral omdat we afgesproken hadden vaker er ff een weekendje tussen uit te piepen met zijn tweetjes. We hebben hier in het zuiden van het land bijna alles, alleen geen zee. De keuze viel op Scheveningen.

Afgelopen zaterdag dus lekker op tijd het bed uit en rond half negen de trein richting Den Haag centraal. Vandaar uit met de tram 9 richting de Scheveningse boulevard.
Beide hongerig van de reis eerst ff lunch genuttigd bij Big Bell Café, bij het raam met uitzicht aan zee. Na de lunch op het gemak via de boulevard richting hotel gewandeld. Ingecheckt, bagage op de kamer gedropt en héél even (half uurtje) de oogjes dichtgedaan.

Tegen half drie weer de wandelschoenen aan en richting Scheveningen dorp gelopen. ‘Shop till you drop’ had ik ergens gelezen. Viel dat even zwaar tegen! Leuk om even door de Keizerstraat te lopen, maar door de vele leegstand viel er weinig te shoppen. Een Hema, Kruidvat en Etos is verder ook niet zo bijzonder.
Terug richting strand om vlak langs het water richting Palace Promenade wandelen.
Héérlijk. Door de stevige wind was het goed uitwaaien. Hier en daar wat foto’s gemaakt.
Eenmaal bij de promenade her en der een winkeltje in, of wat losse euro’s verkwisten in de speelhal. Tijd goed omgekregen. Op een terras nog een kop thee gedronken en genoten van de ondergaande zon. Daarna een restaurantje opgezocht voor het avond eten. We zijn bij Grand Café Restaurant Vitesse terecht gekomen waar ik een super lekker stukje zalm als diner had.

Na het eten terug gewandeld naar ons hotel. Daar het bad laten vollopen, lekker schuimpje erin. Hmmmm. Daarna nog een maskertje op het snoetje en weer relaxen. Dag 1 is geslaagd!

Strand Scheveningen
Strand Scheveningen
museum Beelden aan Zee in Scheveningen
museum Beelden aan Zee in Scheveningen
Woeste golven | Lekker uitwaaien
Woeste golven | Lekker uitwaaien

De zondagochtend lekker uitgeslapen, gedoucht, koffertje weer ingepakt en van een goed verzorgd ontbijt genoten.
Daarna met tram 1 richting Den Haag Centrum. Tegen half twaalf liepen we vanuit ‘ergens’ in het centrum richting centraal station. Daar onze bagage in een kluisje gedropt om de middag in het centrum te kunnen doorbrengen. De middag prima om gekregen met voldoende leuke winkeltjes en terrasjes.

Hoge gebouwen
Wauw! Hoge gebouwen (In het zuiden van het land zie je ze vrijwel niet)

Tegen vijven hadden we de trein richting Utrecht. Op Utrecht centraal nog van de gelegenheid gebruik gemaakt de Starbucks binnen te rennen (tja, Maastricht en Heerlen hebben er beide geen).
Tegen achten waren we weer thuis. Ook dag 2 prima geslaagd.

Zeker voor herhaling vatbaar!

8 Reacties

 1. Petra
  3 februari 2014 / 20:31

  Heerlijk, wat kun je toch fijn bijkomen van een weekendje aan zee hè? Zouden wij ook weer eens moeten doen.

  • 5 februari 2014 / 13:09

   Ja Heerlijk! vandaar ook dat wij vorig jaar besloten hebben dit gewoon vaker te doen. Met een beetje zoekwerk vind je hele leuke aanbiedingen. Hoeft echt geen kapitalen te kosten

 2. 4 februari 2014 / 21:33

  Lekker, zo;n weekendje uitwaaien in eigen land! Wat dat betreft vind ik het ook echt wel jammer dat we niet dichterbij de zee wonen want dat uitwaaien vind ik altijd een heerlijk gevoel…

  • 5 februari 2014 / 13:10

   Ja de zee mag voor mij ook wat korter bij. Maar als motorrijdster ben ik al blij dat ik Eifel en Ardennen zowat als achtertuin heb 🙂

 3. 5 februari 2014 / 13:25

  Heerlijk even zo’n korte trip!

 4. 5 februari 2014 / 21:39

  Lekker, zo’n weekendje er tussenuit. Scheveningen en Den Haag zijn super leuk. Ik was onlangs in Den Haag ook bij Flying Tiger, echt een super leuk winkeltje inderdaad!

 5. Serena
  6 februari 2014 / 10:29

  Heerlijk om er zo even tussenuit te kunnen knijpen. Alleen doe je dat toch niet zo snel… Binnenkort maar eens even een vriendin strikken, weekendje Antwerpen of zo.

 6. 9 februari 2014 / 16:43

  Ik vind de kunst op de Scheveningse boulevard zo leuk 🙂 En Den Haag vind ik echt een heerlijke stad, zou er graag wonen 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: