Woeste golven | Lekker uitwaaien
Travel

Scheveningen en Den Haag | Een prima begin van februari

Enkele maanden geleden kwam er via mijn mail een mooie aanbieding binnen; 1 overnachting inclusief ontbijt en treintickets voor twee personen voor 100 piek.
Ideaal. Vooral omdat we afgesproken hadden vaker er ff een weekendje tussen uit te piepen met zijn tweetjes. We hebben hier in het zuiden van het land bijna alles, alleen geen zee. De keuze viel op Scheveningen.

Afgelopen zaterdag dus lekker op tijd het bed uit en rond half negen de trein richting Den Haag centraal. Vandaar uit met de tram 9 richting de Scheveningse boulevard.
Beide hongerig van de reis eerst ff lunch genuttigd bij Big Bell Café, bij het raam met uitzicht aan zee. Na de lunch op het gemak via de boulevard richting hotel gewandeld. Ingecheckt, bagage op de kamer gedropt en héél even (half uurtje) de oogjes dichtgedaan.

Tegen half drie weer de wandelschoenen aan en richting Scheveningen dorp gelopen. ‘Shop till you drop’ had ik ergens gelezen. Viel dat even zwaar tegen! Leuk om even door de Keizerstraat te lopen, maar door de vele leegstand viel er weinig te shoppen. Een Hema, Kruidvat en Etos is verder ook niet zo bijzonder.
Terug richting strand om vlak langs het water richting Palace Promenade wandelen.
Héérlijk. Door de stevige wind was het goed uitwaaien. Hier en daar wat foto’s gemaakt.
Eenmaal bij de promenade her en der een winkeltje in, of wat losse euro’s verkwisten in de speelhal. Tijd goed omgekregen. Op een terras nog een kop thee gedronken en genoten van de ondergaande zon. Daarna een restaurantje opgezocht voor het avond eten. We zijn bij Grand Café Restaurant Vitesse terecht gekomen waar ik een super lekker stukje zalm als diner had.

Na het eten terug gewandeld naar ons hotel. Daar het bad laten vollopen, lekker schuimpje erin. Hmmmm. Daarna nog een maskertje op het snoetje en weer relaxen. Dag 1 is geslaagd!

Strand Scheveningen
Strand Scheveningen
museum Beelden aan Zee in Scheveningen
museum Beelden aan Zee in Scheveningen
Woeste golven | Lekker uitwaaien
Woeste golven | Lekker uitwaaien

De zondagochtend lekker uitgeslapen, gedoucht, koffertje weer ingepakt en van een goed verzorgd ontbijt genoten.
Daarna met tram 1 richting Den Haag Centrum. Tegen half twaalf liepen we vanuit ‘ergens’ in het centrum richting centraal station. Daar onze bagage in een kluisje gedropt om de middag in het centrum te kunnen doorbrengen. De middag prima om gekregen met voldoende leuke winkeltjes en terrasjes.

Hoge gebouwen
Wauw! Hoge gebouwen (In het zuiden van het land zie je ze vrijwel niet)

Tegen vijven hadden we de trein richting Utrecht. Op Utrecht centraal nog van de gelegenheid gebruik gemaakt de Starbucks binnen te rennen (tja, Maastricht en Heerlen hebben er beide geen).
Tegen achten waren we weer thuis. Ook dag 2 prima geslaagd.

Zeker voor herhaling vatbaar!

Ik ben Saskia en woon in het mooie Maastricht met mijn man René en de twee katten Aeon en Lola.Op dit blog vind je een vrolijke mix over over alles waar ik als veertig plusser, blij en gelukkig van word.

8 Comments

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.