Meteen naar de inhoud
Shampoo Bar
Home » Shampoo Bar Getest

Shampoo Bar Getest

Het leuke van bloggen is dat je regelmatig de kans krijg om producten uit te proberen. En als dat product ook nog eens apart, redelijk nieuw én duurzaam is dan maak je mij blij. Zo kreeg ik laatst de kans om een shampoo Bar te testen. Ik had er nog nooit van gehoord, een shampoo zonder flesje. Ik heb hem getest en geef je mijn eerlijke mening.

Shampoo Bars

Shampoo Bars is opgericht door een kleine groep mensen die de wereld een beetje mooier willen maken. Onder het mom van ‘begin bij jezelf’ hebben zij het initiatief genomen om deze webshop op te richten. Het doel is om het gebruik van plastic shampoo flessen te minderen. De Shampoo Bars zijn geschikt voor elk haartype. Daarnaast hanteren ze een zo laag mogelijke marktprijs, zodat het voor iedereen toegankelijk wordt. Eén Shampoo Bar staat gelijk aan 3 plastic flessen en gaat gemiddeld 80 wasbeurten mee. Shampoo Bars zijn milieuvriendelijker en (omgerekend) goedkoper dan de meeste reguliere shampoos. Samen kunnen we zorgen voor minder onnodig plastic gebruik.

Shampoo Bar

Shampoo Bar Jasmijn

De bars zijn een diversiteit van geuren en soorten te krijgen. De bar die ik mocht uitproberen is de Shampoo Bar Jasmijn.

De Shampoo Bar Jasmijn werkt voedend en hydraterend. Zouthoutextracten ondersteunen de hoofdhuid en voorkomt uitdroging van het haar. De bar is geschikt voor mensen met normaal tot droog haar. Het jasmijn extract en de jasmijnolie zijn erg kalmerend voor de hoofdhuid. Daarnaast zorgt het voor een lekker rustgevende geur onder de douche. De Shampoo Bar Jasmijn is dus geschikt voor mensen met een gevoelige hoofdhuid.

Hoe gebruik je een shampoo bar?

 • Zorg dat je handen nat zijn.
 • Wrijf de bar tussen je handen. Je kan ook rechtstreeks met debar over je natte haar wrijven
 • Masseer het schuim zorgvuldig door je haren.
 • Spoel de shampoo uit je haren.
 • Bewaar de Shampoo Bar op een droge plek.

Aangenaam verrast

Ik heb de shampoo Bar nu een paar keer gebruikt en ik moet zeggen dat ik aangenaam verrast ben van de kwaliteit. Je wrijft de bar nat met je natte handen, of rechtstreeks op je natte haar en er ontstaat gelijk een heerlijk, subtiel geurend en vol schuim. En na het uitspoelen voelt mijn haar schoon en verzorgd aan. Helemaal niet droog en stug, wat ik eerder verwacht had. Ik gebruik nadien wel mijn gebruikelijk conditioner, met lange haren kun je gewoon niet zonder.

Als mijn haar eenmaal droog is voelt het gewoon goed. Mijn haar voelt en is schoon, het glanst, voelt zacht en klit niet. En ook niet geheel onbelangrijk, ik heb geen last van pluizig haar, iets wat ik al snel heb als ik van mijn gebruikelijke merk afwijk.

Conclusie: Ik ben om! Binnenkort ga ik nog een Conditioner bar bestellen om te testen. En als deze even goed bevalt als de shampoo dan stap ik over!

Shampoo Bar getest - #Zerowaste #Plasticvrij #Vegan #Dierproefvrij en #duurzaam. Allemaal termen waardoor ik deze Shampoo Bar wilde testen. Het resultaat lees je in mijn blog.

Het gebruik van een shampoobar is duurzaam. Je gebruikt immers geen tot veel minder tot geen wegwerp plastic. Wat ook erg duurzaam is, zijn wasbare wattenschijfjes, en Maaike testte ze uit.

Dit artikel is ontstaan uit een samenwerking. Dankjewel voor het lezen, hierdoor kan mijn blog blijven bestaan.

17 reacties op “Shampoo Bar Getest”

 1. Goed om te lezen. Mijn zus ( ze woont in Amerika) doet mee aan plastic Free july en had ook shampoo bars besteld. Ik was heel benieuwd hoe het nu werkt en of het goed aanvoelt, fijn om te lezen dat jij enthousiast ben. Ik ga er ook over na denken.

 2. Klinkt goed! Ik heb zo’n shampoo bar gebruikt tijdens onze reis door Nieuw-Zeeland (5 jaar geleden), maar ik wil het graag weer eens proberen. Lijkt me ideaal voor onze reis door Australië volgend jaar!

 3. Ik ben fan van minder plastic flessen! Plastic tasjes helemaal verbieden lijkt mij tevens een goed idee.
  Deze shampoo bar werkt zo simpel. Hebben ze ook iets voor mannen?

 4. Ik zou er ook graag op overstappen, ik wil graag mijn eco-voetafdruk verder verkleinen, zie je.
  Ik heb er alleen wat angst voor, ik heb psoriasis en heb eindelijk een goede en betaalbare shampoo gevonden die erg oké is en waarmee het redelijk onder controle blijft. Theoretisch gezien lijkt het me niet meer dan logisch dat een shampoobar er niet slecht voor kan zijn, maar ik heb schrik om nu te veranderen natuurlijk…

 5. Ik ken de shampoo bars al jarenlang van Lush en wat vind ik dit een uitkomst! Sindsdien gebruik ik niets anders meer. Het reinigt het haar goed en zacht en je zit niet met plastic flessen. I love it. Leuk om nu ook kennis te maken met Shampoobars.nl die wil ik ook wel eens ontdekken!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.