Het leuke van bloggen is dat je regelmatig de kans krijg om producten uit te proberen. En als dat product ook nog eens apart, redelijk nieuw én duurzaam is dan maak je mij blij. Zo kreeg ik laatst de kans om een shampoo Bar te testen. Ik had er nog nooit van gehoord, een shampoo zonder flesje. Ik heb hem getest en geef je mijn eerlijke mening.

Shampoo Bars

Shampoo Bars is opgericht door een kleine groep mensen die de wereld een beetje mooier willen maken. Onder het mom van ‘begin bij jezelf’ hebben zij het initiatief genomen om deze webshop op te richten. Het doel is om het gebruik van plastic shampoo flessen te minderen. De Shampoo Bars zijn geschikt voor elk haartype. Daarnaast hanteren ze een zo laag mogelijke marktprijs, zodat het voor iedereen toegankelijk wordt. Eén Shampoo Bar staat gelijk aan 3 plastic flessen en gaat gemiddeld 80 wasbeurten mee. Shampoo Bars zijn milieuvriendelijker en (omgerekend) goedkoper dan de meeste reguliere shampoos. Samen kunnen we zorgen voor minder onnodig plastic gebruik.

Shampoo Bar

Shampoo Bar Jasmijn

De bars zijn een diversiteit van geuren en soorten te krijgen. De bar die ik mocht uitproberen is de Shampoo Bar Jasmijn.

De Shampoo Bar Jasmijn werkt voedend en hydraterend. Zouthoutextracten ondersteunen de hoofdhuid en voorkomt uitdroging van het haar. De bar is geschikt voor mensen met normaal tot droog haar. Het jasmijn extract en de jasmijnolie zijn erg kalmerend voor de hoofdhuid. Daarnaast zorgt het voor een lekker rustgevende geur onder de douche. De Shampoo Bar Jasmijn is dus geschikt voor mensen met een gevoelige hoofdhuid.

Hoe gebruik je een shampoo bar?

  • Zorg dat je handen nat zijn.
  • Wrijf de bar tussen je handen. Je kan ook rechtstreeks met debar over je natte haar wrijven
  • Masseer het schuim zorgvuldig door je haren.
  • Spoel de shampoo uit je haren.
  • Bewaar de Shampoo Bar op een droge plek.

Aangenaam verrast

Ik heb de shampoo Bar nu een paar keer gebruikt en ik moet zeggen dat ik aangenaam verrast ben van de kwaliteit. Je wrijft de bar nat met je natte handen, of rechtstreeks op je natte haar en er ontstaat gelijk een heerlijk, subtiel geurend en vol schuim. En na het uitspoelen voelt mijn haar schoon en verzorgd aan. Helemaal niet droog en stug, wat ik eerder verwacht had. Ik gebruik nadien wel mijn gebruikelijk conditioner, met lange haren kun je gewoon niet zonder.

Als mijn haar eenmaal droog is voelt het gewoon goed. Mijn haar voelt en is schoon, het glanst, voelt zacht en klit niet. En ook niet geheel onbelangrijk, ik heb geen last van pluizig haar, iets wat ik al snel heb als ik van mijn gebruikelijke merk afwijk.

Conclusie: Ik ben om! Binnenkort ga ik nog een Conditioner bar bestellen om te testen. En als deze even goed bevalt als de shampoo dan stap ik over!

Het gebruik van een shampoobar is duurzaam. Je gebruikt immers geen tot veel minder tot geen wegwerp plastic. Wat ook erg duurzaam is, zijn wasbare wattenschijfjes, en Maaike testte ze uit.


Dit artikel is ontstaan uit een samenwerking. Dankjewel voor het lezen, hierdoor kan mijn blog blijven bestaan.

Samenwerken met mij als blogger? Leuk! kijk hier voor de mogelijkheden.