Shampoo Bar Getest

Shampoo Bar
Categorie: Lifestyle

Het leuke van bloggen is dat je regelmatig de kans krijg om producten uit te proberen. En als dat product ook nog eens apart, redelijk nieuw én duurzaam is dan maak je mij blij. Zo kreeg ik laatst de kans om een shampoo Bar te testen. Ik had er nog nooit van gehoord, een shampoo zonder flesje. Ik heb hem getest en geef je mijn eerlijke mening.

Shampoo Bars

Shampoo Bars is opgericht door een kleine groep mensen die de wereld een beetje mooier willen maken. Onder het mom van ‘begin bij jezelf’ hebben zij het initiatief genomen om deze webshop op te richten. Het doel is om het gebruik van plastic shampoo flessen te minderen. De Shampoo Bars zijn geschikt voor elk haartype. Daarnaast hanteren ze een zo laag mogelijke marktprijs, zodat het voor iedereen toegankelijk wordt. Eén Shampoo Bar staat gelijk aan 3 plastic flessen en gaat gemiddeld 80 wasbeurten mee. Shampoo Bars zijn milieuvriendelijker en (omgerekend) goedkoper dan de meeste reguliere shampoos. Samen kunnen we zorgen voor minder onnodig plastic gebruik.

Shampoo Bar

Shampoo Bar Jasmijn

De bars zijn een diversiteit van geuren en soorten te krijgen. De bar die ik mocht uitproberen is de Shampoo Bar Jasmijn.

De Shampoo Bar Jasmijn werkt voedend en hydraterend. Zouthoutextracten ondersteunen de hoofdhuid en voorkomt uitdroging van het haar. De bar is geschikt voor mensen met normaal tot droog haar. Het jasmijn extract en de jasmijnolie zijn erg kalmerend voor de hoofdhuid. Daarnaast zorgt het voor een lekker rustgevende geur onder de douche. De Shampoo Bar Jasmijn is dus geschikt voor mensen met een gevoelige hoofdhuid.

Hoe gebruik je een shampoo bar?

 • Zorg dat je handen nat zijn.
 • Wrijf de bar tussen je handen. Je kan ook rechtstreeks met debar over je natte haar wrijven
 • Masseer het schuim zorgvuldig door je haren.
 • Spoel de shampoo uit je haren.
 • Bewaar de Shampoo Bar op een droge plek.

Aangenaam verrast

Ik heb de shampoo Bar nu een paar keer gebruikt en ik moet zeggen dat ik aangenaam verrast ben van de kwaliteit. Je wrijft de bar nat met je natte handen, of rechtstreeks op je natte haar en er ontstaat gelijk een heerlijk, subtiel geurend en vol schuim. En na het uitspoelen voelt mijn haar schoon en verzorgd aan. Helemaal niet droog en stug, wat ik eerder verwacht had. Ik gebruik nadien wel mijn gebruikelijk conditioner, met lange haren kun je gewoon niet zonder.

Als mijn haar eenmaal droog is voelt het gewoon goed. Mijn haar voelt en is schoon, het glanst, voelt zacht en klit niet. En ook niet geheel onbelangrijk, ik heb geen last van pluizig haar, iets wat ik al snel heb als ik van mijn gebruikelijke merk afwijk.

Conclusie: Ik ben om! Binnenkort ga ik nog een Conditioner bar bestellen om te testen. En als deze even goed bevalt als de shampoo dan stap ik over!

Shampoo Bar getest - #Zerowaste #Plasticvrij #Vegan #Dierproefvrij en #duurzaam. Allemaal termen waardoor ik deze Shampoo Bar wilde testen. Het resultaat lees je in mijn blog.

Het gebruik van een shampoobar is duurzaam. Je gebruikt immers geen tot veel minder tot geen wegwerp plastic. Wat ook erg duurzaam is, zijn wasbare wattenschijfjes, en Maaike testte ze uit.

Dit artikel is ontstaan uit een samenwerking. Dankjewel voor het lezen, hierdoor kan mijn blog blijven bestaan.

Geschreven door

Hi daar en welkom! Mijn naam is Saskia. Ik woon in het mooie Maastricht samen met mijn man en twee katten. Op dit blog neem ik je als reislustige veertiger graag mee op ontdekkingstocht naar alle mooie plekjes op de wereld. In het dagelijkste leven ondersteun ik ondernemers met hun online zichtbaarheid: VA-Saskia.
ReizenReizen

17 Reacties

 1. Lodi

  Goed om te lezen. Mijn zus ( ze woont in Amerika) doet mee aan plastic Free july en had ook shampoo bars besteld. Ik was heel benieuwd hoe het nu werkt en of het goed aanvoelt, fijn om te lezen dat jij enthousiast ben. Ik ga er ook over na denken.

  Antwoord
 2. Marcella

  Klinkt goed! Ik heb zo’n shampoo bar gebruikt tijdens onze reis door Nieuw-Zeeland (5 jaar geleden), maar ik wil het graag weer eens proberen. Lijkt me ideaal voor onze reis door Australië volgend jaar!

  Antwoord
 3. kiki hasselton

  ik ken het wel maar nog nooit gebruikt. lijkt mij best raar om zo je haar te wassen, maar inderdaad is het voor het milieu veel beter

  Antwoord
 4. girls-things

  Dat klinkt heel erg goed en handig zeg. Ik denk dat je hier ook langer mee kunt doen.

  Antwoord
 5. Sherry

  Ik ken het concept wel. Heb er geen ervaring mee. Het klinkt wel veelbelovend.

  Antwoord
 6. Sherry

  Ik ken het concept wel. Heb er geen ervaring mee. Het klinkt wel veelbelovend.
  x

  Antwoord
 7. Melissa

  Ik heb ook 1 al meerdere maanden en nog steeds is hij niet op. Zo fijn product

  Antwoord
 8. Nicole Orriëns

  Wat ziet dat er leuk uit! Ik heb nog nooit zo’n bar geprobeerd, maar het lijkt me leuk om te proberen!

  Antwoord
 9. Silkeblogs

  Klinkt wel fijn, ik heb het zelf nog nooit geprobeerd maar je hebt me nieuwsgierig gemaakt!

  Antwoord
 10. Mandy

  Ik twijfel ook al een tijdje om 1 te kopen, toch wel overtuigd om het gewoon te doen door deze blog!

  Antwoord
 11. Felice Veenman

  het klinkt een beetje als een ouderwets stuk zeep? het idee erachter spreekt me erg aan!

  Antwoord
 12. rachel

  ik heb hem ook gehad, honing en vond hem heel lekker

  Antwoord
 13. MC Kleuver

  Ik ben fan van minder plastic flessen! Plastic tasjes helemaal verbieden lijkt mij tevens een goed idee.
  Deze shampoo bar werkt zo simpel. Hebben ze ook iets voor mannen?

  Antwoord
 14. hippiemeisje

  Ik zou er ook graag op overstappen, ik wil graag mijn eco-voetafdruk verder verkleinen, zie je.
  Ik heb er alleen wat angst voor, ik heb psoriasis en heb eindelijk een goede en betaalbare shampoo gevonden die erg oké is en waarmee het redelijk onder controle blijft. Theoretisch gezien lijkt het me niet meer dan logisch dat een shampoobar er niet slecht voor kan zijn, maar ik heb schrik om nu te veranderen natuurlijk…

  Antwoord
 15. Gea

  Ik heb nooit eerder een shampoo bar gebruikt, maar klinkt wel goed

  Antwoord
 16. Caroline

  Ik ken de shampoo bars al jarenlang van Lush en wat vind ik dit een uitkomst! Sindsdien gebruik ik niets anders meer. Het reinigt het haar goed en zacht en je zit niet met plastic flessen. I love it. Leuk om nu ook kennis te maken met Shampoobars.nl die wil ik ook wel eens ontdekken!

  Antwoord
 17. Melanie Hoogvliet

  Ik heb deze al vaker gebruikt maar dan van Lush ik vind ze alleen helaas niet zo fijn als gewone schampoo

  Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ook leuk om te lezen

gerelateerde artikelen

Apple fan in stijl

Apple fan in stijl

Ik ben een echte Apple fan. Ik heb een mooie toffe MacBook pro, een iPad, een iPhone en een Apple watch. Yes, de hele Apple familie is compleet. En er komt er bij mij ook niks anders in huis dan Apple. Het prettige van Apple en waarom ik zo'n fan ben; alles...

Cadeau voor haar? Zoek niet verder

Cadeau voor haar? Zoek niet verder

Zoek je een passend cadeau voor je vrouw, vriendin, moeder of een vrouwelijke collega. Voor de feestdagen, een verjaardag of zomaar? In deze blog heel veel cadeau inspiratie voor haar. Geschenken om met veel liefde te geven. Of voor op je eigen verlanglijstje. Ik zet...

Zilveren oorbellen met geboortesteen

Zilveren oorbellen met geboortesteen

Sieraden! Welke vrouw houdt daar nu niet van. En de meeste vrouwen hebben waarschijnlijk ook voor elke gelegenheid wel een setje juwelen in het juwelenkistje liggen. Zo ook ik. Maar ik moet ook bekennen dat ik niet snel 'prulletjes' van een paar euro zal kopen. Wat...