Home » #ShowMeYourChristmasTree

#ShowMeYourChristmasTree

#ShowMeYourChistmasTree

Elk jaar besteed ik best veel aandacht aan onze kerstboom. In de loop der jaren is de boom in huize Denkers uitgegroeid tot een boom met alleen zilveren, witte en glazen ballen balen. Zo vind ik hem het mooist. En waar ik jaren een zwarte en cheapass kerstboom had, is deze vorig jaar vervangen door een boom van een goede kwaliteit, in het groen, vrijwel niet van echt te onderscheiden. Ja, je leest het goed, ik heb een nepperT. Aangezien er hier in huis twee poekies rondlopen bij wie zo’n kerstboom een enorme aantrekkingskracht heeft. Ik heb afgelopen week vooral Lola al meerdere malen, op haar weg naar de piek, uit de boom mogen plukken.
De hashtag #ShowMeYourChristmasTree op Instagram bracht me op het idee om blogger-kerstbomen bij elkaar te verzamelen in een blogpost. Ik gooide een balletje op een in een van de Facebookgroepen.

#ShowMeYourChristmasTree Roksanne

De eerste foto kreeg ik van Roksanne van by roksy#ShowMeYourChristmasTree.

#ShowMeYourChristmasTree Linda

De tweede boom ontving ik van Linda van Go or No Go. Een hele aparte boom van steigerhout. Het verhaal achter deze bijzondere boom vind je hier #ShowMeYourChristmasTree

#ShowMeYourChristmasTree Mariska

Ook Mariska stuurde mij een foto van haar Kerstboom.
Mariska is dol op grote, volle en Amerikaans aangeklede bomen. Dit is daarvan het resultaat.
#ShowMeYourChristmasTree

#ShowMeYourChristmasTree Mirjam

Van Mirjam ontving ik de volgende foto met een mooi stukje tekst erbij: Voor een ander is het een foto van 3 kerstballen in een boom, maar voor mij is het de mooiste ooit. Mijn dochter Fiene van 3 heeft deze zelf in de boom gehangen en terwijl ik nog opperde ‘moeten ze niet een beetje meer verspreid in de boom?’ Vertelde ze me dat deze zo moesten blijven, want dat waren Papa, Mama en Fiene – en die horen bij elkaar. Met de tranen in mijn ogen kon ik haar alleen maar gelijk geven. Ze (of we) hangen dan ook nog steeds met z’n drietjes in de boom.
#ShowMeYourChristmasTree

#ShowMeYourChristmasTree Sharon

Sharon gaf bij haar foto de volgende opmerking mee: Wij houden er van om zo veel mogelijk ballen in de boom te hangen 🙂 en meestal lukt dit ook wel. We houden ons niet aan bepaalde kleuren of thema’s, gewoon alles er in hangen.
#ShowMeYourChristmasTree

#ShowMeYourChristmasTree Judith

Ik mocht ook een foto ontvangen van Judith met het volgende stukje tekst erbij. Het verhaal is, dat ik allergisch ben voor echte kerstbomen. Ik ga dan de hele tijd niesen en krijg jeukende ogen. Daarom hebben wij zo’n 10 jaar gelden deze VT wonen spiraal gekocht. Deze hangen we ieder jaar vol met lichtjes en kerstballen. Leuk detail: mijn vier kinderen mogen ieder jaar 1 kerstbal uitkiezen in de winkel. Hier schrijven we heel klein het jaartal en hun naam op. Als ze het huis uit gaan, krijgen ze allemaal een doos mee met hun eigen gekozen kerstballen van de afgelopen jaren!
#ShowMeYourChristmasTree

#ShowMeYourChristmasTree Ivette

Van Ivette ontving ik ook een foto van haar boom.
Ivette: Dit jaar een kleine kerstboom. Begin volgend jaar gaan we verhuizen en hoef ik zo niet alles eerst uit te pakken, en weer in te pakken. De kleuren zijn rood, goud en groen voor de verandering. Meestal is het wit, zilver en een kleurtje.
#ShowMeYourChristmasTree

#ShowMeYourChristmasTree

Zoveel mensen mensen met even zoveel verschillende bomen. Ik was erg verrast van de diversiteit aan bomen die er in mijn postvak in mochten landen. Thnx ladies voor jullie bijdrage!!

Tot slot nog een foto van mijn eigen, redelijk traditionele (nep)boom in rustige kleuren.
#ShowMeYourChristmasTree

Volg:

11 Reacties

 1. 22 december 2017 / 10:30

  Amai allemaal heel mooi! Wat is kerst toch een leuke periode!

 2. Lodi
  22 december 2017 / 10:34

  Wat super leuk zeg o zoveel verschillende bomen en creaties te zien. Erg leuk gedaan!

 3. 22 december 2017 / 11:27

  Wauw, wat zitten daar mooie en bijzondere bomen bij zeg. Ik schaam me nu voor die van ons…

 4. 22 december 2017 / 11:38

  Kerst is zo’n fantastische periode. Ik kan er helemaal van in de ban raken, en ook onze boom hangt vol met veel moois en versiersels van de kids

 5. Custodia Chineva
  23 december 2017 / 9:31

  Kerst is echt een magic momenten, leuk foto’s. Nog fijne dagen toegewenst

 6. 23 december 2017 / 10:28

  Grappig om al die verschillende bomen te zien! Dat van die drie kerstballen bij elkaar als symbool voor het gezin vind ik wel heel erg mooi trouwens!

 7. 23 december 2017 / 14:19

  Geweldig wat een leuk artikel! De drie kerstballen van Mirjam raakten mij intens. Het is iets wat mijn dochtertje ook zomaar zou kunnen zeggen. Groot gelijk dat je het zo laat hangen. Prachtverhaal. De boom van Judith vind ik ge-wel-dig. Hartstikke mooi. Echt een kunstwerk.

 8. 24 december 2017 / 10:11

  Saskia wat een inspiratie in één blogpost, misschien toch eens een andere kleur gaan gebruiken ?

  • 24 december 2017 / 10:12

   Ik bedoel dat ik eens een andere kleur moet gaan proberen hoor!

 9. 24 december 2017 / 18:23

  Prachtig, zelf heb ik al jaren geen boom meer staan, wegens ruimte gebrek en het alleen zijn, why al die sores als ik het ook weer op moet ruimen alleen, en nu met Picasso en ruimtegebrek, hahaha

  Maar, dat idee van de kinderen en elk jaar een bal uit laten zoeken met datum en de naam erop, vind ik geweldig! Die ga ik aan mijn dochter doorgeven, of beter nog, een mooi klusje voor oma om dat elk jaar te doen 😉

  Ik wens jullie hele fijne feestdagen toe!

  X

 10. 27 december 2017 / 8:29

  Mooie kerstbomen. Hier ook wit, zilver en glas. Dit jaar nog een beetje paars voor de verandering. Maar wel ieder jaar een echte volle!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: