Silvretta Hochalpenstrasse

Silvretta Hochalpenstrasse
Categorie: Europa | Oostenrijk
Getagd:

Ik heb in de afgelopen jaren tijdens mijn motorvakanties best wel een aantal bergpassen van mijn bucketlist mogen strepen. Een van die bergpassen is de prachtige en uitdagende Silvretta Hochalpenstrasse. De Silvretta Hochalpenstrasse, ook wel bekend als de Silvretta High Alpine Road, is een van de mooiste bergwegen van Oostenrijk. Deze weg biedt een adembenemend uitzicht op de omliggende bergen en valleien en is een populaire toeristische attractie voor reizigers die van de natuur en de bergen houden.

De Silvretta Hochalpenstrasse is gelegen in het westen van Oostenrijk en loopt door het prachtige Silvretta gebergte. De weg is ongeveer 22 kilometer lang en loopt van Partenen in het Montafon-dal naar de Bielerhöhe pas, die op een hoogte van 2032 meter ligt. De weg is alleen geopend tijdens de zomermaanden, van juni tot oktober. Vanwege de sneeuw die de weg in de winter bedekt.

Silvretta Hochalpenstrasse

Wij hebben er al twee maal voor gekozen om in Oostenrijk niet de snelweg (S16 bludenz landeck) te nemen maar te rijden via de Silvretta Hochalpenstraße. Want als motorrijder zoek je bochtjes op en probeer je snelweg als het even kan zoveel mogelijk te vermijden. En bochtjes die heeft de Silvretta Hochalpenstrasse wel!

Haarspeldbochten op de Silvretta Hochalpenstrasse

Voor wie niet weet wat haarspeldbochten zijn: haarspeldbochten zijn zeer scherpe bochten van meer dan 90 graden, soms tot 180 graden. Ze komen veel voor in bergwegen, waar ze het verkeer langs steile hellingen leiden.

Beter bochten leren rijden op de motor? Overweeg dan eens een VRO voor de motor!

Heel veel haarspeltbochtjes

Tijdens de rit op de Silvretta Hochalpenstrasse zul je versteld staan van het uitzicht op de omliggende bergen, waaronder de Piz Buin, de hoogste berg in het Silvretta gebergte. De weg slingert zich door de bergen, langs kliffen en ravijnen, en biedt een prachtig uitzicht op de bergweiden, gletsjers, bergmeren en watervallen.

voor fietsers, motorrijders én wandelaars

De Silvretta Hochalpenstrasse biedt niet alleen een prachtig uitzicht, maar is ook een populaire bestemming voor fietsers, motorrijders en wandelaars. Fietsers en motorrijders kunnen genieten van de uitdagende bergweg. Terwijl wandelaars kunnen genieten van de vele wandelpaden die langs de weg liggen. Er zijn ook verschillende hutten langs de weg waar wandelaars en fietsers kunnen stoppen voor een verfrissing en genieten van het prachtige uitzicht op de bergen.

Silvretta Hochalpenstrasse

De Silvretta Hochalpenstrasse is niet alleen een populaire toeristische attractie, maar is ook van historisch belang. Tijdens de Tweede Wereldoorlog werd de weg gebruikt als transportroute voor de bouw van de Silvretta-stuwdam. Vandaag de dag is de weg een belangrijke transportroute voor de regio en is het een belangrijke verbinding tussen de Montafon-vallei en het Paznauntal.

Silvretta-stuwdam

Kortom, de Silvretta Hochalpenstrasse is een prachtige weg die door het indrukwekkende Silvretta gebergte loopt. Het biedt een adembenemend uitzicht op de omliggende bergen en is een populaire bestemming voor reizigers die van de natuur en de bergen houden. Of je nu op zoek bent naar een uitdagende rit op de fiets of motor, of gewoon wilt genieten van het prachtige uitzicht.

Silvretta High Alpine Road

Nog een nog autobaan vignet voor Oostenrijk nodig? Dat kan tegenwoordig heel fijn digitaal geregeld worden, zonder vervelende sticker op je voorruit. Check Digitaal Vignet Oostenrijk.

Heb jij de geweldige Silvretta Hochalpenstraße al eens bezocht? En was dat om te wandelen, fietsen of de uitdagende haarspeldbochten per motor?

Geschreven door

Hi daar en welkom! Mijn naam is Saskia. Ik woon in het mooie Maastricht samen met mijn man en twee katten. Op dit blog neem ik je als reislustige veertiger graag mee op ontdekkingstocht naar alle mooie plekjes op de wereld. In het dagelijkste leven ondersteun ik ondernemers met hun online zichtbaarheid: VA-Saskia.
ReizenReizen

2 Reacties

  1. Jenn

    Mooie foto’s!

    Antwoord
  2. Nesrin

    Het lijkt mij ontzettend gaaf om met de motor daar doorheen te rijden. Mooie foto’s en dienweg vol bochten ziet er heel mooi uit.

    Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ook leuk om te lezen

gerelateerde artikelen

Rüdesheim am Rhein

Rüdesheim am Rhein

Betoverend Rüdesheim am Rhein: Ontdek de Drosselgasse, bewonder het Niederwalddenkmal en meer. Rüdesheim am Rhein in Duitsland. Dit charmante stadje, gelegen aan de oevers van de Rijn, staat bekend om zijn pittoreske straatjes, historische bezienswaardigheden en...

Uit eten in Maastricht

Uit eten in Maastricht

Wil je uit eten in Maastricht? Dan zit je in Maastricht goed. De stad telt maar liefst 529 cafés en restaurants. Keus te over dus en bijna overal is het heerlijk eten. Maar welke plekken zijn nu de hotspots? Waar gaat de Maastrichtenaar zelf eten? Ik heb een aantal...