Meteen naar de inhoud
silvretta hochalpenstrasse
Home » Silvretta Hochalpenstrasse

Silvretta Hochalpenstrasse

Ik heb ik de afgelopen jaren tijdens mijn motorvakanties best wel een aantal bergpassen van mijn bucketlist mogen strepen. Een van die bergpassen is de prachtige en uitdagende Silvretta Hochalpenstrasse. Een bergpas die bekend staat als een van de mooiste en meest geliefde panorama-wegen van de Alpen. En ik kan dat alleen maar beamen.

Silvretta Hochalpenstrasse

Wij hebben er al twee maal voor gekozen om in Oostenrijk niet de snelweg (S16 bludenz landeck) te nemen maar te rijden via de Silvretta Hochalpenstraße. Want als motorrijder zoek je bochtjes op en probeer je snelweg als het even kan zoveel mogelijk te vermijden. En bochtjes die heeft de Silvretta Hochalpenstrasse wel!

De Silvretta Hochalpenstrasse staat bekend als een van de mooiste en meest geliefde panoramawegen van de Alpen. Deze route is 22,3 km lang en leidt van Partenen in Montafon (1.051 m) via in totaal 34 haarspeldbochten naar de 2.032 m hoge Bielerhöhe (tolweg) en vandaar naar Galtür (1.584 m) in het Paznauntal.

De Bielerhöhe ligt op het hoogste punt van de Silvretta Hochalpenstrasse tussen Montafon en het Paznauntal. Deze plek is het vertrekpunt van veel wandelingen en tochten. Het berglandschap met de Silvrettasee is indrukwekkend. In het restaurant Silvrettasee geniet je van een uniek uitzicht op de Silvrettasee. Silvretta Hochalpenstrasse en zijn vele mooie en uitdagende bochtjes. Hier gaat een motorrijders hart sneller van kloppen!

Haarspeldbochten op de Silvretta Hochalpenstrasse

Voor wie niet weet wat haarspeldbochten zijn: haarspeldbochten zijn zeer scherpe bochten van meer dan 90 graden, soms tot 180 graden. Ze komen veel voor in bergwegen, waar ze het verkeer langs steile hellingen leiden.

silvretta hochalpenstrasse

Bron tekst en foto

Zelf uiteraard ook al de nodige foto’s gemaakt op deze geweldig mooie bergpas.

Nog een nog autobaan vignet voor Oostenrijk nodig?
Dat kan tegenwoordig heel fijn digitaal geregeld worden, zonder vervelende sticker op je voorruit. Check Digitaal Vignet Oostenrijk.

Tip: Beter bochten leren rijden op de motor? Overweeg dan eens een VRO voor de motor!

Bewaren voor later? Pin het!

Heb jij de geweldige Silvretta Hochalpenstraße al eens gereden?

2 reacties op “Silvretta Hochalpenstrasse”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.