Silvretta Hochalpenstrasse

silvretta hochalpenstrasse

Ik heb ik de afgelopen jaren tijdens mijn motorvakanties best wel een aantal bergpassen van mijn bucketlist mogen strepen. Een van die bergpassen is de prachtige en uitdagende Silvretta Hochalpenstrasse. Een bergpas die bekend staat als een van de mooiste en meest geliefde panorama-wegen van de Alpen. En ik kan dat alleen maar beamen.

Silvretta Hochalpenstrasse

Wij hebben er al twee maal voor gekozen om in Oostenrijk niet de snelweg (S16 bludenz landeck) te nemen maar te rijden via de Silvretta Hochalpenstraße. Want als motorrijder zoek je bochtjes op en probeer je snelweg als het even kan zoveel mogelijk te vermijden. En bochtjes die heeft de Silvretta Hochalpenstrasse wel!

De Silvretta Hochalpenstrasse staat bekend als een van de mooiste en meest geliefde panoramawegen van de Alpen. Deze route is 22,3 km lang en leidt van Partenen in Montafon (1.051 m) via in totaal 34 haarspeldbochten naar de 2.032 m hoge Bielerhöhe (tolweg) en vandaar naar Galtür (1.584 m) in het Paznauntal.

De Bielerhöhe ligt op het hoogste punt van de Silvretta Hochalpenstrasse tussen Montafon en het Paznauntal. Deze plek is het vertrekpunt van veel wandelingen en tochten. Het berglandschap met de Silvrettasee is indrukwekkend. In het restaurant Silvrettasee geniet je van een uniek uitzicht op de Silvrettasee. Silvretta Hochalpenstrasse en zijn vele mooie en uitdagende bochtjes. Hier gaat een motorrijders hart sneller van kloppen!

Haarspeldbochten op de Silvretta Hochalpenstrasse

Voor wie niet weet wat haarspeldbochten zijn: haarspeldbochten zijn zeer scherpe bochten van meer dan 90 graden, soms tot 180 graden. Ze komen veel voor in bergwegen, waar ze het verkeer langs steile hellingen leiden.

silvretta hochalpenstrasse

Bron tekst en foto

Zelf uiteraard ook al de nodige foto’s gemaakt op deze geweldig mooie bergpas.

Nog een nog autobaan vignet voor Oostenrijk nodig?
Dat kan tegenwoordig heel fijn digitaal geregeld worden, zonder vervelende sticker op je voorruit. Check Digitaal Vignet Oostenrijk.

Tip: Beter bochten leren rijden op de motor? Overweeg dan eens een VRO voor de motor!

Bewaren voor later? Pin het!

Heb jij de geweldige Silvretta Hochalpenstraße al eens gereden?

Geschreven door

Mijn naam is Saskia. Ik woon in het mooie Maastricht samen met mijn man en twee katten. In het dagelijkste leven ondersteun ik ondernemers met hun online zichtbaarheid: VA-Saskia. Op dit blog neem ik je als reislustige veertiger graag mee in alles wat mij bezighoudt!

2 Comments

  1. Jenn

    Mooie foto’s!

    Reply
  2. Nesrin

    Het lijkt mij ontzettend gaaf om met de motor daar doorheen te rijden. Mooie foto’s en dienweg vol bochten ziet er heel mooi uit.

    Reply

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.

Ook leuk om te lezen

gerelateerde artikelen

Mauritius, Tropisch genieten

Mauritius, Tropisch genieten

Dan zit je op een zonnige maar koude februari dag op een terrasje in Maastricht en besluit je dat je volgende trip naar een tropisch eiland met wuivende palmen en witte standen zal zijn. Een keer wat anders dan het favoriete Oostenrijk. En na een aantal google-sessies...

Uit eten in Maastricht

Uit eten in Maastricht

Wil je uit eten in Maastricht? Dan zit je in Maastricht goed. De stad telt maar liefst 529 cafés en restaurants. Keus te over dus en bijna overal is het heerlijk eten. Maar welke plekken zijn nu de hotspots? Waar gaat de Maastrichtenaar zelf eten? Ik heb een aantal...

Mijn ervaring bij het Bed, Bites & Business hotel Rotterdam

Mijn ervaring bij het Bed, Bites & Business hotel Rotterdam

Begin februari, na behoorlijk wat geschuif met data vanwege vervelende lock downs vertrekken we eindelijk richting Rotterdam voor een overnachting bij Boutique Hotel Rotterdam ofwel Bed, Bites & Business hotel Rotterdam. Rotterdam is voor ons best een eindje...