Smoothie met Wortel en Bleekselderij

Smoothie Wortel en Bleekselderij

Met de start van het nieuwe jaar ben ik de strijd met de kilo’s weer aangegaan. Dit doe ik onder andere door regelmatig een standaard (brood)maaltijd te vervangen door een gezonde en lekkere smoothie. Het recept van deze smoothie met wortel en bleekselderij vond ik laatst tijdens mijn speurtocht naar nieuwe recepten. En als een gevonden recept bevalt, deel ik dat uiteraard graag met je.

Ingrediënten Smoothie met Wortel en Bleekselderij

Onderstaande ingrediënten is genoeg voor twee flinke glazen.

 • 1 streng bleekselderij
 • 3 bospeentjes
 • 2 schijven verse ananas
 • 1 appel
 • (amandel)melk of water

Ga met een dunschiller even over de streng bleekselderij heen om de draadjes te verwijderen. Schil de bospeentjes en verwijder de puntjes. Ontklok en schil de appel. Snij vervolgens alles in kleine stukjes en doe alles in de blender. Zet de blender aan en voeg langzaam de amandelmelk (of water) toe totdat je de gewenste dikte vloeistof hebt en alles mooi glad geblend is.

Smakelijk!

Wortel / Bospeentjes

Wortel is een groente. Bospeentjes zijn lange slanke wortelen, die worden verkocht in bossen met het loof er nog aan. Als ze gewassen en zonder loof verkocht worden, heet het waspeen. Winterpeen is een grote wortel. Wortel hoort tot de wortel- en knolgewassen en valt onder de groente. Groente staat in de Schijf van Vijf. Groente geeft veel voordelen voor de gezondheid en verlaagt het risico op chronische ziekten. Wortel bevat veel vezels en voedingsstoffen en weinig calorieën. Wortelen zijn rijk aan beta-caroteen.

Bleekselderij

Bleekselderij heeft een frisse smaak en is ook nog eens ontzettend gezond. Het zit namelijk boordevol vitamines en bevat ook veel kalium en calcium. Bleekselderij is, net als wortelen, mango’s en mandarijnen, rijk aan bèta-caroteen. Dit wordt in het lichaam omgezet in vitamine A. Het zorgt voor een goede weerstand en is belangrijk voor het gezichtsvermogen. maar ook voor gezonde botten, tanden, huid en voor de groei. Er zijn ook aanwijzingen dat bèta-caroteen een anti-oxidatieve werking heeft en de lichaamscellen beschermt tegen vrije radicalen.

Blender Tip

Zorg voor een goede blender! Mijn oude blender had deze smoothie dus écht niet aangekund, er zouden onsmakelijke klontjes achter blijven. Mijn huidige blender heeft de kracht voor ijsblokjes te crushen en blend daardoor dus ook de worteltjes en bleekselderij mooi mee.

Smoothie Wortel en Bleekselderij.
Mijn recept voor smoothie met wortel en bleekselderij. Een groene smoothie, want groenten, maar dan oranje. Lekker als vervanger voor de broodmaaltijd.

Geschreven door

Mijn naam is Saskia. Ik woon in het mooie Maastricht samen met mijn man en twee katten. In het dagelijkste leven ondersteun ik ondernemers met hun online zichtbaarheid: VA-Saskia. Op dit blog neem ik je als reislustige veertiger graag mee in alles wat mij bezighoudt!

12 Comments

 1. Sas

  Ziet er goed uit. Lekker gezond 🙂

  Reply
 2. Serena

  Uhm, ik sla even over. Net als René waarschijnlijk, hihi…

  Reply
  • Saskia

   Haha.Ja René staat nog net niet naast me te kokhalzen 🙂

  • Serena

   Whahaha, kan me er alles bij voorstellen…

 3. Rosie

  Wat goed, ik heb ook tot nu toe nog iedere morgen een groene smoothie gedronken maar ik zat ook echt te denken; huh wortel en bleekselderij in de blender! ik heb zo’n mini blendertje van de Action die dat no-way aan kan haha ;-)! Misschien toch maar eens investeren in een wat duurdere blender 🙂 Mijn favo drankje is tot nu toe 1 banaan, handje aardbeien, handje havermout, 3 blokjes diepvriesspinazie, voor de helft vullen met amandelmelk en de helft vullen met sinaasappelsap! JUM:D!

  Ik organiseer vandaag een linkparty op mijn blog, je kunt hier reclame maken voor 3 van je leukste artikelen van afgelopen week (zoals deze!) inclusief een foto én een link naar jouw blog! Je bent bij deze van harte uitgenodigd :D! Leuk!

  Liefs van Rosie

  Reply
  • Saskia

   Net ff gekeken. Leuk die link party, ik doe mee 🙂 Ook bedankt voor het receptje.

 4. michelleslillavarld

  Ben heel erg benieuwd naar hoe die smaakt haha! In eerste instantie leek ie me niet heel lekker, maar ik hou van ananas en appel dus dat lijkt me dan toch wel weer lekker haha! 🙂

  Reply
  • Saskia

   Je proeft eigenlijk van alle smaken wel een beetje. Ik vind hem lekker, niet zo mierzoet.

 5. Mieke

  Dit lijkt me lekker! Erg gezond inderdaad en wortel is ook redelijk zoet van zichzelf. Goed bezig!

  Reply
 6. Sonja

  Leuk! Ik ga met je meedoen om de kilo’s eraf te halen door meer te sporten (ook begonnen weer met hardlopen) icm gezonde smoothies in plaats van dagelijks brood. Succes!

  Reply
 7. Femke

  Ik maak altijd graag smoothies met spinazie 🙂 misschien deze ook eens proberen!

  liefs,
  Femke

  Reply
 8. Marcella

  Ik kan me er weinig bij voorstellen, gewoon maar eens proberen dus! Ik blend nu meestal met spinazie, dus variatie is welkom!

  Reply

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.

Ook leuk om te lezen

gerelateerde artikelen

Recept Pompoensoep

Recept Pompoensoep

Op zoek naar een makkelijk, snel klaar en gezond recept voor pompoensoep? Ik heb een fijn recept voor je! Pompoensoep is een meestal gebonden soep gemaakt van de puree van een pompoen. Het wordt gemaakt door het vlees van een pompoen te combineren met bouillon. Het...

Uit eten in Maastricht

Uit eten in Maastricht

Wil je uit eten in Maastricht? Dan zit je in Maastricht goed. De stad telt maar liefst 529 cafés en restaurants. Keus te over dus en bijna overal is het heerlijk eten. Maar welke plekken zijn nu de hotspots? Waar gaat de Maastrichtenaar zelf eten? Ik heb een aantal...

Appel Kaneel Smoothie, Guilty Pleasure Heerlijk

Appel Kaneel Smoothie, Guilty Pleasure Heerlijk

Het is 24 januari. En 24 januari is nationale pindakaas dag. En op deze dag heb ik een nieuw smoothie recept voor je. Een appel kaneel smoothie mét pindakaas. En nu niet meteen wegklikken maar even doorlezen, want deze appel kaneel smoothie is écht zo overheerlijk....