Meteen naar de inhoud
snacktag
Home » De SnackTag

De SnackTag

Beware, deze blogpost bevat foto’s met een hoog watertand gehalte! Een snacktag dus. Over de allemaal veel te lekkere dingen. Over zoet, zout, hartig, kruidig, vet en ongezond. Maar zo af en toe moet dat best kunnen. It’s all about de balance! Toch? Zegt zij, die deze week weer een poging gaat doen een paar kilo kwijt te raken.

Wat is je favoriete fastfood restaurant?

Die met die grote gele M. En dan het liefst een kipnugget-menu met een bananen milkshake. Een tijdje heb ik de Maestro Burger als favoriet gehad, maar nu toch weer terug naar de kipnuggets.

Zoet of zoute popcorn?

In de bioscoop kies ik standaard voor zoute popcorn. En als ik popcorn zelf maak, wat regelmatig gebeurd, dan kies ik voor een combinatie van zout en honing. Zo ontzettend lekker!! Nadeel is dat je handen ontzettend plakken van de honing.

Wat is je favoriete ijsje?

Een bak Ben & Jerry’s mag je mij voor wakker maken! Of een zo’n lekkere magnum met pecan. Een water ijsje peer van Ola mag ook. Of een Dame blanche na, als we gaan uiteten. Of schepijs bij zo’n kraam. Het maakt eigenlijk niet uit welk ijs het is. IJs is altijd goed!

snacktag - ijs

Beschrijf de allerlekkerste taart die je ooit op hebt.

Moeilijk! Maar vaak vind ik taarten die een schuimgebak tussen laagje hebben het lekkerste. Of een ganache taart. Oh My! ’t Water loopt me in de mond!

Thuisbezorgd.nl of zelf iets te snacken maken?

Ligt een beetje aan de situatie. Iets te snacken maken we zelf of halen we in bij de supermarkt. Maar voor de ik-heb-geen-zin-om-te-koken maaltijd wordt de thuisbezorgd app vaak genoeg gebruikt. Voor een shoarma schotel, een grieks menu, pizza of, als ik alleen ben, Sushi!!

snacktag -  Sushi

Ga je voor het kaasplankje of een schaaltje M&M’s?

Ik kan de laatste tijd ontzettend genieten van een kaasplankje en een wit wijntje. Vooral nu er bij appie nu ook kleine stukjes kaas te krijgen zijn van €1,- per stukje. Op die manier kun je voor een redelijk leuk prijsje een kaasplankje voor 1 persoon samenstellen. Crackertje erbij. Yum!

Een bakje M&M’s vind ik ook lekker hoor! Ook die laat ik echt niet staan. Maar smaken veranderen in de loop van de jaren, en ik kies steeds vaker voor een kaasplankje en een wijntje.

snacktag - kaasplankje

Wat is je favoriete tussendoortje?

Als er maar chocolade op zit! Ik neig vaak naar een reep met chocolade zoals een mars, twix, bounty of bueno. Dat soort dingen. Gelukkig heb ik de laatste jaren hiervoor gezondere alternatieven gevonden.

snacktag - toetje

Warme of koude appeltaart?

Om het even, appeltaart is mijn favoriete stukje taart. Ik heb nog op mijn ‘bucketlist’ staan zelf ooit een appeltaart te bakken. Probleem is, ik ben de enige die dit thuis eet. En ik kan moeilijk maat houden.

snacktag - appeltaart

Wat bestel je het liefst op een terrasje?

Dat ligt een beetje aan het tijdstip en waar ik ben. Op sommige terrassen in Maastricht is het rond lunchtijd smullen met een uiensoepje. Maar een borrelplankje met diverse lekkere dingetjes wil ook nog wel eens op tafel komen.

Welke snack ligt er naast je patat?

Mijn ideale bordje friet, is verse voorverpakte friet, deze klaargemaakt in de airfryer met een portie ‘zoervleis’ (Limburgs stoofvlees) en een kalfsvlees kroket.

Wat is je favoriete chips smaak?

Doritos’ met een niet te pittige dip! Maar zo op zijn tijd kan ik ook genieten van gewone eenvoudige gezouten, als dan niet met een ribbel, chips.

En jij, wat snack jij graag? Ga je voor zoet? Of een lekker kaasplankje?

Tags:

10 reacties op “De SnackTag”

  1. Oooh lekker! Ik ga ook voor het kaasplankje, ik ben gek op chocola, maar zo’n kaasplankje is wel echt verwennerij.
    En voor die appeltaart, er bestaan ook mini springvormpjes he! Dan kun je een eenpersoonstaartje bakken. En anders help ik je wel met opeten!

  2. Wat een leuke tag, krijg er meteen trek van! Ik ben zelf echt van de hartige snacks en ook erg fan van kaasplankjes. Chocolade, ijs, taart etc. vind ik lekker, maar kan ik heel prima laten staan en heb ik niet snel zin in.

  3. oh ik krijg hier zo’n trek van! ik ben echt een sushi gek en mijn vriend ook maar je kan het bij ons niet in de buurt halen..we moeten er serieus langer dan een halfuur voor rijden..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.