Home » Snel, gezond en makkelijk

Snel, gezond en makkelijk

Ik ben de laatste tijd een beetje uitgekeken op het standaard bordje gekookte groente, aardappelen en vlees als avondeten. Maar ik heb ook geen zin om uren in de keuken te staan. En helemaal geen zin om allerlei exotische kruiden en specerijen in huis te halen waarna een potje half gebruikt in de kast blijft staan, met als resultaat dat het uiteindelijk de prullenbak in verdwijnt.
Wel hou ik van lekker en gezond eten dat snel klaar is en net even anders is 🙂

Onlangs stuitte ik op twee recepten die perfect op bovenstaande aansluiten en dan ook graag met jullie deel.

Roerbak andijvie

Benodigdheden:

  • Verse andijvie (al dan niet voorgesneden uit zak).
  • 1 sjalotje fijngesneden.
  • 1 teen knoflook, in stukjes gesneden.
  • Olijfolie.

Doe olie in een (roebak)pan en laat deze heet worden, fruit de sjalot en knoflook aan zodat ze lekker zacht worden. Doe daarna de andijvie erbij en roerbak deze mee totdat deze geslonken en gaar is. (er blijft bijna niets van over). Klaar!
Ik had het gemaakt met gebakken aardappelen een gegrild kippenboutje.

Roerbak spinazie en pasta met een basilicum/knoflook sausje.

Benodigdheden:

  • 1 zak verse spinazie.
  • 2 tenen knoflook.
  • Verse basilicum.
  • Pasta naar keuze (ik heb hier Penne gebruikt omdat de saus er dan lekker ‘inkruipt’).
  • Olijfolie

Voor de pasta en saus: drie a vier takjes basilicum en 1 teen knoflook fijn maken. Doe deze in een beker en schenk er olie boven op. Zet de staafmixer erop en mix het geheel tot een mooie saus. Is de saus niet dun genoeg, doe er dan gerust nog wat olie bij.
Kook de pasta volgens de gebruiksaanwijzing, giet deze af en doe het terug in de pan.
Giet daarna saus over de gare pasta, doorroeren en klaar.

Voor de spinazie: fruit een teen fijngesneden knoflook aan totdat deze lekker zacht is. Spinazie erbij en rustig roerbakken totdat deze gaar en geslonken is.

Lekker met een stukje gegrilde zalm…

Smakelijk!

Volg:
Share:

4 Reacties

  1. Cynthia
    24 maart 2012 / 14:59

    Hmmm, dat klinkt allebei lekker; ik ga ze bewaren! 🙂

  2. 31 maart 2012 / 9:56

    Vooral het laatste recept klinkt heerlijk, die ga ik eens uitproberen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: